Stila Eye For Elegance Set


Очевидно съм на вълна сенки за очи. Третият пост от тази серия е посветен на Eye For Elegance Set - един от коледните сетове на Stila Cosmetics.


Eye For Elegance Set включва 6 цвята сенки. Цветовете са разпределени в две групи:
 - Shimmer & Glow Liquid Eye Shadows;
 - Glitter & Glow Liquid Eye Shadows.

Shimmer & Glow Liquid Eye Shadows са напълно нова серия за бранда. Бих нарекла финиша им металически, като липсват всякакви отделни частички, блясъчета, глитъри.

Цветовете от тази серия, включени в сета, са Kitten (лимитиран), Grace (лимитиран) и Twig (лимитиран).




Glitter & Glow Liquid Eye Shadows от своя страна е серия, която вече е позната на пазара.  Сенките от тази серия се характеризират с много силен блясък и ясно отличими глитърни частички.

Цветовете, които са включени в сета, са Peachy Sheen (лимитиран), Smoldering Satin (постоянен) и Next To Notte (лимитиран).



Сенките в този сет са с по-малък размер от тези, които са част от редовната серия и се продават по единично. Те съдържат 4,5 мл. продукт, докато сенките в Eye For Elegance са наполовина - 2,25 мл. Лично за мен това не е никакъв проблем, защото сенките са безкрайно икономични и могат да бъдат ползвани дълго време. Освен това тези малки опаковки са ми крайно симпатични и повече от идеални при пътувания.

Харесвам контейнерчетата, защото са прозрачни и се вижда кой цвят в кой контейнер е. Апликаторът е класически, познат ни дълги години преди това от глосовете на всички фирми. Няма иновация в него, но не е и нужно да има, защото върши идеална работа.

Нека Ви кажа обаче малко повече за същността на сенките и какво ги прави специални. Нанасят се с лекота. Буквално едно движение с апликатора е повече от достатъчно целият клепач да се покрие с продукт. Сенките засъхват върху него за броени секунди, след което не мърдат докато Вие не решите да ги отстраните. Цветът е интензивен, блясъкът също.

Разликата между двата вида сенки в сета е единствено в това, че в едните има глитърни частици, а в другите не. Като начин на нанасяне, засъхване, трайност и всички останали характеристики, сенките са идентични.

Единственият минус на тези серии е, че почти не можете да ги блендирате. Това се дължи на бързото засъхване върху клепача. Лично аз съм установила за себе си, че най-лесно ми се получава преливането, когато съвсем нежно мина по ръба на току-що нанесения цвят с блендираща четка. Ако искате обаче да създадете грим тип "cut crease", то определено тези сенки ще са Ви от голяма полза.


Още с първото ползвате, този сет се превърна в любим за мен. И двата вида сенки в него са прекрасни като качество. Това са сенките, с които с най-минимални усилия, получавате максимален ефект. Особено любима ми е серията Glitter & Glow Liquid Eye Shadows, тъй като това са най-лесните за работа сенки с глитър. Не е нужно да се притеснявате от попадане на частички по лицето, не е нужно да използвате специални четки, апликатори и бази. Просто минавате с четката по клепача и той в миг заблестява.

Аз си поръчах моя сет от Великобритания. Цената му там беше 45 британски лири. Към момента не го намирам никъде наличен он-лайн, но ако Вие случайно го видите някъде - знайте, че си заслужава всяка стотинка!




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up