Седмица на бюджетните продукти 2: Catrice Prêt-à-Lumière Longlasting Eyeshadow 030 & Catrice Highlighting Stick


Може би сте забравили, че преди време реших понякога да обявявам Седмица на бюджетните продукти, в която да пиша за по-достъпни марки. През първата такава седмица посветих един пост на Kiko и един на Wycon. Втората по реда си Седмица на бюджетните продукти смятам да бъде посветена на Catrice, Bourjois и обещаното още от преди червило на L'Oreal.




Както се разбра вече от заглавието на поста, той ще бъде посветен на два от новите продукти на Catrice - сянка от серията Lumière и стик-хайлайтър.

Продуктите закупих от магазин Дебенамс в МОЛ България. Цената и на двата беше около 8 лева, но не помня с точност.

* Catrice Prêt-à-Lumière Longlasting Eyeshadow 030 Dîner en blanc


Тази сянка привлече вниманието ми в магазина първоначално заради опаковката. С извинение към марката, но няма да излъжа ако кажа, че те не се славят с особено изтънчени опаковки. Сенките Prêt-à-Lumière Longlasting Eyeshadow са в изчистена и компактна черна опаковка. Големитата им е 2 гр. В магазина имаше около 6-7 цвята от серията, всичките изглеждат блестящи. За съжаление обаче нямаше тестери, така че не успях да ги пробвам, а и без проба купих моя цвят. Което е донякъде добра стратегия от страна на представителите на марката, защото ако бях пробвала Dîner en blanc със сигурност нямаше да я купя.


Очакванията ми към цвета бяха, че ще бъде подходящ както за сянка, така и за хайлайтър. В опаковката изглеждаше като красиво, нежно шампанско. Оказа се в действителност, че цветът е много по-студен. Това обикновено за мен не е минус, но точно този цвят е някак неприятно студен, заскрежен. Текстурата му изглежда добра, не е зърнеста или груба, но не седи еднородно върху кожата. Най-големият минус на цвета обаче е пигментът. Доста слабо пигментиран се оказа Dîner en blanc и му е нужно наистина сериозно напластява, за да се получи плътен цвят.


* Catrice Highlighting Stick CO1 Gentle Glow


Стикът се предлага само в един цвят. Големината му е 5,9 гр. Той за щастие имаше тестер и определено ме впечатли с цвета си. Неговият цвят наистина е на златисто шампанско, няма нищо студено в тона му. Частичките му са много фини и се сливат идеално в един цялостен озаряващ воал.


Миризмата му не е особено приятна, но тя се усеща слабо. Стикът има леки проблеми с трайността. Попива в кожата и през деня интензивността му намалява. С изключение на тези два недостатъка, Highlighting Stick се оказа наистина приятен продукт. Сам по себе си е достатъчен за забележим блясък, без да се налага да се слага друг хайлайтър върху него. Акцентира леко върху несъвършенствата на кожата, но това е неизбежно при кремообразен хайлайтър. Текстурата му е много нежна и с лекота се взема продукт от стика. Опаковката му също ми хареса - от матирана черна пластмаса е, изсичена и компактна.


Вие изпробвали ли сте някои от тези продукти? Какво е Вашето мнение за тях? Очаквам да споделите в коментарите и разбира се - давайте идеи за други бюджетни продукти, които ще Ви е интересно да видите тук.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up