Любими продукти за 2016г. Категория: Декоративна козметика



Както традицията повелява, време е да Ви представя любимците ми за 2016 година. Този път обаче освен текстово, любимите ми продукти ще бъдат представени и в клип.

Както и през изминалите години, така и сега, любимците ми ще бъдат разделени в две категории, съответно и представени в два отделни поста. Днес започвам с продуктите от категория "Декоративна козметика", а съвсем скоро ще Ви представя и останалите - Грижа за кожата, за косата и т. н.


1. Основа за очи  - тук вече си имам нов любимец и той е MAC Prep & Prime 24-Hour Extend Eye Base. Тази база е със сравнително гъста консистенция и с нея трябва да се работи малко по-бързо, но поне резултатът е отличен и сенките се задържат върху клепача ми непокътнати до самото им махане.



2. Основа за лице - през тази година преоткрих една база, от която първоначално не бях особено впечатлена. Става дума за Marc Jacobs Under(Cover) Perfecting Coconut Face Primer. Консистенцията му е много лека, дори водниста, а ефектът върху грима е страхотен. Лицето изгрежда озарено и безупречно.



3. Фон Дьо Тен - в тази категория победител е миналогодишният любимец, а именно Too Faced Born This Way. Обичам този фон дьо тен! Покривността му е идеална, лек е, издръжлив и наистина естествен! Тотален мой фаворит!



4. Коректор - така, тук се чувствам все едно копирам всички останали, но не мога да си кривя душата и да Ви излъжа. Истината е, че Tarte Shape Tape Concealer е абсолютно феноменален!



5. Пудра - тук може би ще Ви изненадам с избора си, защото няма да пиша нито за Laura Mercier, нито за Guerlain, нито пък за всеобщия любимец RCMA No Color Powder. Моят любимец е друг, и макар да не получава вниманието, което заслужава, според мен е страхотен. Това е пудрата на RMS Beauty - "Un" Powder. Тази пудра е съставена само от Silica, но ефектът при мен е наистина невероятен и буквално полира кожата ми.



6. Хайлайтър - за мен тази категория винаги е една от най-трудните. Знаете, че обичам хайлайтърите и пробвам нови постоянно. Хайлайтърът, който най-много ме впечатли през тази година (макар съвсем към края ѝ да се "запознах" с него) е MAC Extra Dimension Skinfinish Double-Gleam. Харесвам всичко в него - и цвета му, и интензивността, и това, че е безкрайно икономичен. Ревю за него може да прочетете ТУК.



7. Руж - още един продукт, който открих в края на годината, но за отрицателно време се превърна в абсолютен фаворит. Това е ружът от MAC Nutcracker Sweet Peach Face Compact. Посягам към този руж почти всеки ден, защото може да се нанесе леко, може да се напласти, седи естествено, подходящ е за абсолютно всеки грим. Наистина изключителен руж! Ревю за него може да прочетете ТУК.



8. Контуриращ продукт - тук вече става малко досадно, защото за N-поредна година моят любимец е един и същи, а именно NYX Taupe Blush. Не се и опитвам да намеря нещо по-добро от него. Скоро обаче ще ми се наложи, защото моят Taupe е към края си и това е идеален повод да потърся друг подобен продукт.



9. Бронзираща пудра - тук отново победителят е доказал се през годините. Отново на първо място в моето сърце е Sephora Sol de Rio Bronzing Powder.



10. Продукт за вежди - в тази категория предполагам винаги ще изреждам различни продукти на Anastasia Beverly Hills, но славата ѝ не е случайна. През тази година определено най-любим продукт за мен беше Anastasia Beverly Hills Brow Definer. Класическият молив на марката също е разкошен и който и от двата продукта да изберете, няма да останете разочаровани!



11. Очна линия - класическата черна очна линия винаги ще е отличителна черта в моя грим. И тази година най-често и с най-голямо желание ползвах очната линия MAC Fluidline Blacktrack. Тази гел-очна линия е отворена вече почти 2 години и съм изхабила едва половината от нея, освен това текстурата ѝ не се е променила по никакъв начин.



12. Сенки
12.1. Единична сянка - много се чудих коя единичка да сложа на първо място в личната ми класация. Дълго оглеждах сенките на ColourPop, защото те винаги правят впечатление, но установеих, че има една сянка, която използвам в абсолютно всеки един грим, който правя и реших, че трябва да ѝ отдам вниманието, което заслужава. Това е L'Oréal Paris Color Riche Mono Eyeshadow 106 Matte Breaking Nude. Ревю може да прочетете ТУК.



12.2. Прахообразна сянка - тук отново любимецът е познат. Обичам много тази прахообразна красота. Вълшебна е и превръща всеки цвят в още по-невероятен, но дори и нанесена самостоятелно е спираща дъха! Ревю на Make Up Geek Prism Duochrome Pigment може да прочетете ТУК.



12.3. Палитра - тази категория ме побърка! Седях, гледах, чудих се и така и не намерих палитра, която на 100% да ми бъде любима. Всяка една палитра включва цветове, които не харесвам или не ползвам често. И така и не установих някоя от наличните, да бъде за мен по-важна от останалите. Затова реших да посоча малката ми палитра на Make Up For Ever, която запълних с красиви цветове, а и освен това обожавам самите празни метални палитри. Ревю за тях може да прочетете ТУК.



13. Спирала - не мога да намеря по-добра от Too Faced Better Than Sex. Ревю за нея може да прочетете ТУК



14. Молив за устни - рядко използвам моливи за устни и истината е, че нямам особен опит с тях. Много харесвам Marc Jacobs Primrose Lip Pencil, защото цветът е универсален, а формулата мека.



15. Глос - не съм намерила по-добър и не мисля, че ще успея да намеря Пробвах глосовете на Marc Jacobs поради прекрасните ревюта и отзиви в Интернет, но не ме впечатлиха чак толкова. Затова и през тази година сърцето ми остана вярно на Yves Saint Laurent Gloss Volupté # 19. Ревю може да прочетете ТУК.


16. Червило
16.1. Класическо червило - дълго се двоумях дали да посоча Yves Saint Laurent или Tom Ford. Ако тази класация беше на базата на точки, то тези два бранда биха били с много близки резултати. Все пак, макар и с малко, за мен победител е Tom Ford, независимо за коя серия от червилата му става дума.



16.2. Течно червило  - макар цветовата гама да бъде доста по-скромна и еднообразна, отколкото ми се иска, формулата на Chanel Rouge Ink е наистина впечатляваща и за мен това категорично са най-комфортните течни матови червила! Ревю може да прочетете ТУК.



17. Лак за нокти - 2016 година определено за мен не беше свързана с лакове. Нямах интерес към тях, а и рядко се лакирах, та ми беше трудно да избера победител в тази категория. Реших това да е Dior 785 Cosmopolite, защото харесвам формулата на лаковете на Dior, а и самият цвят ми допадна наистина много. Но истински любимец, такъв, който да ме е впечатлил и в който да съм се влюбила, нямам!



18. Балсам за устни - въпреки, че не съм ползвала този балсам през цялата година, той определено е мой любимец. Формулата му е лека, но даваща достатъчно грижа, като устните не седят мазни, а дори леко матирани. Прекрасният балсам, за който пиша, е Biotherm Beurre de Levres.



Е, това бяха моите любимци в категория Декоративна козметика за 2016 година. Надявам се да съм Ви дала идеи за нови продукти, които да пробвате. Ще очаквам да споделите в коментарите кои бяха Вашите любими продукти за 2016 година!





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up