Грижа за кожата през летните месеци или как да се наслаждаваме на лятото в града


Здравейте,

Макар лятото официално да не е все още тук, то температурите показват друго. За повечето хора лято означава "ваканция", "море", "почивка". За мен обаче е малко по-различно. "Почивка" в класическата версия, не харесвам. Пред това да се излежавам на плажа, предпочитам да обикалям градските улици, да откривам нови красиви места, уютни заведения или просто безцелно да се разхождам.

Знаете, че съм фанатик на тема "Грижа за кожата" и днес ще Ви споделя някои съвети по темата, които биха Ви били полезни.

Ако трябва да обобщя с 2 думи кое е най-важното в грижата за кожата, то те биха били хидратация и слънцезащита. И тук дори не става дума за конкретна сезонност, защото това са задължителни елементи в ежедневието ни целогодишно. През лятото обаче значението им е дори още по-голямо.

1. Използвайте слънцезащита за лицето си. Слънцезащитата е абсолютно задължителна през всеки един ден, като особено през летните месеци е препоръчително факторът да е по-висок. Слънцето в града е не по-малко опасно от препичането на плажа. За мен е задължително да нанеса подходящ крем с висок фактор.  Този крем, освен да осигурява нужната слънцезащита, за мен трябва да е подходящ и за основа за грим, както и да не тежи върху склонната ми към омазняване кожа. За този сезон кремът, на който ще разчитам, е Oil Control SPF 50 + на Eucerin. Той е достатъчно лек като текстура, попива бързо в кожата ми и не я омазнява допълнително.

Никога не забравяйте и устните си. Кожата на устните е тънка, чувствителна и подложена на редица агресори. Слънцето също я уврежда. Продуктът, който аз използвам, за да я предпазя, е на Kiehl's от серията Butterstick Lip Treatment и е със SPF 25.

2. Хидратация и пак хидратация. Един от най-бързите методи за експресна хидратация на кожата, е използването на маски за лице. Аз обичам да ги нанасям на дебел слой и да ги оставям да действат цяла нощ.

Фаворитите ми в тази категория са от Chanel и любимата ми Hydra Beauty серия - Hydra Beauty Masque de Nuit au Camelia, както и Guerlan Super Aqua-Mask.


3. Използвайте спрейове за лице. Обикновени термални води или специализирани спрейове за освежаване на грима са подходящи и поне за мен са просто незаменими в топлите дни. Като допълнителен плюс може да ги държите в хладилника като по този начин стават дори още по-освежаващи. Моите най-любими спрейове за освежаване са от серията Fix + на MAC Cosmetics.


4. Не забравяйте за защитата на тялото. През топлите дни, когато дрехите са по-оскъдни, е особено важно да използваме слънцезащита и за кожата на тялото. Дори аз забравих това основно правило и само след една разходка на хубавото време, се оказах с почервенели от силното слънце ръце.
Повечето хора предпочитат да имат някакъв тен. Аз обаче не съм от тях. И за тялото използвам възможно най-висока защита. Тази година ще разчитам на помощта на спрея Sensitive Protect SPF 50 на Eucerin, който не лепне и попива бързо в кожата.


5. През топлите месеци е още по-важно да използваме подходящи средства против изпотяване. Те трябва да са достатъчно силни като ефект, но същевременно с това да са нежни към кожата. Аз избирам такива, които са без съдържание на алкохол. 

6. Пийте много вода! Прост съвет, но за съжаление вече все повече хора сякаш го забравят. За мен водата е най-прекрасната и вкусна напитка на света и изпивам без проблем литри на ден. Ако Вие обаче сте от този тип хора, които не са почитатели на водата, то може да си направите аларми на телефона, които да Ви напомнят да пиете.


Това е от мен! Ако и Вашето лято се очертава да бъде "градско" - погрижете се кожата Ви да не страда в топлите дни. И най-вече - правете всичко с усмивки и настроение. Лятото в града има своя невероятен чар и съм сигурна, че и Вие ще го намерите!

* Постът е спонсориран от Eucerin и съдържа изцяло лични мнения и впечатления.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up