ColourPop Mondays in Malibu Set & Как да направим поръчка до България


Colourpop

Вече понатрупах приличен арсенал от козметиката на ColourPop. Постепенно ще Ви запознавам с всички техни продукти, които си взех. Също така изпробвах няколко вида доставка до България, та ще Ви разкажа и за това. Ако темата Ви е интересна, може да видите цялата информация след прекъсването :)



Colourpop

Colourpop

Не знам има ли човек, който не е чувал за ColourPop. Американският бранд нашумя невероятно много в последната година и се превърна в тотален хит сред блогъри и ю-тюбъри. При целия този шум, аз нямаше как да седя безучастно и също пожелах да притежавам нещо от бранда.

Първоначално фирмата лансира само сенки за очи. Те от своя страна впечатлиха потребителите с три неща - пигментация, консистенция и цена.

По-късно фирмата разшири своя асортимент като добави стик-червила за устни, моливи за устни, течни червила, ружове, хайлайтъри и бронзъри. Компанията декларира, че нито един техен продукт не е тестван върху животни.

Днес ще говоря пиша по-конкретно за сенките.

Colourpop

Super Shock Shadow са на невероятната цена от 5 американски долара. Количеството продукт, което получавате за тези пари е 2,1 гр.

Консистенцията е много интересна. Наподобява мус, средно гъст. При първоначално докосване с пръст, се усеща хлад, а самият пръст "потъва" в сянката и оставя следа. Именно поради спецификата на консистенцията сенките могат да бъдат само в тази си опаковка (по думи на производителя).

Самата опаковка харесвам много. Кръгла, бяла, пластмасова кутийка с прозрачно капаче (за да се вижда цветът). Опаковката се затваря с винт и е много важно да се затваря плътно след всяко ползване. Опаковката по никакъв начин не евтинее.

Когато се поръчат 4 или 6 цвята сенки, те идват в голяма кутийка от плътен картон с логото на ColourPop. Ако бройката е друга, всяка сянка е опаковкана в малка, индивидуална, картонена кутийка. Кутийката е еднаква за всички сенки и върху нея не е отбелязан цветът на сянката.

Colourpop


Super Shock Shadow са с няколко различни финиша:
 - satin;
 - matte;
 - metallic;
 - ultra-metallic;
 - pearlized;
 - pressed pigment.

Сетът Mondays in Malibu, който си купих, съдържа 6 цвята сенки.

* Gecko (pearlized)
Colourpop

Colourpop

Colourpop

* Snakebite (ultra-metallic)
Colourpop

Colourpop

Colourpop

* Sand Swoon (satin)
Colourpop

Colourpop

Colourpop

* Prickly Pear (metallic)
Colourpop

Colourpop

Colourpop

* Mirage (rearlized)
Colourpop

Colourpop

Colourpop

* Hot Tamale (satin)
Colourpop

Colourpop

Colourpop

И 6-те цвята са лимитирани и се предлагат само в сета Mondays in Malibu.

Сенките са с повече от добра пигментация. Нанасят се най-добре с пръсти, но аз мразя да цапам пръстите си с гримове, а и с пръст (или поне с големината на моя) няма как да работя детайлно. Именно затова използвам четки. Независимо от косъма, за мен всички стават, но просто е нужно малко повече наслояване. Поради спецификата на текстурата, Super Shock Shadow не се разпрашват (няма как да стане :) ). Освен това дори и по-едрите частички не падат по лицето. Както винаги, и с тези сенки използвам HD базата за очи на NYX. Сенките не мърдат от полагането им върху клепача. до махането им!

От пробите ми до сега смятам. че ColourPop са най-добри в сенките с metallic и ultra-metallic финиш. Не че и останалите не са хубави, просто тези изпъкват повече. Блясъкът им е наистина страхотен.

Лично за мен обаче като цяло сетът Mondays in Malibu не е най-доброто от фирмата. Цената му е 30 долара, тоест при покупката на сет няма редукция в цената. Това го казвам в случай, че примерно искате да поръчате само едно нещо от марката. Ако е така, то по-добре си направете свой сет с единичните цветове по избор. Не че са лоши сенки, не че са грозни цветовете на Mondays in Malibu, просто за мен не трябва да са първият избор. Но все пак всичко е въпрос на вкус и предпочитания.

