Седмица на бюджетните продукти 2: Bourjois Eyeshadows #11 A L'Eau de rose, #14 Vert-Igineuse & #16 Grisante


Втората седмица на бюджетни продукти продължава с ревю на 3 от сенките с подобрена формула на Bourjois. Цветовете, с които ще Ви запозная днес са #11 A L'Eau de rose, #14 Vert-Igineuse и #16 Grisante.




Опаковката на сенките е познатата кръгла, пластмасова кутийка. От вътрешната страна на капачето има огледалце, а самата опаковка се затваря посредством магнитче. По спомен от преди доста години, в предни версии на тези сенки, те съдържаха и апликатор, този вариант обаче няма такъв.

Сенките са с грамаж 1,7 гр. Зеления цвят го купих за около 12 лева.



Според опаковката на сенките, те са с формула, която се прелива лесно и обещава пълно покритие дори само на един пласт.

#11 A L'Eau de rose



* #14 Vert-Igineuse



* #16 Grisante


Много бях развълнувана за розовия цвят, защото той ме върна много назад във времето и с носталгия си спомних първите си опити за грим. Тогава точно едни розови сенки в кръгла опаковка на Bourjois бяха верен мой приятел и помощник в начинанието.

A L'Eau de rose за съжаление обаче се оказаха много разочароващи. Цветът сам по себе си е красиво нежно розово със сребърни частички. Тези частички обаче са доста едри и не полепват добре върху окото, дори и с база. Частичките падат по лицето както по време на самото им нанасяне, така и през останалата част от деня. Общо взето цял ден човек има изпопадали блясъчета по бузите си. Отделно сенките са с по-ниска трайност и незадоволителен пигмент, който не търпи напластяване.

Цветовете 14 Vert-Igineuse и 16 Grisante са много по-добри като качество. Пигментът им е много добър, не се сипят по лицето и частичките им се сливат с кожата, не седят като "парцали". Трайността им също е по-добра от тази на розовата сянка. Все едно тя е от някаква друга формула и няма нищо общо със зеленото и сивото.



Като цяло съм доволна от 14 Vert-Igineuse и 16 Grisante, но A L'Eau de rose възнамерявам директно да хвърля в кофата.

Вие изпробвали ли сте някой от цветовете на тази серия? Какви са Вашите впечатления?


* Продуктите (#11 A L'Eau de rose и #16 Grisanteса) са ми предоставени за проба и ревю от представители на Bourjois за България. Постът съдържа изцяло лични мнение и впечатления.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up