My Beauty Room Part 2


Здравейте, приятели!

Много исках първият пост за новата година да е лек, разтоварващ и за любимо нещо. А какво по-любимо от стаята на мечтите ми?

Преди време в много подробен пост Ви разказах за сбъдването на една мечта - създаването на моя собствена бюти стая. Може да си припомните този пост ТУК. Днес ще Ви разкажа как се промени тази стая през изминалото време, какво добавих, какво махнат и т. н.




Започвам с първата и най-важна промяна - сложих втори ред пердета, тъмни. Оказа се, че това е абсолютно наложително. В голяма част от деня в стаята ми влизаше толкова много светлина, че хем "изгаряше" снимките ми, хем аз не можех да седя, камо ли да се гримирам, тъй като ми бе невъзможно да отворя очите си. Затова нямаше какво друго да направя, освен да сложа плътни, тъмни пердета. Определено съм доволна, че го направих. Сега стаята е много по-използваема и това да мога да контролирам количеството светлина, което влиза в нея, е огромен плюс.


Друга голяма разлика е, че най-накрая намерих подходящи килими. Липсата им определено се забелязваше при снимките към предния пост за My Beauty Room.

Поради по-различната форма на стаята, нямах идея какъв като форма килим ще пасне. Знаех обаче, че искам да е пухкав и искам да е ментов. Такъв или по-скоро такива намерих в Айко и взех три от тях. Те са малки и с неправилна форма, но според мен паснаха идеално на помещението. А са и невероятно мекички.


От тук нататък следват само малки промени. Една от тях е, че върху един от килимите положих метален кош, в който слагам продукти, за които искам да пиша възможно най-скоро. Принципно имам цял един шкаф с продукти, за които следва да направя ревю, но в коша слагам най-наложителните, за да могат да са пред очите ми и всекидневно да ми напомнят за себе си. Кошът е в разкошен медено-розовеещ цвят. Купих го от Notos Galleries.


Относно четките ми за грим. След като първоначално ги държах в едни градински съдове от Ikea, после ги преместих в малки кашпи, пак от Ikea :)

Става дума за този сет:


Макар много да ми харесваше тази идея, четките вече не седят по този начин. Оказа се, че този съд е по-голям от приемливото за мен и ме караше да усещам дискомфорт. Затова реших да преместя четките си в празни чашки от свещи, като идеята ми е всички да бъдат на Diptyque, типично по блогърски. 😁 Тази идея обаче ще се осъществи по-бавно, тъй като свещите на марката горят дълго време. Освен това реших да прибера четките, които скоро не съм ползвала, за да не бъдат чак толкова много.


Иска ми се да се придържам към една група цветове, затова се старая всичко възможно да се комбинира в някаква тема. Цветовете, на които съм се спряла (освен преобладаващото бяло) са медено-розовеещото и ментовото. Към тях вече се присъедини и кафявото заради пердетата, но смятам, че всички цветове се допълват идеално. В групата на ментовото влизат стикери във формата на пеперуди, които сложих върху високия шкаф Alex, пухкавите килими на пода, както и картина с надпис Live a colourful life! Към медените са вазичката от горната снимка, кошът с продукти за ревю, възглавничката за стола, както и вече взеизвестният ананас, за който постоянно получавам комплименти :)


При закачването на новите пердета, като жертва падна любимата ми DIY ментово-тюркоазена ваза. Дълго страдах за нея. Всъщност не, че не мога да си направя нова, просто всеки път, когато ходя на пазар, забравям да видя има ли някое безалкохолно в интересна бутилка, която после да превърна във ваза.

На мястото на "падналия войн" сега седят няколко свещи, както и любимата ми Урсула!


Декорациите върху етажерката Lack не са се променили много, но все пак има нови попълнения:







Една от най-сладките (според мен) и сравнително нова декорация е всеизвестната DIY ваза Chanel. Необходими са Ви само квадратна ваза, изкуствени цветя, лепило (в моя случай двойно-залепващо тиксо) и надпис и за 5 минути вазата е готова!



Относно подредбата на шкафовете - тя не се е изменила особено много, затова реших, че няма смисъл да Ви я показвам отново.

Може би забелязвате, че на снимките липсват светещите топки, които украсяваха тоалетката ми. Това е така, защото те изгоряха. Над година работеха денонощно и накрая няколко от лампичките се бяха стопили. Топките бяха подложени на спасителни действия от страна на моя мъж и към момента отново са на мястото си и светят с пълна сила 😉

Изключително доволна съм от начина, по който аранжирах и направих стаята си, както в този ѝ вариант, така и в предния. Просто от време на време се налага да правя разни малки промени, най-вече с цел вдъхновение.




Дано съм вдъхновила и Вас!

А Вие не забравяйте да следите Eat Love Make up и през новата година! Надявам се да задържа интереса Ви и да се връщате с нетърпение на "страниците" на блога! 💜





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up