Cake Pops (рецепта)


Здравейте,
Споделяла съм много пъти, че обожавам да приготвям сладкиши. Учудващо за мен, много от читателите на блога често ми пишат с въпроси за една или друга рецепта. И макар блогът да е ориентиран най-вече към козметиката, искрено желая все по-често да Ви показвам и някоя и друга рецепта. Искам предварително да обясня, че аз не съм гений, измислил невероятни вкусотии. Аз просто следвам много стриктно рецепти, а понякога добавям и нещо от себе си.

Днес ще Ви разкажа как се правят Cake Pops. По смисъла си това е тортичка на клечка. Това е един от десертите, които моите близки и приятели ОБОЖАВАТ! Винаги, когато правя тези топчици, всички остават невероятно доволни. Топчиците са лесни за приготвяне, но изискват една идея повече време. За сметка на това обаче, резултатът винаги е страхотен. Освен това са  лесни за транспортиране (което е голям плюс, когато искаш да ги занесеш на приятел), търпят по-високи температури (за разлика от глазурата на мъфини, например) и са много удобни за ядене (не са нужни прибори и чинии).

И така, нека Ви кажа каква е моята рецепта за винаги-безкрайно-вкусни Cake Pops.




Както вече казах, Cake Pops представляват тортички на клечка. Защо тортички? Защото по правило се правят от съставките на торта - блат и крем. Натрошава се блатът и се смесва с крема, оформят се топки и т. н. Аз обаче не харесвам този вариант. Някак прекалено скучен ми идва. Моята рецепта е следната:

Необходими продукти (за около 20 топчета):
  • Бисквити Oreo (264 гр.);
  • Крема-сирене Philadelphia (около 150 гр.);
  • Nutella (1 супена лъжица);
  • клечки за близалки;
  • шоколад за топене;
  • декорация.



Целите бисквитки (не е нужно да се разделят или да се отстранява кремът им) се слагат в блендер и се натрошават на ситно. Към тях се добавят крема-сиренето и Нутелата и се разбърква с миксер. Трябва да получите нещо като тесто, от което лесно да оформите топчета. Количествата на продуктите може да варират, с цел получаване на идеалната консистенция. Тя трябва да бъда достатъчно влажна от крема-сиренето, но не прекалено. Не трябва и да е суха, защото топчетата няма да могат да задържат формата си.

Когато получите добра консистенция, оформете топчета. Аз правя такива, с големина 20 гр. (меря всяко едно топче на електрическа везна). Готовите топчета се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се прибират за около 10 минути в хладилника, за да стегнат.


През това време се разтапя малко количество шоколад. Всяка клечка за близалка се потопява в шоколада и след това се забива в топче. След като всички топчета се сдобият с клечка, тавата отново се прибира в хладилника за около 5-10 минути, за да може и шоколадът да стегне.


Сега вече може да разтопите по-голямо количество шоколад. Бял, млечен, черен - Вие решавате. Препоръчвам шоколадът да бъде в съд, който е по-дълбок и по-тънък, например чаша, а не купа. Така ще Ви е по-удобно за следващата част. Тя представлява потапяне на топчетата в разтопения шоколад. Потапяте всяко топче едно по едно, покривате го добре с шоколад и след това го нареждате отново в тавата. Отново се прибират в хладилника и след като и покритието от шоколад стегне, остава да декорирате топчетата по Ваш вкус. Разбира се, може и да ги оставите без допълнителна украса, това по никакъв начин няма да повлияе на прекрасния им вкус.


Конкретно топчетата на тези снимки не бяха най-успешните за мен откъм декорация, тъй като този бял шоколад се оказа прекалено прозрачен и леко на бучки. Имала съм доста по-добри резултати, но вкусът винаги е бил безпогрешен.

Гарантирам Ви, че ако решите да направите тези Cake Pops, ще впечатлите всички. Поне аз, след стотиците направени (и изядени) топченца, досега не съм срещала човек, който да остане безразличен към комбинацията Oreo-Philadelphia-Nutella. 

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно рецептата - не се колебайте да ме питате. Ще очаквам да споделите мнение, ако изпробвате тази рецепта, както и да споделите ако някоя друга версия на Cake Pops е любима за Вас!








Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up