Nutella мус (с ягоди)


Нутела мус

Реших, че точно днес е идеаленият ден, в който да Ви представя тази невероятно лесна и уникално вкусна рецепта. Все пак Eat Love Make up става на цели две годинки и трябва да го отбележим с нещо престъпно вкусно. Точно като Nutella муса!



Има ли въобще някой на тази земя, който да не обича Nutella? С каквото и да смесите Nutella, винаги ще се получи невероятна вкусотия!

Рецептата за Nutella мус отново е от блога на Ева Тонева (директен линк към рецептата ТУК). Аз всъщност буквално преписвам рецептата, без да променям нищо. А и все пак какво да промениш в рецепта, която се състои от две (да, правилно прочетохте) съставки?!

Нутела мус

За Nutella мус са Ви нужни:

* 300 гр. Nutella;
* 500 мл. течна сметана с поне 30% масленост (аз използвам President, която е с 35%)

Нутела мус

Течният шоколад трябва да е на стайна температура.
Сметаната трябва да е студена. Разбива се добре с миксер, до т. нар. "средни върхове". Към шоколада се прибавя 1/3 от разбитата сметана и се разбърква внимателно с шпатула. След това се прибавя останалата сметана и отново се разбърква с шпатула. Разпределяте получената смес в чашки, бурканчета или каквото искате и ги оставяте за няколко часа в хладилника.

Принципно в рецептата е посочено, че десертът се прави 2 часа преди консумация, но аз го правя 10-12 и няма никакъв проблем. Единственото, което мога да добавя е, че е хубаво да се консумира до денонощение, след като е направен. След това някак автентичния вкус на Nutella не се усеща толкова.

Аз обичам да гарнирам муса с ягоди, като ги нарязвам на ситни кубчета, които поставям непосредствено преди сервиране. Ягодите са сочни и ме е страх да не развалят муса със сока, който пускат, ако седят прекалено дълго време.

Нутела мус

Ако някой път Ви се дояде нещо много вкусно, сладко и калорично, изпробвайте тази рецепта. Абсолютно гарантирано е, че няма да Ви разочарова :)



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up