Седмица на бюджетните продукти 5: L'Oréal Smooth Sugars Clear Scrub


Здравейте,
В последния пост за седмицата, ще Ви представя L'Oréal Smooth Sugars Clear Scrub - захарен скраб със семки от киви за почистване на кожата.




Първата опаковка от този скраб си купих от Мадрид. Не знаех, че серията е вече налична в България и затова избързах и купих продукта от там. Цената му беше по-висока, отколкото е тук. По спомен платих около 12-14 евро. В България съм виждала ексфолианта на цени между 13 и 16 лева.


L'Oréal Smooth Sugars Clear Scrub идва в стъклено бурканче, в което има 50 мл. продукт.


Скрабът е със 100% естествен произход. Съчетава фини кристали от 3 вида захар, семки от киви, етерично масло от мента, масло от лимонова трева. Ароматът е свеж и приятен.

Ексфолиантът има много приятно, затоплящо действие върху кожата. Текстурата наподобява гел, като след втриване в кожата започва да се усеща като олио. Не оставя обаче никакъв мазен филм. Частиците са достатъчно осезаеми за моя вкус, като при втриване в кожата се топят.

Според това как нанасяте продукта върху кожата, получавате различна степен на ексфолиране. Най-силно е ексфолирането когато се нанесе върху суха кожа и със сухи ръце. Може да нанесете и върху суха кожа, а да намокрите ръцете. Така ексфолирането е малко по-нежно. При мокри лице и ръце ексфолиращата сила е най-слаба. Лично аз обичам хубавото ексфолиране на кожата и предпочитам първия от предложените варианти.

Ако сте гледали видеото ми за Любимци за 2017 година, то може би помните, че за миналата година нямах любим ексфолиант. За 2018 година обаче отсега мисля, че знам кой ще е любимецът ми. Наистина обожавам този ексфолиант. Кожата ми се чувства повече от прекрасно след като го ползвам - мека, гладка, абсолютен разкош. Ексфолирането е изключително добро, без обаче да усещам какъвто и да е дискомфорт върху кожата като сухота, раздразнение и т. н. Допълнителен плюс е, че Smooth Sugars Clear Scrub е подходящ за употреба и върху устните.

Освен да ексфолира, продуктът се води, че помага и за редуциране на несъвършенствата, а някъде бях чела/чула (в реклама може би), че намалява и черните точки. Определено появата на пъпки върху лицето ми към момента е намалена (не знам обаче дали е заради ексфолианта). Върху черните точки обаче, L'Oréal Smooth Sugars Clear Scrub не помага по никакъв начин. Така или иначе съм далече от мисълта, че продукт може истински да им повлияе, така че не се чувствам разочарована. Купих продукта с цел да го използвам като ексфолиант и в тази категория се справя повече от отлично.





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up