Lorac Pro Matte Palette


Ако следите блога от повече време, то вероятно знаете за моята пословична, безусловна любов към Про-палитрите на Lorac. Тя, разбира се, е напълно обоснована, защото това са едни от най-най-най-добрите сенки на пазара! Така че, предполагам не е изненада, поръчах и малките Про палитри - вариант Matte и вариант Metal. Днес ще Ви разкажа за матовата палитра.



Сравнение в големината на Lorac Pro Matte и Lorac Pro 2

Lorac Pro Matte съдържа общо 8 цвята сенки. Както се разбира и от името, всички те са с матов финиш. Сенките са с общ грамаж 4 гр. и цена за палитрата 28 долара.

Аз поръчах моите палитри от e-bay, където платих двойно за тях. Аз поне не знам от къде другаде могат да се поръчат продуктите на Lorac. Ако Вие знаете - моля, споделете. Преди време се предлагаха в американската Sephora, вече не се. От сайтовете на Lorac и Ulta не може да се поръча с карта, която не е американска, та възможностите се стопиха.


Lorac Pro Matte Palette е сигурно най-компактната палитра, за която се сещам. Много тънка опаковка, направена от твърд картон. От вътрешната страна на капачето има огледало. За разлика от класическите Pro-палитри с 16 цвята сенки, 8-ците идват без мини-опаковка на базата за сенки на Lorac. Това обаче не е никаква лоша новина, защото базата им за сенки не става ;)


Lorac Pro Matte съдържа идеален подбор от цветове. Никой от тях не е наличен в класическите Pro-палитри. Сенките са страхотни за грим "Без грим", офис-грим, дори и силен вечерен грим. Всичко е въпрос на комбинации.

Сенките са изключиииително пигментирани, Дори не мога да Ви опиша колко точно, Безумно, невероятно пигментирани са. И са като масло - меки, нежни. Което води и до единствения им минус, който обаче е много голям. Ако имаше световно първенство по разпрашване на сенки, тези 8 щяха да бъдат категорично на първо място. Не бях виждала толкова разпрашващи се сенки. Наистина трябва да се внимава много с тях, четката да се потупва, за да падне излишното, и въпреки това накрая ще се окаже, че цялата Ви тоалетка е в цветен прах.

Всичко това е заради наистина меката им текстура, която явно за да е толкова мека, е и трошлива. Да, страхотни са на пипане. Такава нежност и мекота не можеш да очакваш от матови сенки, но разпрашването, което правят е извън всякакви граници.

Е, ясно е - ползвам ги постоянно, просто след това минавам с парцала. След всяко едно ползване. Жалко за прекрасните цветове и пигментация!



Lorac Pro Matte Palette е страхотна палитра, но не мога да Ви я препоръчам с чиста съвест. Матовите сенките от класическите Pro-палитри са също с невероятен пигмент, а се разпрашват много по-малко. Освен това те са на много по-нормални цени от малката Pro Matte, така че са много по-удачни за покупка. Ревю на Lorac Pro може да видите ТУК, а на Lorac Pro 2 ТУК.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up