Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition


Днес постът е посветен на една палитра, която определено предизвика огромен интерес. Става дума за Textured Shadows Palette Rose Gold Edition от Huda Beauty.






Нека започна с малко основна информация. Палитрата Textured Shadows Palette Rose Gold Edition е първа за бранда Huda Beauty. Поръчах моята от сайта www.cultbeauty.co.uk, като беше налична и в сайта на Harrods. Към момента и на двете места е изчерпана, но през месец януари 2017 година ще бъде заредена отново.

Палитрата беше на цена от/около £56. Включва 18 цвята сенки, които са разпределени според вида си в три категории:
 - deep matte;
 - 3D metal;
 - pressed pearls.



Харесвам опаковката на палитрата като идея - има прозрачно капаче, през което се вижда какви са цветовете в нея. Не харесвам обаче опаковката като изпълнение. Направена е от картон, който още от самото начало се усеща нестабилен и чисто визуално има дефекти.



И сега нека преминем към по-интересната част от ревюто, а именно мнението ми за сенките.

Не харесвам матовите цветове! Категорично не ги смятам за качествени и работя с тях с мъка. Повечето от тях се усещат при допир екстремно сухи, като при някои усещането е все едно докосваш тебешир. Пигментът им е среден, като може без проблем да се напласти, но преливането им е трудно и неприятно. Нужно е много внимание, постепенно наслагване на цвета и упорита работа с блендираща четка. Като това по никакъв начин не гарантира отличен резултат. Като нищо въпреки всички усилия, накрая да се озовете с нееднородно нанесени сенки. Разпрашването иначе е сравнително малко.

Това, заради което Textured Shadows Palette Rose Gold Edition си заслужава, са сенките от вида 3D metal и Pressed Pearls.

Presset Pearls са като класически блестящи сенки. Много пигментирани са, но на усещане не са чак толкова "мазни", колкото е типично за този тип продукт. Въпреки това очароват с качество.

3D Metal са наистина интересен тип сенки. Текстурата им е ужасна - някак странна, груба, дори леко суха. Усещат се частичките, усещат се дори люспи цвят. Когато се размажат върху кожата обаче всичко това се слива в едно и цветът приковава погледите. Всеки един път, в който съм с някой от 3D metal и pressed pearls цветовете, получават комплименти за грима си и запитвания какво точно съм използвала.

3D metal и pressed pearls нанасям с пръст. Това не са сенки, които е добре да нанасяте с четка. Просто няма въобще да се доближите до желания ефект. Освен това ги нанасям върху база за глитър, като аз предпочитам базата на Sephora, която е страхотна за този тип продукти.













3D metal и pressed pearls сенките не се посипват по лицето по време на нанасянето им, нито през остатъка от деня. Понякога обаче блясъчета от тях се трансферират върху неподвижния клепач.

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition определено е противоречив продукт. Не ми харесва на 100%, но си заслужава човек да я има дори само заради 7 от 18-те цвята. Определено Dubai, Fling, 24K, Rose Gold, , Trust Fund, Angelic и #Blessed са зашеметяващи сенки, които добринасят за една наистина интересна и отличаваща се визия. Въпросът е човек да прецени за себе си дали е съгласен и дали си струва да даде толкова много пари за палитра, в която повече от половината сенки са с лошо качество.





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up