Lorac Pro Palette 3


Ако следите блога от повече време, то няма как да не знаете, че обожавам Pro-палитрите на Lorac. При наличието на такава пламенна любов е обяснимо защо всеки път щом излезне нова палитра от серията аз бързам да я купя.




Lorac Pro Palette 3 е третата (О, наистина? ;)) палитра от серията Pro-палитри на марката. Ревю на 1 може да видите ТУК, а на 2 ТУК. И трите палитри си приличат по няколко неща:
- типичната компактна и здрава опаковка от картон, една от най-добрите при пътувания;
- съчетанието на 8 матови и 8 блестящи цвята;
- изключителен пигмент на цветовете.

За съжаление марката Lorac не се внася в Европа. Лично аз поръчвам от e-bay. Марката се предлага във веригата Ulta, но те не приемат плащания с карти, които не са издадени в САЩ. Така че освен ако не Ви предстои пътуване до Америка или пък нямате някой добър приятел/роднина, който да я закупи вместо Вас, остава само вариантът e-bay. Разбира се, там палитрите не се предлагат на реалната им цена, а на доста завишена, но когато човек няма друг избор - действа!

В Lorac Pro Palette 3 както вече споменах има 8 матови цвята и 8 блестящи. Всички цветове са абсолютно нови за серията Lorac Pro и не се повтарят с такива от предните палитри. Леко изключение прави цветът Jet Black, тъй като и в Lorac Pro 1, и в Lorac Pro 2 има черен цвят, но там е под името Black. Jet Black е много по-наситено и плътно черно от Black.

Палитрата е с общ грамаж 8,8 гр., като в комплект с нея получавате и мини-база за очи - Lorac Eyeshadow Primer с големина 5,5 гр. Базата, по мое мнение, не става за нищо, затова лично аз я изхвърлям на мига.


Ако в предните 2 палитри от серията има по-голямо разнообразие от цветове и по-трудно може да се определи каква е точно темата на палитрата, то при Lorac Pro Palette 3 от първи поглед става ясно каква е концепцията при подбора на сенките. В палитрата може да откриете разкошно подбрани цветове, някои по-топли, други розовеещи, но всички допълващи се чудесно и осигурявайки Ви многобройни опции за комбинация.

Lorac Pro Palette 3 бих нарекла "Идеалната палитра". Не помня дали съм Ви споменавала, но аз не мога да направя грима си само с една палитра. Винаги комбинирам поне 2 или 3, плюс някоя и друга единична сянка или пигмент. Причината за това е, че в никоя палитра не намирам всичко, от което аз се нуждая в един грим. Lorac Pro Palette 3 обаче го прави. Това е палитрата, към която мога да посегна и да знам, че нищо друго няма да ми е нужно. Имам прекрасна вариация от матови цветове, имам подходящ цвят за изсветляване под веждата, имам идеалния цвят за хайлайт във вътрешния ъгъл на окото, имам няколко страхотни цвята за подвижния клепач и дори - прекрасно наситено черно, с което без усилия мога да направя очна линия. Имам наистина всичко за пълен и издържан грим на очите.

Както знаете обаче - аз не крия истината и не пиша рекламни слова, затова ще Ви кажа и това - Lorac Pro Palette 3 е най-лошата от към качество от цялата серия. Откъде идва проблемът - Lorac 1 и Lorac 2 вдигнаха летвата много високо, а 3 някак не се справя с нея. Много от сенките са страхотни, но има и такива, за които ако не виждах с очите си, че са в тази палитра, бих помислила, че са от някой недоказал се бранд.













Не ме разбирайте погрешно - палитрата е наистина страхотна, просто има няколко недостатъка, въпреки които обаче е много по-добра от повечето палитри на пазара.

Матовите сенки ми се струват по-прашливи, отколкото бяха в предишните палитри. Пигментът им е страхотен, но е нужно внимателно да се борави с тях, за да не бъде цялата Ви тоалетка покрита с цветен прашец.

Повечето блестящи цветове като пигмент са отлични. Голямо изключение прави цветът Medallion, при който пигментът е много слаб и трудно се наслоява. Всички цветове са меки и маслени, но в някои частиците (по-едри от обикновено) се усещате и някак развалят текстурата на конкретната сянка.

Отново повтарям - Lorac Pro Palette 3 е невероятна палитра, която засенчва повечето на пазара, но като качество на самите сенки е малко по-зле от предшествениците си.

Въпреки изложените в поста недостатъци, определено ще ползвам Lorac Pro Palette 3 и занапред с голямо удоволствие. Все пак това е моята "Идеална палитра" и цветово представлява всичко, от което се нуждая в ежедневния грим.








Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up