Седмица на бюджетните продукти: Wycon Cosmetics




Когато получих покана да присъствам на отварянето на магазина на Wycon Cosmetics в Сердика Център бях доста шашната. Ако си мислите, че аз съм луда на тема козметика, мога да Ви уверя, че не знаете колко луда съм всъщност :) . Та при абсолютно постоянното ми ровене в Интернет, четене, гледане на видеа и т.н., аз да не знам за козметичен бранд? Шах и мат! Изненадата ми беше пълна! Оказа се, че Wycon Cosmetics е италианска марка, която предлага огромен асортимент от продукти на изключително приятни цени.

За съжаление не успях да присъствам на отварянето на магазина, но още на следващия ден отидох в Сердика Център и си купих една торба красоти от Wycon. Какви са те и какво мисля за тях може да видите след прекъсването.



* Лакове за нокти (5,90 лв. за 10 мл.)



Започвам с това, че не знам цената за лаковете за нокти дали е еднаква за всички видове. Аз си купих 3 лака (два пясъка и един класически) и те бяха по 5,90 лв. Четвъртият лак (металическото зелено) ми е подарък за покупка над определена сума. Забравих точно каква беше нужната сума, но е около 15 лв.





Лаковете имат много добро покритие и на един слой, но аз предпочитам да нанасям на два. Яркият лайм цвят (пясъчен ефект) предпочитам да нанасям на три слоя, за да стане още по-наситен. За сега успях да понося хубаво само лайм цвета, както и розово-лилавото (крем-финиш). И двата издържаха без никакъв проблем 7 дена, като после просто ги изтрих, не съм чакала да започнат да се белят. Разбира се, типично за пясъците, лайм цвета махнах доста по-трудно. Това е характерно за всички лакове с този ефект.


* Dusty Cushion Eyeshadow 05 (17,90 лв.)


Състав
Тези сенки се превърнаха в абсолютен фаворит за мен! На опаковката им пише "Прахообразни сенки за очи за кремообразен финал и метален завършек. Без парабени". Идея си нямам защо пише, че са прахообразни. За мен текстурата е като мус, и то много мек мус. Пигментирани са изключително много. С едно минимално топване на четката/пръста се покрива огромно количество кожа.



Сенките са с много силен блясък и определено гримът с тях е много забележим (суоч може да видите малко по-долу). Нямам търпение да се сдобия и с още цветове от серията. Пробвах ги с и без база. И при двата случая трайността е страхотна, като без база издържаха около 12 часа без да се съберат, с база нямаха промяна до махането им. Аз, разбира се, препоръчвам да се носят с база. Освен по-голяма трайност, така си гарантирате и по-наситен цвят.


* Baked Eyeshadow Wet & Dry 100 (11,90 лв. за 1,8 гр.)


Състав
От "печените" сенки избрах да си купя номер 100 - красив люляков цвят. Още не съм ги нанасяла с мокра четка, но и със суха седят прекрасно. Много добре пигментирани са и блестят разкошно. Трайността им отново е отлична. Забележка имам само към лекото разпрашване. така че внимавайте когато ги нанасяте.


А ето и суочове на Dusty Cushion Eyeshadow 05 и Baked Eyeshadow Wet & Dry 100:





* Liquid Lipstick 02 Rosa Ciclamino (13.90 лв. за 7 мл.)




Състав
Типично за мен едно от нещата, което веднага привлече вниманието ми, беше матовото течно червило. Купих само един цвят, но със сигурност ще взема и още. Просто исках преди това да ги пробвам хубаво.



Течното червило оцветява устните в плътен цвят с лекота. Апликаторът е много удобен за прецизно нанасяне. Трайността е страхотна, но! При едно условие - без консумации на храни. При пиене няма никакъв проблем, но когато ям нещо, червилото започва да изчезва. По този критерий лично при мен по-добре се държат матовите течни червила на Сефора.


Въпреки този недостатък, наистина много харесвам Wycon Liquid Lipstick. Носи се много лесно, буквално не се усеща върху устните и човек дори може да забрави, че е с червило. За пътите, в които съм го носила, не съм забелязала никакво изсушаване на устните.


* Lip Shine Beige Crystals 305 (13,90 лв. за 9 мл.)


Състав
За глосчето не мога да Ви разкажа особено много. Не че не го носих, просто няма нещо, което да ме е впечатлило или да не ми е харесало. Трайността е нормална като за глос - около 5 часа без консумации, а с консумация - изчезва. Лепкав е, но търпимо. За сравнение - глосовете на MAC лепнат много повече.








* All Over Powder (24.90 лв. за 15 гр.)


Състав
Последният продукт, който ще Ви представя (за сега) е тази огромна блестяща пудра, подходяща за лице, очи, тяло или както Ви харесва на Вас. Много красива, с прекрасни отблясъци. Също е много пигментирана и е хубаво да се работи по-нежно с нея. Аз я взех най-вече за хайлайтър и ако нанеса по-малко количество седи добре дори и на светлата ми кожа. Ако се нанесе повече става по-бронзова.





Оказа се, че Wycon често е сравнявана с марката Kiko. И двете марки са италиански, приличат си по цени, опаковки и продукти. На база лични впечатление, лично аз харесвам повече Wycon и се радвам, че макар и до скоро да не бях чувала за тях, вече са на българския пазар.

А Вие изпробвахте ли вече продукти на Wycon Cosmetics? Какви са впечатленията Ви?




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up