Yves Saint Laurent Face Sculpting Palette


Контурирането продължава да е модерно и ще бъде така още много време. Не е нужно да се префасонира изцяло визията, достатъчно е просто леко да структурираме контура. Но независимо дали харесвате силния или едва забележим контур, със сигурност Face Sculpting Palette на Yves Saint Laurent ще Ви допадне.




Yves Saint Laurent Face Sculpting Palette има класическата опаковка, позната от повечето палитри и пудри на марката. Идва придружена от велурено калъфче, а вътре ще откриете два цвята - един за контуриране и един за озаряване. Общият грамаж на двата цвята е 6,8 гр., а цената - 103 лева. 

Не зная дали в чужбина пудрата се предлага в няколко различни цветови комбинации, но в България е наличен само един вариант - Golden.


Палитрата веднага ме грабна именно заради цвета за контуриране. Той беше основната причината да я купя. На по-късен етап открих, че и светлият цвят е добър и с много приложения.

Лично за мен винаги е било много странно как хората се контурират с бронзиращи продукти, които са характерни с топлия си цвят. Може би защото аз съм със светла кожа, но за мен продуктът за контуриране задължително трябва да бъде "студен", без да бъде напълно сив. Точно такава е и пудрата на Yves Saint Laurent. Комбинира идеално кафяво и сиво, като нито може да бъде сбъркана с бронзър, нито прекалява със сивотата си. Перфектната комбинация е налице и спомага за естествения краен резултат.



Освен, че ми пасва перфектно като цвят, пудрата е и с отлични характеристики. Тестурата е нежна, без да е прекалено прашлива. Пигментирана е и освен, че се полага с лекота върху кожата, също така и от раз се слива с нея. С Yves Saint Laurent Face Sculpting Palette може да се направи както лек контур, така и по-интензивно напластяване, като резултатът винаги е максимално естествен.

Вече съм споменавала - аз нямам проблем с трайността на продуктите за лице, така че и тази пудра смятам за дълготрайна.



Светлата част може да се ползва за озаряване в различни зони на лицето. Аз не я използвам като класически хайлайтър, но я нанасям под веждата и се получава идеално. Най-доброто й приложение по мое мнение е под контура на скулите. Нанесена там, много добре изчиства линията и акцентира върху самия контур.

Като характеристики е същата като тъмния цвят.

Тъмната част от Yves Saint Laurent Face Sculpting Palette е абсолютно матова, докато светлата е сатенена и в нея се забелязват много нежни и малко частици.

Имам само една забележка към Face Sculpting Palette и тя е относно разположението и големината на цветовете. Според мен би било много по-удобно ако двата цвята бяха подредени в класическа квадратна форма, разположение един над друг. По този начин работата с четка би била много по-лесна. В сегашната форма, понякога ако четката е малко по-голяма, успявам да взема и от двата цвята едновременно, което е нетърсен и нежелан ефект.

Това е единствената ми забележка към продукта, който като цяло смятам за отличен и ползвам с лекота без никакви притеснения относно крайния резултат. Препоръчвам го не само на феновете на контурирането, но и на всички останали, които се страхуват от тази тенденция. С Yves Saint Laurent Face Sculpting Palette се борави лесно и възможността за грешки е сведена до минимум.





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up