My Beauty Room



По стар български обичай използвахме летния сезон, за да направим ремонт вкъщи. Както всеки ремонт и този беше дълъг, изнервящ, прашен, подлагащ на изпитание и най-здравите нерви. Е, този ужас вече свърши и най-доброто, което остави след себе си, беше моята стая. Да, аз вече си имам стая. Само за мен и за моите гримове <3



Малко предистория - до преди 2 месеца "моят кът" представляваше ръба на леглото, където сядах с малкото си огледалце в ръка и се гримирах. Козметиката си държах в няколко големи куфара от Инглот, които ставаха все по-тежки и по-тежки.

Идеята за Бюти стая от много време се въртеше в главата ми. Не беше обмисляна и премисляна. Беше идея. която се появи ясно и точно, и ми показа кое и как искам, без да я променям допълнително. Още от първия миг на появата й в главата ми, всичко беше на мястото си. Точно така го и пресъздадох, като на живо изглежда дори и по-хубаво, отколкото изглеждаше в главата ми.


Мястото, което използвах, е балконът, който никога не влезна в употреба. Затова реших, че вместо само да събира прах, по-добре е да се превърне в моята стая.



Стаята, макар и не с типичната форма, се получи доста голяма. Широчината й е някъде около 3 метра, а дължината около 5-6.


Прозорците поръчах да са фабрично матирани. Стените боядисахме в много, много светъл, почти бял цвят. Пердетата също са бели. Без абсолютно никакъв умисъл, стаята се получи като перфектен голям софтбокс. Идеално място за снимки, с невероятно много светлина.

Не случайно напоследък виждате различен декор в снимките ми. Това е така именно защото вече снимам в стаята и то без допълнително осветление, а само с помощта на естествената светлина, която влиза.


Почти всички мебели купихме от Ikea.


"Бюрото" е направено от два класически 5-рафтови контейнера Alex (ширина 36 см.,дълбочина 58 см., височина 70 см.) , върху които има плот за бюро 200 см. х 60 см. По средата на плота има допълнително краче за по-голяма стабилност.

Шкафовете Alex събират изключително много продукти. С лекота събрах всичко в тях. Съдържанието на шкафовете може да видите малко по-надолу в публикацията.

Върху бюрото от лявата част държа четките си за грим, заедно с портативна колонка JBL, която получих от любимия човек като подарък за стаята.



Съдовете, които използвам за четките ми, също са от Икеа, от градинската секция. Вътре са пълни с малки топченца, с цел четките да не се допират една в друга. Грешно е схващането, че по този начин се нараняват дръжките на четките. Така държа моите от години и нищо им няма. Дори и да имаше някакво нараняване, все пак космите са много по-важни от дръжките, така че искам да предпазя именно тях!

Колонката JBL се вписа идеално в стаята. Все пак е била специално избрана да е бяла, именно с тази цел. Свързвам телефона си посредством Bluetooth с нея. Батерията й е изключително издръжлива, а звукът е повече от страхотен!



В дясната част на бюрото има огледало, контейнер за козметика, няколко свещи, ваза с цветя и апаратът ми Fujifilm Instax Mini 8.

Огледалото поръчах от Boots. То е на марката No. 7 и е наистина невероятно. От едната страна е нормално, от другата е увеличително (х 5). И от двете страни има светещ ринг, който е с регулируема светлина (огледалото е с токово захранване).

 За сладък детайл, залепих лентичка Dior върху него.


Контейнерът е на три етажа. Поръчах го от европейския сайт на Muji (http://www.muji.eu/pages/online.asp?Sec=9&Sub=39&PID=6003). В него държа всичките си продукти на Том Форд.


Върху контейнера от Muji съм поставила три свещи на Diptique. 2 от тях са от малкия размер от 70 гр,, една е 190 гр. От всичките три, най-много харесвам Mimosa <3 И трите свещи поръчах от http://uk.spacenk.com/en_GB/women/




Отстрани на контейнера съм поставила ваза. Всъщност празна бутилка от Швепс, която боядисах първо с тюркоазена боя, а после отгоре нанесох и златен ефект. Изкуствените цветя в така получената ваза, са от English Home.



