Седмица на бюджетните продукти: Kiko Cool Touch Eyeshadow 05 Sought Platinum & Kiko Cream Crush Lasting Colour Eyeshadow 11 Pearly Light Rose



За тези от Вас, които не използват Фейсбук, обяснявам - реших от време на време да правя "Седмица на бюджетните продукти". За първата такава съм набелязала да Ви представя освен тези продукти на Kiko, също така няколко продукта на Wycon, както и червило на L'Oréal.



* Kiko Cool Touch Eyeshadow 05 Sought Platinum (цена 8,90 евро за 2 гр.).


Състав



Kiko Cool Touch Eyeshadow 05 Sought Platinum е в много сладка и изключително некомпактна опаковка. За рефилчето от 2 гр. определено опаковката е ненужно голяма. Има вътрешно допълнително капаче, което целяло да предпазни "специалната" текстура на сенки. Честно казано аз нищо специално не забелязах в нея, а не е като да нямам опит със сенките. Има и малко апликаторче, чието връхче е от специален материал, отново заради текстурата на Cool Touch Eyeshadow.




Неприятна изненада ме очакваше още с отварянето на сенките. Върху рефилчето видях странно жълто петно. Оказа се, че това е лепило. Странно е да имаш лепило върху сянка (или върху повърхността на какъвто и да е продукт). Реших да изчистя лепилото с помощта на апликатора, по-точно да го изтържа от повърхността на сянката. Когато започвах да правя това, рефилът започна да се върти под влиянието на иначе нежния ми натиск. Повъртя се малко и накрая целият рефил просто изкочи от опаковката. Оказа се, че лепилото, което седеше върху цвета, се е стекло от под рефила. Самият рефил нямаше никакво лепило по него и затова излезна с лекота от опаковката. Честно казано - зарадвах се. Сложих магнит на рефилчето, прибрах го в палитрата ми със сенки на Make up Geek и изхвърлих ненужно голямата опаковка. Разбира се - да имаш лепило върху продукта и опаковката да се окаже дефектна от първо ползване не са неща, които толерирам. Както съм казвала и преди - искам продуктът да е хубав не за цената си, а въпреки нея. Независимо от стойността на продукта, тези грешки са недопустими. А Kiko все пак е доста известна марка и такива грешки не бива да се толерират.

Все пак нека спомена и за самия цвят и качество на сянката. Kiko Cool Touch Eyeshadow 05 Sought Platinum е много красив блестящ сив цвят със зелен намек. Има нужда от малко повече напластяване, а при поставяне е възможно леко да се посипят по лицето блестящите частици от сянката. Забележки към трайността нямам.

* Kiko Cream Crush Lasting Colour Eyeshadow 11 Pearly Light Rose (цена 6,90 евро за 4 гр.).



Извинявам се, но не успях да уловя добре цвета на тази сянка. Много нежно розово шампанско е. Подходящо както за очи, така и за скули, а мисля да пробвам сянката и на устни. Опаковката е малко бурканче с пласмасово капаче. Не ми харесва в нея само това, че отворът е малък и поне моите пръсти трудно влизат. Затова предпочитам да използвам четка за нанасянето на сянката.

Цветът много бързо се захваща за кожата и дори да нанасяте няколко пласта, те се нанасят еднородно без предходният пласт да седи на парцали.

Според това на колко пласта се нанася Kiko Cream Crush Lasting Colour Eyeshadow 11 Pearly Light Rose, зависи и колко силен и забележим ще е цветът. И на един седи добре, но на 2-3 красотата на сянката е по-видима.

Трайността е отлична. С база издържат до махането им, което при мен е поне след 14 часа, като по никакъв начин не са нарушили вида си, не са се събрали в гънките и не са изгубили от интензивността си.





Аз си купих продуктите на Кико от магазина на марката във Виена, но мисля, че могат да се поръчат и от сайта им с директна доставка до България. Категорично кремообразната сянка ми хареса много повече, отколкото Cool Touch Eyeshadow.

А Вие какви продукти на Kiko сте използвали и от кои сте останали доволни?




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up