Kylie Cosmetics The Burgundy Palette


За козметичната линия на Кайли Дженър се каза и написа много. Понякога има продукти или брандове, към които не проявявам никакъв интерес и въобще не се интересувам какво лансират. Така е и с Kylie Cosmetics. Имам едно течно матово червило на марката, която е пълен провал и опитът ми се изчерпваше до тук. 

Когато разбрах, че Kylie Cosmetics ще пуска палитра сенки за очи бях леко заинтересована, но след като видях цветовете на The Bronze Palette интересът ми утихна. Изключително забавни ми бяха и меко казано евтините PR кампании, които се водеха - как палитрата свършваше за секунди (но никой не споменава, че бройките са малко) и после навсякъде се пише какъв бум е предизвикала. Както и да е. Разбирате накъде бия. Не харесвам нищо свързано с Кардашиян/Дженър движението. Нека продължа по същество. След "небивалия успех" на първата палитра за очи, Кайли, разбира се, лансира втора палитра. Този път обаче цветовете ми се сториха интересни и реших да поръчам.



Палитрата дойде сравнително бързо. Трябваше да се платят допълнителни такси на Митница, но все пак накрая беше в ръцете ми.


Картичката е едно от най-готините неща в цялата палитра



The Burgundy Palette съдържа 9 цвята сенки, всеки от които по 1,40 гр., а цената на палитрата е 42 долара без доставката и допълнителните такси. Единственото място, откъдето могат да се поръчат оригинални продукти на марката, е фирменият сайт. Няма Фейсбук-страници, Инстраграм-профили, "оторизирани" продавачи в Европа или каквото и да е било друго. Само и единствено фирменият сайт на марката!

Въшният вид на The Burgundy Palette ми харесва много. Опаковката е направена от твърд картон, върху който са изрисувани очи със сълзи от фолио. Ефектно и красиво, а самият дизайн е много изчистен, а формата - компактна. Липсват четки и апликатори, както и огледало. Като цяло коментарите в Мрежата са, че липсата на огледало е голям пропуск, но лично за мен не е минус. Така или иначе не използвам огледалата в палитри, така че отсъствието им не ме безпокои.



Всички цветове от The Burgundy Palette са в топлата, червеникава гама.

Още от първи поглед се вижда един голям минус в подбора на цветове - няма светъл цвят, който да е подходящ за озаряване на окото, тоест да се използва във вътрешния ъгъл на окото или под веждата. Най-светлият цвят в The Burgundy Palette е доста по-тъмен от желаното и определено не може да изпълнява тези функции. Освен това жълтее, а и качеството му е лошо.





The Burgundy Palette съдържа 5 матови цвята, 3 металически и 1, който е по-скоро сатенен (с много малко блестящи частици).

При проба с пръст всички цветове се усещат по-сухи от нормалното, но въпреки това показват добър пигмент. Не са чак толкова сухи колкото са в палитрата на Huda Beauty, но не са и кремести като в Lorac или Tom Ford примерно.

Нанесени върху кожата обаче пигментът им не е чак толкова добър, а някои от цветовете стоят и неравномерно.




Защо не харесвам палитрата? Защото не си заслужава. Не си заслужаваше седенето до 1 часа през нощта и бързането да поръчам за по-малко от минута. Не си заслужаваше цената. Не си заслужаваше разкарването до Митница и плащането на допълнителните такси и въобще не си заслужаваше да я пробвам.

Матовите цветове не са нищо особено, сравнително сухи за матови цветове са, някои от тях се преливат по-трудно, пигментът им е сравнително добър, но не отличен.

Блестящите цветове въобще не са толкова блестящи, колкото се предполага, че трябва да бъдат. Усещат се много по-сухи, отколкото е нормално за този вид сенки, интензивността им е незадоволителна и за 5 долара може да се закупи много по-качествена сянка (от ColourPop).

Грим, правен с палитрата. Най-хубавото в него са блестящите частички, които всъщност са съвсем друг продукт ;)

Нека ме извинят всички фенове на Кардашиян/Дженър клана, но когато човек не го бива в нещо, най-добре е просто да не го прави. Да, хората купуват, парите си вървят, но винаги съм смятала, че или нещо трябва да се направи както трябва, или няма смисъл да се прави. Така е и с тази палитра и повярвайте ми, козметичният свят нямаше да изгуби, ако тя не съществуваше. 

Ядосвам се, че освен това The Burgundy Palette ме кара все повече да се съмнявам в иначе любими мои Гурута, които се кълнат колко е страхотна, а аз виждам съвсем друго.

Малко негативна стана тази публикация, за което се извинявам. Старая се да бъда максимално обективна, а понякога ядът ми към дадени продукти е прекалено силен.

За обобщение - моля Ви, не си хабете парите за този продукт. За същата сума или малко по-висока може да си купите далеч по-добри сенки! И не става въпрос за името върху опаковката, а затова какво се намира в самата нея!





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up