Любими продукти за 2017г. Категория: Декоративна козметика



Макар и с голямо закъснение, дойде време да Ви разкажа кои бяха моите любими продукти в категория Декоративна козметика.

Тази година има доста нови попълнения и разлики в сравнение с класацията ми за 2016г., която може да видите ТУК.

Напомням, че любимците ми ще бъдат разделени в две категории, съответно в два поста - Категория Декоративна козметика и Категория Грижа за кожата (и други).







1. Основа за очи - отново на първо място в личната ми класация застава MAC Prep & Prime 24-Hour Extend Eye Base. Моята опаковка е на над година и при почти ежедневно ползване все още не е свършила, нито е променила качествата и текстурата си.



2. Основа за лице - най-любим продукт за мен в тази категория е спреят на Urban Decay Quick Fix. Като цяло идеята за база под формата на спрей не се възприема особено добре от потребителите. За мен обаче именно този спрей се оказа печеливш продукт през изминалата година. "Сработва" се страхотно с кожата ми, а поставените върху него продукти седят разкошно.



3. Фон Дьо Тен - ако следите видеата ми, то най-вероятно предполагате кой ще е победителят тук. Макар Lancome Teint Idole Ultra Wear да излезна на пазара именно през 2017г., за отрицателно време се превърна в абсолютен мой фаворит. И то не само за изминалата година, а във вечната ми класация. Всичко в него ми харесва - текстура, покривност, как седи върху кожата и естествения му финиш. Пробвайте го! ✷



4. Коректор - сигурна съм, че очаквате тук да видите Shape Tape на Tarte, който несъмнено е коректор-чудо. Аз обаче съм най-силно впечатлена от палитрата на Sephora Color Correction Palette. Тази палитра ми беше изпратена като подарък от бранда, а ревю за нея може да видите ТУК. Толкова много я харесвам, че след като изразходвах до дъно първата палитра, наскоро си купих втора. Какво харесвам в нея може да прочетете в поста.



5. Пудра - Метеоритите на Guerlain винаги са заемали голямо място в моето сърце. През изминалата година в повече от 90% от грима ми използвах някоя от разновидностите на любимите Метеорити. По-конкретно най-често посягах към Коледното предложение от 2015г., а ревю за него може да прочетете ТУК.



6. Хайлайтър - макар никога да не съм проявявала особен интерес към хайлайтърите на Anastasia Beverly Hills, когато обявиха колаборацията си с Nicole Guerriero нямаше как да остана безразлична. Като започнем от самата опаковка в идеалното розово, минем през текстурата и огромното разнообразие от цветове - всичко в тази палитра е отлично. Повече за нея може да прочетете ТУК.



7. Руж - когато от Sephora ми изпратиха стикчето Blush To Go, го пробвах почти с нежелание. Кремообразен продукт и комбинирана кожа не са идеалната комбинация. Е, оказа се, че греша. Това ружче преобърна представите ми за кремообразен продукт. Дотолкова, че дори си купих още един цвят. Сработва се идеално с комбинираната ми кожа, като го нанасям дори и над пудри, което по всички "козметични закони" е строго забранено. Ревю за Blush To Go може да прочетете ТУК.



8. Контуриращ продукт - пудрата на Kat Von D Shade & Light Contour Palette  е всичко, което може да се иска от подобна палитра. Разнообразие от цветове и идеална текстура. Обожавам най-светлия цвят от тези, предназначени за контуриране. Повече за палитрата може да прочетете ТУК.



9. Бронзираща пудра - когато приятелка ми подари The Body Shop Honey Bronze Bronzing Powder определено не очаквах, че ще ми хареса толкова много. Първо, цветът ми пасне идеално (Номер 01), освен това пудрата има идеална текстура и "затопля" кожата по изключително нежен и естествен начин.



10. Продукт за вежди - Anastasia Beverly Hills Brow Wiz & Brow Definer си остават любими за мен продукти за вежди. Разликата тази година е, че за фиксирането им предпочитам продукт на Benefit, а именно Ready, Set, Brow. Фиксира достатъчно добре косъмчетата, но най-големият плюс за мен е гребенчето-апликатор, с което мога идеално за среша веждите.




