Make Up For Ever Metal Palette

Make Up For Ever Empty Metal Palette

Първоначално мислех, че е малко странно да се прави ревю на празна палитра, но от друга страна - нали именно тези палитри са едни от най-големите помощници на професионалисти и любители?! Тоест, трябва да им се отдели време и да се посочат плюсовете и минусите на по-известните :)



Днешният пост е изцяло посветен на любовта ми към празните палитри на Make Up For Ever.

Преди няколко седмици поръчах една от палитрите им он-лайн, а по-късно си купих още една от Милано. И категорично заявявам, че за мен тези палитри са най-хубавите, най-удобните, най-стилните и слагат в малкия си джоб взеизвестните Z и MAC!

Make Up For Ever Empty Metal Palette

Палитрите на Make Up For Ever се предлагат в 4 размера:
 - малка (Small);
 - средна (Medium);
 - голяма (Large);
 - много голяма (Extra Large).

Аз имам средна и голяма. Средната побира 12 рефила от сенките на Make Up For Ever или 20 рефила на MAC/ Makeup Geek/ Anastasia Beverly Hills. Най-голямата побира 28 рефила на Make Up For Ever или 45 рефила на MAC/ Makeup Geek/ Anastasia Beverly Hills.

Цените на палитрите са един от големите плюсове - най-голямата палитра примерно, е на цена едва 10 евро. Разбира се, зависи от къде я купувате, но това е цената за Европа. Във Великобритания е 12 лири, а в САЩ 14 долара. Всяка палитра идва и с два вида предпазители за сенките в тях - единият е прозрачен лист, типичен за всяка палира, другият е дунапренен, който е много подходящ при пътувания, защото тушира празното пространство между сенките и капачето на палитрата и предотвратява нараняването на продуктите.

Палитрите са изключително изчистени като дизайн, което (за мен) ги прави невероятно красиви. Тънки са, изцяло черни, с красив надпис на бранда. Метални са, което ги прави много здрави и отново внасят усещане за стил и лукс. Освен това всяка палитра идва с магнитен лист, тоест всички рефили залепват с лекота за палитрата, при това залепват наистина здраво. Сигурно се чудите защо споменавам това. Нали все пак празните палитри са направени именно, за да залепват рефилите за тях. Да, но не съвсем. Палитрите на MAC например, които са доста по-скъпи и съвсем не от най-качествен материал, нямат метална основа освен, ако не си купите допълнително "гнезда" за продуктите. Ако използвате само празна палитра, то трябва на самите рефили да лепите магнит или да сложите допълнително магнитен лист.

Make Up For Ever Empty Metal Palette

Make Up For Ever Empty Metal Palette

Z-палитрите имат магнитна основа, но лично за мен (без никой да се обижда) са изключително грозни. Никога не съм си падала по животинските принтове и тези в Z ми идват откровено в повече. Освен това палитрите са направени от твърд картон. Не можем да сравняваме метал с картон, нали :)

Палитрите на Make Up For Ever имат и някои минуси, които няма как да не отбележа:
 - трудни за намиране са. Предлагат се в малко магазини Сефора в Европа, он-лайн са почти винаги изчерпани. В Сефора Америка например има наличен само един вид. Ако искате да се сдобиете с такава палитра, удобен вариант е този сайт. Аз поръчвам често от него. Има много богат асортимент. Тези палитри не се предлагат в българската Сефора;
 - капакът на палитрите е плътен, тоест не може да се види съдържанието на палитрата. Това е проблем, когато човек има повече палитри, защото не може на пръв поглед да се ориентира коя му трябва в момента. Ако имате обаче една палитра, то не Ви трябва да има прозрачен капак, защото знаете какво има в нея;
 - по палитрата остават следи от пръсти. Такива остават и по палитрите на MAC и то много по-неприятни, така че не е голям минус. Просто от време на време трябва да се почиства с влажна кърпа.

Make Up For Ever Empty Metal Palette


Въпреки минусите, за мен палитрите на Make Up For Ever са най-доброто, което може да се намери на пазара. Цената им е добра, качеството отлично, при ползване доставят истинско удоволствие заради отличния материал и страхотен дизайн. Лично аз нямам какво повече да искам от палитра!

А кои са Вашите любими палитри за поставяне на сенки, ружове и всякакви други рефили?




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up