Седмица на Kat Von D 2: Kat Von D Shade And Light Contour Palette


Днес започва втората Kat Von D седмица. Предвид факта, че тази събота е лансирането на Kat Von D Beauty в Sephora, реших това да е седмицата, посветена на най-иконичните продукти на бранда. Така, че днес Ви представям всеизвестната Shade And Light Contour Palette. В сряда очаквайте ревю на очната линия-звезда Tattoo Liner, а в петък - на течното червило Lolita.




Shade And Light Contour Palette е палитра, съставена от 6 цвята за лице. Те са под формата на пресована пудра. 3 от тях са за озаряване и 3 за контуриране.


Палитрата, макар и широка, е сравнително компактна. Направена е от твърд картон. От вътрешната страна на капачето има голямо огледало.

Светлите цветове в Shade And Light Contour Palette са с големина 2,3 гр., а тъмните са по 4,5 гр. всеки.

Палитрата е част от перманентната линия на марката.



Ако сте фенове на козметиката като цяло и сте запознати с новостите, то знаете, че наскоро от бранда лансираха нова версия на тази палитра със сменяеми рефили. Тоест може да си подберете какви цветове да си купите и да направите палитра по свой вкус.

Тук обаче ще си говорим за базовата палитра. Още от начало ще Ви кажа, че тя няма как да допадне на всички. Няма как цветовете да са универсални и да са подходящи за всеки тен. По мое мнение няма да отива нито на много светли кожи, нито на много тъмни. Няма да е подходящо както за кожи със силно изразен розов подтон, така и за такива със силно жълтеникав. Ако кожата Ви обаче не е в крайностите, то палитрата ще Ви допадне. Нека уточня, че говоря за тези от Вас, които ще използват палитрата за лично ползване. Ако ползвате палитрата върху клиенти, то тя със сигурност би Ви била много полезна и разнообразието от цветове ще Ви е в плюс!





Като качество Shade And Light Contour Palette е повече от отлична. Текстурата на продуктите е толкова нежна, че напомня коприна. Пудрите са изключително фино смлени. Тази финост предполага разпрашване, но то не е прекалено. Да, забележимо е, особено когато работя с четка за очи, но не е нещо, с което не може да се свикне.

Всеки един от шестте цвята намирам за силно пигментирани. Особено с тъмните цветове препоръчвам да се работи с внимание и да се добавя продукт малко по малко, защото може лесно да се прекали. И макар фината текстура да прави продуктите лесни за преливане, пигментираността им води до малки проблеми в този аспект. Затова - взимайте по малко продукт.

Честно казано, аз никога не съм си падала по този тип многоцветни палитри за лице. Смятам, че са изключително подходящи за професионална употреба, но не чак толкова за лична. Това си е мое усещане и Вие може да не се съгласите, но поне на мен не са ми нужни толкова много контуриращи и озаряващи цветове. Обичам обаче да използвам козметиката си максимално, така и правя с тази палитра.

От светлите цветове подходящи за себе си намирам първите два цвята - Lucid и Lyric. Levitation не намирам уместен за моя тен.

От тъмните цветове харесвам и трите. Sombre използвам за контуриране на лицето, Shadowplay за бронзиране, а към Subconscious посягам доста по-рядко, когато искам много силен контур.

Да използвам Shade And Light Contour Palette за лице обаче въобще не ми стига. Пудрите в палитрата за мен са идеални и за очи. Може да се направи пълен мат грим с тях, или да се използват в комбинация с други цветове. 

Kat Von D Shade And Light Contour Palette като качествени параметри е повече от отлична. Дали ще Ви стане любима зависи от това как ще се сработите с цветовете в нея. Ако пък работите професионално като гримьор, то палитрата със сигурност би Ви свършила идеална работа. Така че не забравяйте - 30 септември е денят, от който козметиката на бранда ще бъде налична в магазини Sephora и ще имате възможност сами да пробвате и прецените дали палитрата е подходяща за Вас.



* Продуктът ми е предоставен от Sephora. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up