11. Очна линия - знаете, че обожавам очната линия и тя често присъства в грима ми. През изминалата година като прекрасен продукт се отличи Kat Von D Tattoo Liner в цвят Trooper. Лесна за работа, наситен цвят и издръжливост - какво повече може да иска човек?! Повече за очната линия може да прочетете ТУК.



12. Сенки
12.1. Единична сянка - въобще не се чудих коя единична сянка да спомена тук. Stila Magnificent Metals Glitter & Glow Liquid Eyeshadows преобърнаха представата за глитър. Имам около 10 цвята от различните серии и всеки един от тях е повече от гениален. Съвсем скоро ще има нови ревюта в блога за тях, а дотогава може да си припомните някои от старите ТУК и ТУК.



12.2. Прахообразна сянка - през изминалата година не съм ползвала особено много прахообразни сенки, но в редките случаи, в които посягах към тях, впечатление ми направи серията Star Lit на Make Up For Ever. Предлагат се в много красиви цветове и даряват клепача с плътен цвят и блясък. Някои от цветовете могат да се използват и като хайлайтър. Ревю може да видите ТУК.



12.3. Палитра - много и прекрасни палитри излезнаха през 2017г. и ми е малко тъжно, че няма как да спомена всички от тях. Най-голямо внимание според мен обаче заслужават палитрите на ColourPop. Имам няколко от тях и всяка една е повече от страхотна - изключително качество на повече от приемлива цена. Правила съм ревюта на техните палитри и може да ги видите ТУК, ТУК, ТУК и ТУК.



13. Спирала - през изминалата година нямаше спирала, която на 100% да удовлетворява нуждите ми и да покрива всички изисквания. Най-впечатлена останах от L'Oreal Paradise Extatic (която в момента не притежавам, затова няма снимка). Определено изглежда страхотно върху миглите ми, но формулата ѝ още с отварянето е изключително суха и не дълго след отварянето ѝ, спиралата става негодна за използване.


14. Молив за устни - моливите за устни продължават да не са предпочитан от мен продукт. Имам няколко и определено формулата на Macr Jacobs ми допада най-много.



15. Глос - 2017 определено не беше годината на глосовете за мен. Голямо впечатление обаче ми направи Dior Lip Maximizer. Всъщност имам само няколко мини-опаковки от него, но го използвам с голямо удоволствие. Аз не търся ефект на уголемяване на устните и не се заглеждам дали този продукт ми дава такъв. Харесва ми обаче как изглежда върху устните, независимо дали го нанасям самостоятелно или над червило, както и самото усещане върху тях.



16. Червило
16.1. Класическо червило - беше ми много трудно да избера най-доброто класическо червило за мен. Дори невъзможно. Затова посочвам две серии. Едната е Catrice Ultimate Matt, за която скоро ще пусна ревюта, а другата е коледната серия Rouge Allure на Chanel. За вторите може да прочетете ТУК.




16.2. Течно червило - на пазара продължават да излизат нови, и нови течни червила. Макар да не е точно течно червило, за мен победител в тази категория е Yves Saint Laurent Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain. Както името подсказва, това е стейн с матов ефект. Формулата е много по-лека от тази на течните червила. Ревю за серията може да прочетете ТУК.



17. Лак за нокти - най-носеният от мен цвят върху ноктите през изминалата година беше Chanel Le Vernis 578 New Dawn. Лакът освен заради цвета си, ми е любим и заради формулата. Предишната формула лакове на Chanel не беше за мен. След по-малко от 24 часа започваше да се люпи. С новата обаче е съвсем различно и без проблем маникюрът ми издържа между седмица и 10 дена. Ревю за New Dawn може да прочетете ТУК.



18. Балсам за устни - макар да не е балсам в класическия смисъл на думата, категоричен любимец е Dior Lip Sugar Scrub. Това е продукт, който освен да ексфолира устните, ги подхранва и предпазва. Повече може да прочетете ТУК.



Това бяха любимите ми продукти от Категория Декоративна козметика за 2017г. Ще ми е интересно да разбера кои са били Вашите любими продукти. Очаквам коментарите Ви.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up