ColourPop Yes, Please Pressed Powder Shadow Palette


От дълго време не бях поръчвала нищо от ColourPop, някак се пренаситих специално от тяхните продукти. Палитрата Yes, Please обаче не ме остави безразлична и беше причината да подновя поръчките си от бранда, като за първи път използвах и опцията за директна доставка до България.






Yes, Please е лимитирана палитра, чието трето (и може би последно) лансирано ще бъде съвсем скоро, така че ако сте я харесали, бъдете бързи. Палитрата се изчерпва буквално за минути. Аз си я поръчах по време на второто лансиране. Поръчката ми дойде за около 20 дена, директно в пощата. На пакета беше обозначена само стояността на палитрата (16 долара), без стойността на доставката (10 долара) и затова не се наложи да я освобождавам от Митница. 


Както вече споменах, цената на Yes, Please е 16 долара, за което получавате 12 цвята сенки, всеки от който по 0,85 гр. На пръв поглед това количество не е особено много, но за мен е повече от достатъчно предвид количеството грим, което притежавам. Освен това, палитрата е много малка и компактна и абсолютно идеална за път. Опаковката ѝ е от здрав картон, който се затваря чрез магнит, но това не трябва да Ви притеснява, защото се затваря достатъчно здраво. От вътрешната страна на капачето няма огледало. Това за мен е плюс, защото аз не използвам огледалата в палитрите, но ако Вие ги предпочитате, тази липса определено ще Ви направи впечатление. Заради светлия цвят на картона, опаковката няма как да остане чиста за дълго време, но това е нещо, към което вече сме привикнали предвид бума на картонените опаковки.


Нека Ви разкажа малко повече за самите цветове и качеството на сенките. Лично аз намирам Yes, Please за напълно достатъчна за пълен грим палитра. Има комбинация от мат и блестящ финиш. Освен това палитрата съдържа достатъчно светъл цвят за озаряване на вътрешния ъгъл на окото и зоната под веждата, както и разнообразие от цветове за сгъвката и подвижния клепач. 

Комбинацията от цветове не е нещо, което не сте виждали, но благодарение на матовото жълто има и допълнителен стимул за креативност. Тъй като не съм от хората, които използват черни сенки, липсата на този цвят не го намирам за минус. Тъмните цветове в Yes, Please са ми напълно достатъчни за наистина сериозно опушване на грима, както и за създаване на очна линия.







Когато гледах всички снимки и клипчета на Yes, Please бях сигурна, че палитрата ще ме изуми когато я пробвам. Това обаче не стана. Гледшката е в мен, защото явно очакванията ми бяха наистина много високи. Не ме разбирайте погрешно, тази палитра е страхотна като качество и ако не беше с надпис ColourPop можеше да струва и 50 долара. Просто, заради презентацията ѝ в он-лайн пространството имах чувството, че ще е нещо, което не съм виждала никога и никъде. Това е проблемът с големите очаквания - колкото и добър да е даденият продукт, човек винаги остава леко разочарован. "Разочарован" всъщност е наистина силна дума и неподходяща в случая. Нека кажа, че палитрата е 90% това, което очаквах.

Матовите цветове са наситени и пигментирани, но малко по-прашливи, отколкото се надявах да бъдат. Жълтият цвят е този, който има нужда от по-сериозно напластяване. Когато се работи с пигментирани матови цветове е хубаво да се работи с по-лека ръка, особено ако нямате много опит. Нанасяйте малко, по малко цвета, за да нямате проблем с преливките.

Текстурата на блестящите сенки не е така богата, усеща се една идея по-суха, но въпреки това цветовете са пигментирани, а могат да се нанасят и с навлажнена четка. Бих нарекла текстурата на този тип сенки дори и леко "зърнеста", въпреки че не се забелязва наличието на едри частици в тях.


Това ревю ми се струва някак странно, дори "непрофесионално". Едновременно зная, че пиша за страхотен продукт, а аз съм някак не напълно удовлетворена. Изводът - внимавайте с хиперболизацията на продуктите и очакванията към тях, за да успявате по-добре от мен да се наслаждавате на несъмнено прекрасните им качества.

Yes, Please е палитра, която със сигурност ще ползвам често и може би дори ще разчитам на нея при пътувания. Ако цветовете допадат и на Вас, не се колебайте, а я поръчете. Няма да съжалявате. И дори да е нелепо да се плаща 10 долара доставка за продукт на стойност 16 долара, това усещане бързо избленява и накрая остава само удоволствието от наличието на нова и качествена палитра в колекцията.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up