Guerlain Météorites Flocons Enchantés (Guerlain Winter Fairy Tale Collection)


Guerlain Meteorites Christmas 2015

Ах, това ревю пиша с огромно желание и вдъхновение. Защото тези Метеорити определено са вдъхновение за мен. Бях сигурна, че ги искам още от първата снимка, която се появи в Интернет - неясна, размазана, нелегална, Guerlain Météorites Flocons Enchantés са може би топ-продуктът на Зима 2015 в козметичния свят. След прекъсването ще Ви разкажа малко повече за тях.


Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Winter Fairy Tale Collection е може би най-добрата Коледна колекция на бранда. От много време не ми се беше случвало да искам да купя всеки един продукт от цяла колекция. Е, това на дали ще стане, но се радвам, че поне най-желаните Метеорити са вече в ръцете ми.

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Meteorites Christmas 2015
Състав
Не знам кога Guerlain Winter Fairy Tale Collection ще бъде налична в магазините в България. Аз поръчах моята бройка от Великобритания. Там цената е 45-50 британски лири.

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Коледните Метеорити са в размер 30 грама. Тоест с 5 повече от реформулираните Метеорити от редовната серия. 

Едно от най-големите ми опасения при поръчката на Guerlain Météorites Flocons Enchantés беше, че ще ги получа много раздробени. Както вече споменах, редовните Метеорити са с нова формула (мисля от година вече), която ги прави по-трошливи. При Коледните Метеорити обаче забелязах точно обратното - въпреки стотиците пропътувани километри, Метеоритите бяха абсолютно цели, а събралият се прах в кутийката им - минимален. Това автоматично ги прави по-икономични за употреба от редовната серия Метеорити.

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Аз си пиша така, все едно всеки е длъжен да знае какво са Метеоритите на Герлен, но това съвсем не е така. Затова едно кратко обяснение:

Météorites de Guerlain представлява финиш-пудра за лице под формата на топчета. Те от своя страна за всяка една колекция и всеки цвят от редовната серия са с различен цвят и в различна комбинация. Някои цветове озаряват, други коригират тена, замаскират червенини и т. н. 

При Метеоритите по мои наблюдения няма средно положение - или ги обичаш много и си във възторг от ефекта им, или въобще не ги харесваш, защото не правят нищо за кожата ти.

Аз съм от първия вид. За мен Météorites de Guerlain са най-прекрасната пудра, която ползвам ежедневно в продължение вече на няколко години. Имала съм много и различни опаковки - поне 3 с различни формули и опаковки от редовната серия, няколко лимитирани, а вече от над година най-често ползвам т. нар. "Бели Метеорити". Те също се водят от редовна серия, но в малко страни се внасят, тъй като при тях преобладаващи са белите топчета. Тях също ги поръчвам от Великобритания, защото в България не се внасят.

При мен Метеоритите правят точно "фотошоп" ефект - коригират нужното, озаряват лицето и цялосто тенът изглежда перфектен. Използвам ги винаги над фон дьо тен или бб/сс-крем.

Та, нека се върнем на Коледните Météorites Flocons Enchantés.

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Опаковката им е истинско бижу и невероятна наслада за сетивата. Представлява красива топка, подобие на скъпо украшение за коледната елха, в бял цвят с позлатен кант и надпис Guerlain.

В горната част на топката, от вътрешната страна има огледалце. Ако не ме лъже паметта - това са първите Метеорити, които имат огледалце. В долната част на топката, скрити под пухче с кокетна златна панделка, се крият ослепителните 30 грама коледни топчета и звездички. Да, за първи път в Коледата на Герлен има и звездички <3

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Разбира се, както е характерно за този продукт, навсякъде се носи типичният аромат на виолетки.

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Meteorites Christmas 2015

В Météorites Flocons Enchantés няма топчета с коригираши цветове. Всички са само за блясък и леко матиране. Тези две думи сякаш нямат място в едно изречение, но Guerlain прави дори и това възможно.

Аз нанасям Коледните Метеорити много обилно с четка за руж на МАК, Просто с нея ми е най-удобно, защото космите й са черни и мога да видя колко точно продукт полагам върху лицето си. Ефектът е на матирано, но цялосто озарено лице. Под "матирано" не приемайте, че топчетата ще матират много мазна кожа. Не, това няма как да стане. Аз примерно използвам друга, силно матираща пудра за най-мазната зона на лицето ми - челото, а Метеоритите нанасям в останалата част. Под "озарено" разбирайте точно цялостен блясък на свежа, здрава кожа, без да приличате на брокатена топка. Коледните Метеорити имат мнооого фин, нежен блясък, който лично аз виждам само на силна, изкуствена светлина. За любителите на силния бясък - да знаете, че ако очаквате от Météorites Flocons Enchantés такъв, ще останете разочаровани. Тези Метеорити са абсолютно ежедневни и носими за цяло лице, подходящи за разходки в парка, за офиса, за магазина, за купон - за навсякъде. 

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Няма как да заснема ефекта от Метеоритите, затова Ви показвам какво представлява всяко едно топче и звездичка в тях - нищо фрапантно или прекалено блестящо. Всичко е с мярка.

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Meteorites Christmas 2015

Guerlain Météorites Flocons Enchantés са нещо средно между Белите Метеорити и цвета 02 Clar. Идеални са за светли кожи. Честно казано не знам как биха седяли при по-тъмни - дали ще има някакъв светъл воал върху кожата или ще се вижда само блясъчето. Ако сте с по-тъмна кожа по-добре първо пробвайте Метеоритите. За дамите със светла кожа - със сигурност ще Ви паснат.

Лично за мен Guerlain Météorites Flocons Enchantés са най-прекрасните Метеорити, правени някога от Герлен, независимо от лимитирани или редовни серии. Имат невероятна опаковка, създаваща прекрасно настроение, за първи път имат звездички в себе си, което няма как да не признаете, че е мееееееееееега сладко, а за да бъде цялостното ми впечатление още по-прекрасно - абсолютно носими са. Стават за всеки ден, за всеки повод, за всеки грим.

Препоръчвам с цялото си сърце на всички почитатели на Метеоритите! 

А Вие какво сте набелязали от Коледната колекция на Guerian?





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up