Clarins SOS Primer Lavender


Здравейте,

Днес ще Ви разкажа малко повече за една от новите SOS-бази за лице на Clarins.


Знаете, че използването на база е важна част от крайния грим-резултат. Да намериш обаче идеалната база за нуждите на кожата си, не винаги е лесна задача.

Аз изполвам няколко вида бази едновременно, според това от какво се нуждае кожата ми и с какви проблеми се бори. Обикновено използвам матираща за зоната на челото и някаква друга върху останалата част на лицето. Отделно използвам и цветни коректори, с които да ретуширам проблемни зони.

Clarins лансираха нови бази, които освен класическите свойства на базата (подпомагане продуктите да се нанасят и сливат по-лесно, удължаване трайността на грима, "бариера" между кожата и влиянието на околната среда, понякога дори и грижа), чрез различните си цветове, коригират визуално проблеми на кожата.

В този пост ще Ви разкажа по-конкретно за Clarins SOS Primer 05 Lavender.

Базата е с големина 30 мл. Идва в удобна тубичка с помпа. Опаковката е оцветена в лилав цвят. Опаковката на всяка една от базите от серията кореспондира на съответстващия на съдържанието ѝ цвят.

Clarins SOS Primer 05 Lavender, както и името подсказва, е в нежно-лилав цвят. Тази база е подходяща за всеки тип кожа и коригира кожа с жълтеникав тен. Според мен обаче, освен това помага и на кожата с по-сив тен и уморен вид, каквато е и моята.



Базата има много лека, немазна, флуидна текстура. Нанася се лесно върху лицето и то моментално започва да изглежда с по-бистър тен. Разбира се, както е редно и да бъде, удължава трайността на грима. Няма функции да матира, така че за челото предпочитам да използвам друга, силно матираща база.

Изключително много харесах SOS Primer Lavender, защото използвайки тази база, не ми е нужно да използвам отделно коректор с коригиращи цветове (освен ако нямам силни зчервявания). Лично за мен точно лилавият цвят е най-любим от коригиращите и точно към него посягам най-често. 

SOS Primer Lavender в действителност помага тенът да изглежда свеж, бистър и цялостно озарява визуално лицето.

SOS Primer Lavender може да се използва като класическа база върху цялото лице, но може и да се нанася само върху участъците от кожата, където има нужда от цветово коригиране. Ще си призная, че в дните, в които не използвам грим, нанасям само от базата върху цялото лице. Тя изравнява тена ми и лицето изглежда свежо и естествено, без да е замаскирано с грим, но все пак визуално подобрено. Първоначално след нанасяне базата има по-ясно изразен цвят върху кожата ми, а малко след това "попива" в нея и се слива идеално. Не си личат ясни граници между кожата и базата, а остава само цялостният ефект на коригиране на тена.



Искрено изненадана останах от това колко добре се сработи кожата ми с Clarins SOS Primer Lavender. Не съм пробвала останалите бази от серията, за да направя генерално обобщение за нея, но ако Вашата кожа има посивял или жълтеникав тен, изглежда по-безжизнено и искате да ѝ вдъхнете малко повече живот, то пробвайте SOS Primer Lavender. Искрено вярвам, че ще се хареса и на Вас. 

Ако сте с малко по-тъмна кожа, препоръчвам първо да пробвате базата, защото озаряващият ѝ ефект може и да не Ви допадне или да не се сработи при кожа с повече тен.

NB: Серията SOS Primer Lavender включва:
 - 00 Universal Light - озаряваща база:
 - 01 Rose - тушира признаците на умора;
 - 02 Peach - коригира несъвършества като тъмни кръгове, видими вени и белези от акне;
 - 03 Coral - срещу пигментни петна;
 - 04 Green - прикрива червените петна върху кожата.
 - 05 Lavender - коригира жълтеникавия нюанс на кожата.



* Продуктът ми е предоставен от Clarins. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up