Chanel Palette Essentielle 160 Beige Medium (Chanel Travel Diary 2017 Fall-Winter Collection)


Новият пост от серията "есенни" е за едно напълно ново предложение от Chanel. Запознайте се с Palette Essentielle - ексклузивният продукт от Chanel Travel Diary 2017 Fall-Winter Collection.






Palette Essentielle е палитра, съставена изцяло от кремообразни продукти. Вариантът, който Ви представям днес, е 160 Beige Medium, като палитрата се предлага в още две разновидности - 150 Beige Clair и съответно 170 Beige Intense (той не се предлага в България).


Chanel Palette Essentielle се състои от три продукта - коректор, хайлайтър и руж, като големината на палитрата (общо) е 9 гр.

На външен вид палитрата е като всички останали на марката - черна и изчистена опаковка, идваща с велурен калъф и огледалце от вътрешната страна на капачето.


Вдъхновението на Chanel Palette Essentielle е модерната жена, която желае да постигне грим без усилие.


Нещо, което не знам дали от Chanel са направили преднамерено или случайно е, че продуктите в палитрата могат да бъдат многофункционални, освен това могат и да се използват както с грим, така и без грим. Какво имам предвид:
 - многофункционалността идва от това, че лично аз изполвам продуктите по няколко начина. Коректора използвам по предназначение, но хайлайтъра и ружа използвам както за лице, така и за очи и за устни. Както много пъти съм казвала - това е просто грим и няма правила! Това, че един продукт с конкретно наименование, не означава, че не може да го използвате и по други предназначения. Хайлайтърът седи добре върху клепача и дава така модерната напоследък визия от модните дефилета на "glossy lids", но във вариант, подходящ за ежедневието. Освен това може да се нанася върху устните, като аз го нанасям най-често в самия център с цел оптическо уголемяване. Ружът също може да се ползва по точно същите начини;
 - относно това, че могат да се използвам с и без грим - въобще не е нужно човек да има нанесени база и фон дьо тен, за да използва кремообразни продукти. Лично за мен едно от предимствата на кремообразните продукти е, че те изглеждат по-естествено. Та, във връзка с това, какво по-естествено от чисто лице с леко коригирани несъвършенства, румени бузки и свежа, озарена кожа?!


Нека все пак Ви разкажа малко по-конкретно за всеки един от продуктите в палитрата.
Коректорът се слива идеално с кожата ми. Консистенцията му е лека, а покривността много добра. Не заличава по-видни несъвършенства, но седи естествено и върши достатъчно работа. Най-често го ползвам в зоната на тъмните кръгове под очите.
Хайлайтърът пресъздава идеално естественото озаряване на кожата. Нанесен на лицето, не се забелязват никакви отделни частички, а само красив, естествен блясък.
Ружът, макар да изглежда тъмен на пръв поглед, всъщност седи много красиво и пресъздава идеално естествената руменина на кожата. Може да се напласти, като по този начин се засилват интензивността и цвета му.



Тази есен Chanel обновяват и линията си от четки и реших накратко да Ви разкажа малко за Pinceau Duo Correcteur Rétractable (тази четка не е в комплект с палитрата). Четката съдържа две четки в себе си - от едната страна има четка за коректор, а от другата - четка за преливане. И двете четки са предпазени посредством капачета.
Макар четките да са предназначени най-вече именно за Palette Essentielle, аз ги използвам по съвсем друг начин. Винаги съм искала да нося със себе си четки по две причини - да правя корекции на грима когато цвета от подвижния клепач ми се отбележи върху неподвижния, както и да изчиствам контура на устните си, най-вече когато съм с по-тъмни червила. Никога обаче не нося четки с мен навън, защото ме е страх, че косъмчетата им ще се наранят когато ги държа в несесера. Е, с тази четка вече няма защо да се притеснявам, защото и двете страни са предпазени чрез капаче. Четката, която се води за коректор, е много прецизна и идеална за изчистване контура на устните. Блендиращата четка пък е една от най-добрите блендиращи четки, които съм ползвала. Напоследък почти постоянно работя именно с нея, а лекотата, с която прави преливки, е възхитителна!



Надявам се намате против лекото ми отклонение от ревюто на Chanel Palette Essentielle, но нямаше как да не спомена малко повече и за Pinceau Duo Correcteur Rétractable.


Нека все пак се върна и на звездата на публикацията. Като човек с комбинирана кожа, аз малко по-трудно се сработвам с кремообразните продукти. С Palette Essentielle установих, че всичко зависи от количеството продукт, което ползвам. Ако прекаля с поставянето на продукти, лицето ми по-бързо започва да изглежда прекомерно омазнено. Ако нанасям умерено обаче, кожата изглежда естествена за много по-дълго време.


Хората с комбинирани и мазни кожи трябва да работят малко по-внимателно с Palette Essentielle и да намерят за себе си идеалното количество продукт, което да ползват. За хората с нормални и по-сухи кожи смятам, че Palette Essentielle ще бъде любим продукт.



* Продуктите са ми предоставени от Chanel. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up