Chanel Ombre Première Powder Eyeshadow Désert Rouge


Новата селекция сенки на Chanel е вече налична в България и аз бързам да Ви разкажа малко повече какви са впечатленията ми за тях и по-конкретно за цвета Désert Rouge.




Ombre Première включва два вида сенки - Cream и Powder. И двете серии са вече налични в България или поне в магазини Сефора, откъдето аз купих моя цвят. Сенките и от двете серии са на цена 64 лева. Колекцията е перманентна.


И Cream, и Powder версиите се различават от своите предшественици по текстура и опаковка. Макар да нямам особено задълбочени наблюдения за Cream версията, от пробата в магазина забелязах, че цветовете са добре пигментирани и определено се усещат като кремообразни сенки, за разлика от предната версия, чиято текстура наподобяваше по-скоро мус.

Ombre Première Cream Eyeshadow се предлага в 10 цвята, но не мога да Ви посоча колко от тях са налични в България.

Ombre Première Powder Eyeshadow се предлага в 16 цвята и също нямам информация дали всички те са налични на нашия пазар. Цветовете са разделени в три групи според финиша си: Matte, Satiny и Metallic.

Опаковката на Ombre Première Powder е колкото позната, толкова и различна. Отново е в класическата черна гланцирана кутийка на Chanel, но се различава по размер от предишните единични сенки на марката. Освен това всеизвестното лого върху капачето не е в бял, а в златен цвят. От вътрешната страна на капачето има огледалце, а точно до сянката са разположени два апликатора. Разбира се, всичко това е придружено от черния кадифен калъф, познат ни от всички продукти в този клас.


Дълго време се чудех кой цвят от Ombre Première Powder да си купя и накрая се спрях на Désert Rouge. Финишът на този цвят е Metallic.

Цветът е много красиво, искрящо бордо. В него се виждат много частички, но те са фини и не доминират върху клепача. Единствено подпомагат цялостно сянката да изглежда искряща, без да бъде натрапчиво блестяща.



Може би не очаквате от Chanel пигментирана сянка. Аз определено бях много скептична колко точно новите серии сенки ще бъдат подобрени. В магазина пробвах почти всички налични цветове и макар при някои (поне на проба на ръка) да не се забелязва кой знае колко силен пигмент, повечето цветове се представят отлично и определено има разлика с предишната серия. Конкретно Désert Rouge ме изуми колко лесно се нанася на клепача и как с минимално поемане на продукт от четката, целият клепач се обвива в цвят. Освен това, ако реша да разнеса цвета към сгъвката на клепача и да го прелея добре, цветът остава интензивен, не избледнява и не остава само намек от него.

Като тектура сенките също ми направиха искрено впечатление. Приятна е на допир и не е суха.
Désert Rouge не се разпрашва въобще, респективно по време на гримирането не падат прашинки по лицето. Това винаги е плюс. 

Както всички сенки, така и тази използвам с база. Премахвам грима си около 12-14 часа след поставянето му и към този момент сянката продължава да изглежда отлично. Загубила е много малка част от интензивността си, но в сгъвката на клепача няма никакво събиране.


Не крия, че новата серия Ombre Première ме изненада неочаквано приятно. Определено Ви препоръчвам да тествате сенките и от Cream, и от Powder версията, защото е съвсем възможно да си намерите любимец сред тях.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up