Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar Palette



Преди няколко месеца Too Faced лансираха продължение на своята прочута палитра Chocolate Bar Palette (ревю за нея може да видите ТУК).

Тъй като аз нямах търпението на изчакам Semi-Sweet Chocolate Bar да пристигне в България, я поръчах директно от сайта на американската Сефора. След 4-месечно използване, дойде време и да Ви разкажа малко повече за "Новия шоколад" на Too Faced.






Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar съдържа 16 броя сенки. 14 от тях са с грамаж 0,95 гр., а 2 с 2,2 гр. Сенките отново са направени от какаов прах и отново - годни за ядене :) Как само се развива индустрията, а? :) Не предполагах, че козметичната ще слее усилия с хранително-вкусовата, но това е друга тема ;)



Опаковката е същата като на Chocolate Bar. Отново метална кутия, наподобяваща формата на шоколад, само че е малко по-светла от предшественика си. Затваря се плътно благодарение на магнит, а от вътрешната страна на капачето има голямо огледало. Апликатори и четки липсват (ура!).

Това, което ми прави впечатление е, че Semi-Sweet Chocolate Bar е по-фино смляна от Chocolate Bar. Сенките се преливат много по-лесно. Не че при Chocolate Bar преливането е трудно, но при новата палитра то е буквално детска игра.

Почти всички сенки в Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar са с отлична пигментираност. От наслояване имат нужда двата големи цвята - Coconut creme и Butter pecan, както и два от малките - Pink sugar и Blueberry Swirl. Всички останали цветове, освен изброените, са с много силен пигмент и едно топване на четката в тях е достатъчно.

Разпрашването на Semi-Sweet Chocolate Bar е малко дори и при матовите цветове. Да, има го, но е абсолютно пренебрежимо.










Не бих могла да определя дали харесвам повече Chocolate Bar или Semi-Sweet Chocolate Bar. И двете ползвам с удоволствие и включвам често в грима си. Със сигурност обаче предпочитам тази серия палитри пред Naked на Urban Decay.

Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar все още не е налична в магазините в Европа, но се надявам скоро това да се промени. Предполагам, че цената й в Сефора ще бъде някъде около 90 лв.-100 лв., но това, разбира се, са само предположения.

Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar е много добра палитра, която може да се използва както за цялостен грим, така и за различни добавки към грим с други палитри/продукти. Препоръчвам Ви когато бъде заредена, да се "запознаете" лично с нея, защото предполагам, че ще Ви хареса. Знаете - снимките и описанията са от помощ, но нищо не може да се сравни с личните впечатления.

Все пак искам да Ви попитам - на база снимки, на Вас коя палитра Ви харесва повече - Chocolate Bar или Semi-Sweet Chocolate Bar?




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up