Colourpop

Colourpop

Colourpop

Colourpop

Colourpop

И сега интересната част - Как да направите поръчка от ColourPop до България? Разбира се, че чрез превозвач :)

Към момента ColourPop не доставят директно до Европа, затова аз използвах превозвач, позициониран в САЩ.

Ето какво направих аз. Регистрирах се в https://www.shipito.com*. Регистрацията там е много лесна, ще се ориентирате от раз. При регистрацията трябва да се плати депозит в размер на 5 долара. Тези 5 долара по-късно ще ги използвате, за да платите доставката си. 
В сайта на Shipito е посочен адресът, на който да пращате пратките си. В отделно поле, Вие посочвате адресът, на който искате те да доствят пратката.

Нужно е валидиране на акаунта, като това става чрез няколко стъпки. Всяка стъпка дава определен процент валидиране, като за да е валиден акаунтът Ви, трябва да сте постигнали поне 65%. Част от стъпките са банков превод, копие на лична карта и т. н. Знам, че ще се притесните от така изброените неща, но няма нищо страшно. Информацията Ви е защитена. Освен това аз качих копия на документи, от които махнах всяка лична, незасягаща сайта информация (ЕГН, номер на карти и т. н.).

При поръчка от ColourPop и на билинг, и на шипинг адрес, посочвате този на превозвача. В полето за телефон, аз пиша личния си, а плащам чрез PayPal.

ColourPop малко бавно шипват пратките си, нека това не Ви притеснява. Когато пратката достигне до склада на Shipito, получавате мейл. Влизате в акаунта Ви и там имате информация за практата, придружена със снимка на пакета. За да пратят те пакета към Вас, трябва вече да сте валидирали акаунта си. Ако не сте, пакетът седи при тях докато не го валидирате.

Трябва да попълните и данъчна декларация. В нея се посочва какъв е продуктът, брой и цена. На база само и единствено на тази декларация пратката Ви ще или няма да отиде на Митница. Във фактурата от ColourPop, която е в пакета, няма посочени стойности.

Стойността на доставката е различна - според големината на пакета. За последната ми поръчка ми макрира под 7 долара до България.

Как се плаща доставката - при първоначалната регистрация вече сте им платили 5 долара, които седят по сметката Ви. Ако стойността на доставката е повече от тях, ще Ви помолят да платите още един депозит, Най-ниската му стойност е 5 долара. Тоест ако доставката Ви струва 7 долара, а Вие имате 5 по сметката, няма как да доплатите само 2, а ще трябва да платите 5. Когато прецените, остатъкът по сметката Ви може да бъде върнат.

Когато пратката бъде изпратена към Вас (а това се случва много бързо след като сте платили и попълнили всичко), получавате мейл за изпращането. До България получих пакетчето ми за 2 седмици.

Преди да пусна пратка директно до България, пробвах да пусна на английски адрес, за да използвам отново превозвач. Пратката ми за 30 долара отиде на Митница, за което се наложи да платя допълнително още 12 британски лири. Затова моят съвет е да не пращате до английски адрес. Най-малкото - при нас явно таксите за ДДС и мито са по-ниски.

Е, това е всичко. Така мисля поне. Ако нещо съм пропуснала или не е ясно - питайте :)

Макар и много написано, стъпките всъщност са изключително лесни и крайният резълтат е, че за около 7-8 долара може да си поръчате ColourPop без да се налага да плащате двойно на продавачите в e-bay (което също направих).

П. С. Ако не е ясно:
 - правила съм поръчка от ColourPop, през Shipito до мен на английски адрес. Стойността на поръчката беше 30 долара. За тази поръчка платих 8-9 долара доставка на Shipito, за да доставят до английски адрес, 12 лири ДДС, такси и мито на английската митница (плаща се он-лайн), както и 2 лв. доставка за България (доставка, направена от превозвача ggbg);
 - правила съм поръчка от ColourPop, през Shipito до мен на моя, български адрес. Стойността на поръчката беше 20 долара. За тази поръчка платих под 7 долара за доставка на Shipito. Пратката пристигна директно в пощенския ми клон. Тези 7 долара са единствената доставка, която платих при тази пратка.

* посоченият линк е само за Ваша информация и не носи никакви финансови или други облаги за мен.







Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up