Като много сладък аксесоар за бюрото, сложих апарата Fujifilm Instax Mini 8.


По дължината на бюрото поставих лампички, които поръчах от Vivre. Лампичките са от марката Cable & Cotton, в цвят Marshmallow, с дължина 140 см. и цена 55 лв. Това категорично са най-най-най-готините лампички на света. Светят страхотно и дори при дълго оставяне в работен режим (с токово захранване са), топките не се награвят. Препоръчвам ги с две ръце!




В чекмеджетата на шкафовете Alex сложих подложки, за да не се хлъзгат продуктите и органайзерите в тях. Подложката отново е от Ikea (Кухненската секция). В няколко от чекмеджетата сложих органайзери за офис, отново от Muji (http://www.muji.eu/pages/online.asp?Sec=9&Sub=38&PID=1833). Изключително доволна съм от тези органайзери. Освен, че са на добра цена, също така побират огромно количество неща.

Купих и два органайзера на By Alegory, които обаче смятам за неоснователно скъпи (Може да ги видите ТУК и ТУК).

От лявата страна чекмеджетата са подредени по този начин (чекмеджетата се отварят на 2/3, така че няма как да Ви покажа пълното съдържание):
 - сенки, палитри за лице и очи;

 - сенки, палитри за лице и очи, Метеорити;


 - фон дьо тени, бази за лице и очи, коректори, продукти за вежди, моливи за очи и устни, спирали, стик-сенки, бюти блендъри;


 - мостри;


 - лакове за нокти и продукти за маникюр,


От дясната страна подредбата е:
 - ружове, пудри, пигменти, очни линии, сенки в бурканчета, единични сенки:

 - спрей за почистване на четки, спрейове за лице, бронзиращи пудри, запалка за свещите :)


 - червила и глосове;


 - палитри за очи и лице;


 - "крафт" материали.


Столът исках да е много голям и удобен и в различен от бялото цвят. Точно такъв намерих в Мебели Виденов:


Одеалцето, което седи върху него, е от Ikea, калъфката за декоративната възглавничка е от Vivre.


Като подарък от много любим човек, си имам специална табуретка за крачетата <3

На едната стена закачих два рафта Ribba, отново от Ikea. Те се водят Рафтове за картини, но аз наредих на единия от тях лаковете ми на Chanel, а на другия тези на Dior. Рафтовете се предлагат в два размера - с дължина 55 см. и с дължина 110 см., като аз взех от по-дългите.




До рафтовете закачих картина, която свалих от Интернет, разпечатах на голям размер във фото-студио и сложих в празна рамка от Ikea.


На другата стена сложих картина от Ikea, един висок шкаф Alex и стенен рафт Lack.


Шкафът Alex е с 9 разделения. Размерите му са ширина 36 см., дълбочина 48 см. и височина 115 см. В него в две разделения държа слънчевите си очила, 3 разделения са за продуктите, които още не съм пробвала и едно е за още крафт-материали,

Върху високия Alex сложих ваза (от Комо) с изкуствени цветя (от Джъмбо) и лампички във формата на звездички, както и висока чаша/буркан/съд от Техномаркет, в който държа балсамите си EOS.





Етажерката Lack ми е особено любима и подредих с голямо желание. Върху нея съм сложила лаковете си на Louboutin, както и разни красиви декорации:










Е, това е моята стая. Безкрайно красива и безкрайно любима. Направена с огромно желания и старание. Единственото, което ми оставя да купя за нея, е едно меко и пухкаво килимче.

Надявам се моята бюти стая да се е харесала и на Вас. Очаквам да споделите мнението си в коментарите. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ги зададете.

П. С. Стаята е изключително светла и бяла, На някои снимки "жълтее", но това е, защото съм ползвала разни странни ефекти :)








П. С. 2 Всички посочени линкове са само и единствено за Ваша информация. Кликването върху нито един от тях не носи никакви финансови или други облаги за мен.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up