Седмица на бюджетните продукти 5: Catrice Ultimate Matt Lipsticks Part 1


Отлагам тази публикация от прекалено дълго време, без да има конкретна причина за това. Все пак, днес най-накрая натискам бутона "Публикувай" и с нея поставям началото на 5-тата Седмица на бюджетните продукти в блога. 


Моята история с червилата на Catrice Ultimate Matt е интересна. Получих едно от червилата като подарък на един ивент. Съвсем искрено Ви казвам, че нямах никакво намерение да го пробвам. Червилото седя вкъщи няколко седмици, докато аз се чудех какво да го правя. Реших да го отворя и бях изненадана от това как изглежда то. Зачудих се нормално ли е да изглежда по този начин, развалено ли е... Не миришеше лошо, затова просто реших да го пробвам и О, чудо, оказа се никак не лошо... Но нека навлезна в малко повече детайли.

Към момента серията Ultimate Matt включва 10 цвята. Гилзата на червилото е тежка и масивна, като покритието ѝ е в черен мат. Нито на външен вид, нито като усещане в ръката може да познаете, че гилзата е на продукт от дрогерията.

Както и името подсказва, финишът на червилото е матов. Цената е 8,20 лв. Може да ги намерите във всички магазини, които продават Catrice. Лично аз предпочитам да ги поръчвам директно от сайта на Dodis, защото имат налични всички цветове.


Червилата имат вид, който не съм срещала преди. Все едно по тях има много ситен мъх. Помня, че първият път когато ги видях, се чудих това гранули ли са, ще се усещат ли при нанасяне и редица подобни. Оказа се обаче, че червилата се плъзват по устните изключително лесно и приятно. 

Catrice Ultimate Matt впечатляват по всеки един критерий. Лично аз, въпреки всичките ми претенции, не мога да намеря нито една негативна черта в тази серия червила.

Ароматът им е лек и приятен.
Текстурата е безупречна. Пигментът - удивителен. Едно минаване върху устните е напълно достатъчно, за да бъдат покрити те в плътен, еднороден цвят. Трайността е впечатляваща. Всъщност не се сещам за друго червило в класическа форма, което да е толкова дълготрайно, колкото е това. Ядене, пиене, целуване - нищо не го изтрива. Да, трансферира се леко, но устните остават от сутрин до вечер покрити с плътен, красив цвят. Когато обядвам с приятелки, абсолютно всеки път срещата ни завършва с "Извинявай, но какво е това червило? Непокътнато е след цялото това ядене и пиене!". Да, абсолютно непокътнато. Трябва да консумирате наистина мазна храна, за да успеете да го изтриете и то само в основата на устните. Нужна е само лека корекция и всичко изглежда отново перфектно. Не го възприемайте обаче като стейн и не си представяйте, че вечер ще търкате грубо устните си, за да успеете да го изтриете. Не! Сякаш като на магия, червилото издържа цял ден, издържа консумация на храна и напитки, издържа целувки, но вечер може да го премахнете с най-обикновен демакиант или с мокра кърпичка.

Относно изсушаването - това червило не изсушава устните. На края на деня се чувства толкова дискомфорт, колкото би се чувствал ако цял ден не слагате балсам. За мен лично комфортът е на лице цял ден и по никакъв начин не смятам, че серията е неприятна или трудна за носене.


Catrice Ultimatte Matt 010

Catrice Ultimatte Matt 020

Catrice Ultimatte Matt 030

Catrice Ultimatte Matt 040

Catrice Ultimatte Matt 050

Catrice Ultimatte Matt 060



Препоръчвам горещо цялата серия. Ако цветовата селекция Ви допада (според мен е повече от страхотна), то няма как да останете разочаровани от качеството на Ultimate Matt.


Както вече споменах, 1 от червилата ми беше подарено, останалите 9 съм купила лично (от общо 10 цвята, 6 ще видите в този пост, а оставащите 4 в следващия). Освен това купих всички 10 за Giveaway в моя Instagram-акаунт и момичето, което ги спечели, остана също впечатлена от качествата им.

Повярвайте ми, серията Ultimate Matt е повече от впечатляваща. Ще се радвам ако решите лично да се убедите в думите ми и пробвате някой от цветовете в колекцията.

Очаквайте и част 2 на този пост, в която ще Ви представя цветовете 070, 080, 090 и 100.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up