Нови продукти от Sephora: Strobing & Color Correction Palettes


Преди време Ви показах в Instagram какъв щедър подарък получих от Sephora. В поредица от постове смятам да Ви разкажа по малко за всеки един от продуктите. Поставям началото с този пост, който е посветен на най-новите палитри за лице на Sephora - Strobe и Color Correction.





Strobe палитрата включва четири озаряващи цвята. Всеки от тях е с големина 2,28 гр. Продуктите са под формата на пресована пудра.

Color Correction палитрата включва четири цвята с коригиращи функции. Всеки от тях е с големина 1,76 гр. Продуктите са кремообразни.



Като опаковка, и двете палитри са еднотипни - черни пластмасови палитри, сравнително компактни. Облицовката е гланцова и се драска сравнително лесно. От вътрешната страна на капачето има огледало, като и в двете палитри няма допълнителни апликатори. И двете палитри имат надпис с името си, така че няма как да сбъркате към коя посягате, независимо от това, че изглеждат еднакво.

* Strobing


Strobe палитрата се превърна в любима за мен, но съвсем честно ще Ви кажа, че не с първото ползване. Не зная защо, но очаквах много по-интензивен блясък от продуктите в нея. А не съм права. Защото това не е хайлайт-палитра. Това е палитра за озаряване. Това е палитра, чиито продукти да може да използвате върху цялото лице, без да "светите" прекалено, без да блестите, без да лъщите. Знаете за Strobe-модата - нанасяне на озаряващ цвят върху скули, нос, чело, брадичка. Ако сте с по-суха кожа, то това няма как да Ви уплаши. Но ако като мен сте с комбинирана или дори мазна кожа, то нанасянето на блестящи продукти в Т-зоната е почти немислимо. С тази Strobe палитра това обаче вече не е така. Именно затова толкова харесвам продукта. Получава се буквално "озаряване" - съвсем умерено, прилично, на място и най-вече - естествено. Точно тази естественост е една от любимите ми характеристики на палитрата. Наистина седи натурално, седи красиво. Може да се нанесе леко, може и да се напласти, като по този начин отново не губи естествеността си, просто се добавя малко повече "екстра" към визията. Точно тази палитра използвах в последния ми клип, в който разказвам за Naked Heat палитрата на Urban Decay.



Като консистенция палитрата няма да Ви впечатли. Съвсем класическа е, като първият цвят дори е една идея по-прашлив. В никакъв случай не е нито лоша, нито отлична. Някъде там, по средата, но предвид красивите резултати, които дава - честно казано текстурата за мен е без значение.

* Color Correction


Color Correction палитрата включва кремообразни цветове за коригирна на несвършенствата. Със зеления цвят се неутрализират зачервяванията, с лилавия се озарява кожата, с бежовия се изравнява тена, а с прасковения се прикриват тъмните кръгове. Аз не съм фен на този тип "цветно коригиране" и никога не съм си купувала подобна палитра. Имам само един зелен коректор на Urban Decay, който ползвам често, но не ме впечатлява особено с качествата си. Затова именно ми беше особено интересно да си "поиграя" с такава палитра. Едновременно да видя доколко този тип коригиране на несъвършенствата с цветове ще работи, както и как ще се съчетае тази кремообразна текстура с останалата част от грима ми. Е, оказа се, че и по двата показателя палитрата се справя отлично. Цветовете са пигментирани и се справят с отредените им проблематични зони без никакъв проблем. Особено впечатление ми прави зеленият цвят, защото той е единственият, който мога да съпоставя с друг подобен продукт и определено версията на Sephora се оказа много по-успешната за мен. Що се отнася до текстурата и консистенцията на продуктите - от тях също съм доволна. Фон дьо тенът ги покрива идеално без да е нужно допълнително наслояване, а те от своя страна не влияят на дорбия му вид и не го правят по-тежък.



За мен и двете палитри се оказаха попадения и ги използвам буквално всеки ден. Очарована съм от ефекта от тях и поне по мое мнение, заслужават да им дадете шанс.



* Продуктите са ми предоставени от Sephora България. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up