Седмица на бюджетните продукти 3: NYX Faux Whites


Третият пост за NYX тази седмица е посветен на една нова (за мен) серия моливи за очи. Faux Whites определено предизвика интереса ми и макар да не съм срещала ревюта на продукта, реших да пробвам два цвята.




Моливът във водната линия е класика. Независимо дали става дума за черен, бял, телесен или шарени (супер акцент през топлите месеци), моливът винаги е на мода. През последните 10 години не помня да съм слагала черен молив, но за сметка на това абсолютно всеки ден нанасям молив в телесен цвят. Знаете, по този начин окото изглежда по-отворено, а погледът по-бистър. За мен това е от особено голямо значение, тъй като очите ми често са зачервени и моливът помага да ретуширам визуално зачервяването.

Faux Whites е серия, която предлага голяма гама цветове за водната линия. Всички те са със светли, матови нюанси. Същевременно имат ефекта на белия/телесен молив и придават по-закачлив и цветен акцент.


Не зная колко цвята от линията са налични в България, но цялостно серията включва 8 цвята. Аз си купих:
* FWL03 Linen - пастелно прасковено;
* FWL06 Honeydew - пастелено лайм зелено.

Описанието на цветовете е според NYX. Аз бих нарекла цветовете розово и зелено.


Всеки молив е с големина 1,3 гр. и цена 11,89 лева. Върхът на всеки молив е оцветен в съответстващ със съдържанието нюанс.

И двата молива, които имам, се нанасят лесно. Не покриват водната линия от първия път, но с няколко повтаряния се виждат ясно. Текстурата им е приятна, не са сухи, не дразнят окото нито при нанасяне, нито през остатъка от деня. Като издръжливост определено не впечатляват. При мен се изтриват между 3 и 4 часа след нанасянето им.

Относно ефекта - нанесени на окото, и двата цвята озаряват погледа. Дали се забелязва в какъв цвят са? Не бих казала. Да, вижда се, че не са бели или телесни, но ясен цвят не е толкова доловим. Всъщност не е и нужно да е доловим, просто за себе си не намирам смисъл да използвам точно този тип молив. Предпочитам ефекта от телесните моливи. А ако искам да положа цветен молив, който истински ще изпъкне, бих посегнала по-скоро към моливите на Make Up For Ever.

Обобщено: ако приемем, че около 4 часа трайност за водната линия е добра, то забележки към NYX Faux Whites нямам. Просто ефектът от тях не ми допада чак толкова и смятам да се придържам към други моливи за водната линия на окото.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up