Eat Love Make up на 5 години! (+ рецепта за Малинова Павлова)



Не мога да повярвам, че минаха вече цели 5 години от първия ми пост в този блог.

5 години! Толкова много неща се случиха през това време, толкова много уроци бяха научени...

Не знам дали знаете, но аз съм човек, който не обича да комуникира с непознати хора. Дотолкова, че ако трябва да звънна на някой, с когото не съм говорила преди, моля друг да го направи вместо мен. В тази връзка, това приключение, наречено блог, беше един вид терапия за мен, чрез която се научавах да превъзмогвам себе си. 

Блогът е изключително важна част от моя живот. Не го разделям от всички социални мрежи или от YouTube, защото се старая всичко да "върви" заедно и в една посока. Отделям му много време, усилия, нерви, парични средства. Старая се да надграждам всеки нов пост. Всеки следващ да бъде по-добър от предишния - като текст, като снимки, като представяне, цялостно! Благодаря Ви, че виждате всичко това и продължавате да ме подкрепяте. Благодаря на всички, за които моето мнение е важно и се доверяват на оценката ми. Благодаря, че отделяте от средствата си, за да купувате продукти, които аз съм Ви препоръчала. Благодаря на всички, които са с мен от първия ден, както и на тези, които са ме открили съвсем скоро. За всички Вас аз ще продължавам да се старая да давам най-доброто, на което съм способна!

Благодаря и на всички брандове, които по някакъв начин ме направиха част от тяхната история. Благодаря на всички, които избират именно мен, за да представят своите продукти. Благодаря от сърце за това доверие!

Надявам се още много рождени дни да отпразнуваме и още много години, изпълнение с усмивки, хубави емоции и полезни ревюта да посрещаме заедно!

За този малък рожден ден, исках да направя една свежа и розова торта, с която да почерпя семейството си, което не спира да ме подкрепя от Ден Първи.


Тортата е Малинова Павлова. И както е характерно за повечето торти Павлова, и тази не е особено естетически издържана. За сметка на това обаче, е изключително вкусна. По идея на приятелка, ще споделя рецептата за тортата в този пост.

Малинова Павлова:

За блата:
250 гр. белтъци
500 гр. фина кристална захар
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. малинова есенция
1/2 ч. л. оцет
1 щипка сол
сладкарска боя

За крема:
500 гр. Маскарпоне
200 мл. сладкарска сметана
200 гр. бял шоколад
пудра захар на вкус
малини

Ако имате миксер-робот, ще Ви бъде по-лесно, но и с ръчен ще се справите.

Блатовете се правят по класическата схема за целувки. Фурната се загрява на 120 градуса (на вентилатор). В нея, върху хартия за печене, се поставя захарта. Целта е тя да се затопли малко, без да започне да се карамелизира. Гледах този трик в едно клипче. Обясниха, че така захарта се усвоява по-добре от белтъците.
През това време белтъците (заедно с щипката сол) започват да се разбиват на бавна скорост. Трябва да започнат да образуват малки балончета. Когато това стане, скоростта се усилва и така докато белтъците станат на твърд сняг. След това, без да спирате миксера, лъжица по лъжица се изсипва топлата захар. След като сложите всичката захар, оставяте сместта да се разбива на висока скорост още 5 мин. След като са минали 5-те минути, аз поставям есенциите, разбивам за около 20-30 секунди, след това добавям оцета и боята и отново разбивам за кратко. В случая съм използвала съвсем малко количество червена гел-боя с идеята да се получи розова смес. Вие, разбира се, може да смените цвета с такъв по Ваше желание или пък да не използвате никаква боя.

Аз исках да получа 3 блата, но с това количество може да се направят и 4. Разделих сместта и я сложих върху хартия за печене като оформих кръгове с диаметър около 20-22 см. Пекох блатовете около час. Получиха се идеални според моя вкус - с хрупкава кора и нежен център.

Кремът става изключително бързо. Разбих с миксер Маскарпонето и пудрата захар. Отделно разбих сметаната, докато се стегне. Смесих двата крема и към тях добавих нарязания на ситно бял шоколад.

Тортата се сглобява по следния начин: поставя се блат, върху него 1/3 от крема и 1/3 от малините, после същата схема се повтаря още 2 пъти. Тортата беше идеална за консумация след само 30 минути, но ако Вашите блатове се получат по-сухи, добре е да оставите тортата по-дълго в хладилника, за да могат целувчените блатове да омекнат заради крема.




Макар на външен вид тортата да не впечатлява кой знае колко, семейството ми беше повече от очаровано от вкуса.

Надявам се, че тази рецепта ще Ви бъде полезна и ще Ви вдъхнови и Вие да я направите.

Отново благодаря на всички Вас за всичко!

Честит рожден ден, Eat Love Make up!





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up