Любими продукти за 2014г. Категория: Декоративна козметика



Новата година е вече факт. Традиция е да се правят равносметки, да се дават обещания :) Аз избягвам тези "приятни занимания", защото те най-често водят до лека депресия на тема "Какво правя с живота си, накъде отивам" и т. н. Животът е достатъчно труден и тежък, за да се затормозявам излишно.

Все пак реших, че може би ще е интересно и за мен, и за Вас, да обобщя кои са били продуктите, на които най-често съм разчитала през изминалата година. Разделих публикацията на две части. В първата ще пиша за продуктите от декоративната козметика, втората част ще е по-обща - бяла козметика, козметика за коса и т. н.

Беше ми изключително трудно да избера само по един продукт, но все пак никой не дава две първи места :)

Ако Ви е интересно да разберете кои са били любимите ми продукти от декоративната козметика за 2014г. - може да разберете след прекъсването:


1. Основа за очи - на дали някой ще бъде изненадан тук. Любимата ми база за очи, на която залагам абсолютно винаги и която никога не ме е подвеждала е NYX HD Eyeshadow Base.



2. Основа за лице - през 2014г. изпробвах не малко основи за лице, но категоричен фаворит за мен се оказа Chanel Le Blanc de Chanel Multi-Use Illuminating Base. Това, според мен, е и един от най-успешните продукти на Шанел за 2014г. Ревю на базата може да видите ТУК.



3. Фон Дьо Тен - в тази категория любимецът е дългогодишен победител. Фон дьо тени пробвам постоянно, все съм в търсене на нещо страхотно, но по-добър от Estée Lauder Double Wear до сега не съм срещала.



4. Коректор - коректорът е един много специфичен и странен за мен продукт. Много трудно харесвам, а още по-трудно успявам да намеря и добър цвят. Коректор използвам най-вече за изсветляване на зоната под очите. Тоест цветът му трябва да е по-светъл от и без това доста светлата ми кожа. Освен това трябва да не се събира в линиите под очите. Е, такъв, който да не се събира не съм намерила. но като цвят и консистенция най-много харесвам NARS Radiant Creamy Concealer.



5. Пудра - принципно използвам три пудри. Една за челото, една за под очите и една за останалата част от лицето. Все пак трябваше да избера само една и се спрях на Guerlain Météorites и по-специално цветът Blanc de perle. Този цвят не се внася в България. За Европа съм го виждала само в Selfridges, но за мен това е най-успещната разновидност на всеизвестните Метеорити.



6. Хайлайтър - тук много се затрудних при избора си. Хайлайтърът ми е особено любим продукт, следователно имам много и ги обичам всичките. Все пак се спрях на един конкретен и това е коледният хайлайтър Chanel Camélia de Plumes. Ревю за него може да видите ТУК.



7. Руж - ах, а тази категория колко ми беше трудна само аз си знам. Толкова прекрасни ружове пробвах през тази година - тези на NARS, Chanel, ружовете на Tom Ford са просто феноменални. Изборът ми обаче е Bobbi Brown Shimmer Brick в цвят Nectar. Много се надявам скоро да успея да направя ревю за него. Прекрасна комбинация между прасковено, коралово и розово, покрито със златен воал.



8. Контуриращ продукт - контурирам се от сравнително скоро и го правя леко. Според мен контуриращият продукт, независимо кремообразен, прахообразен или пресован е, трябва да съдържа перфектната комбинация между кафяво и сиво. Няма ли сиво, то продуктът не е за контуриране, а е бронзиращ. Най-доброто и естествено изглеждащото, което съм ползвала е NYX Taupe Blush.



9. Брозираща пудра - съжалявам, че не направих ревю за тази пудра когато излезне. Тя е лимитиран продукт и свърши много бързо. Става дума за Sephora Sol de Rio Bronzing Powder. Част е от лятната колекция на Сефора за 2014г. Страхотна пудра, с която се работи много лесно. Не оранжевее, не се разпрашва, блендва се лесно, има прекрасен аромат и е сякаш несвършваща. Хем е огромна като количество, хем много икономична.



10. Продукт за вежди - тук победителят е Anastasia Beverly Hills Brow Wiz. Пробвах какви ли не продукти на какви ли не марки, но по-добро от този молив не съм срещала. Надявам се скоро да успея да направя ревю и за него.



11. Очна линия - най-хубавата очна линия, която съм ползвала е NYX Liquid Liner. Цветът е изключително тъмен и плътен, не се размазва или разтича, не се отбелязва на кожата, работи се лесно и прецизно с писеца.



12. Сенки - реших тази категория да я разделя на три:
12.1. Единична сянка - единичен цвят, който използвам откакто го имам и много харесвам е L'Oréal Color Riche Mono Eyeshadow 106 Matte Breaking Nude. Много харесвам тази сянка и като цвят, и като качество. Ревю може да видите ТУК.


12.2. Прахообразна сянка - няма как да не сте забелязали кой е най-често използваният от мен цвят когато става дума за хайлайт във вътрешния ъгъл на окото и под веждите. MAC Vanilla Pigment е прекрасен цвят, качеството е страхотно. Пигментите на MAC могат да се използват за много неща. Ако Ви е интересно повече по темата може да прочетете ТУК.


12.3. Палитра - тук вече се отчаях. Толкова прекрасни палитри имам, толкова красиви и разнообразни. Чудих се дали да не посоча някоя от Про палитрите на Lorac, които обожавам и които са невероятно пигментирани, качествени и красиви. Или пък страхотната комбинирана палитра на Том Форд и три цвята сенки, руж и бронзър/хайлайт? Решения, решения..... Все пак се спрях на Too Faced Chocolate Bar най-вече поради една причина - най-много цветове харесвам от нея. Тоест във всяка една палитра, особено когато съдържа повече цветове, все има един, два или повече които не бих ползвала, или поне не особено често. Chocolate Bar е може би единствената палитра, от която бих се гримирала с всеки един цвят. Ревю за нея може да видите ТУК.



13. Спирала - спирали също много изпробвах през 2014г. Като фаворит за мен определено се наложи Too Faced Better Than Sex Mascara. С никоя друга спирала не постигам толкова драматичен обем. Голям минус обаче е, че доста бързо изсъхва. Ревю за спиралата може да видите ТУК.



14. Молив за устни - моливи за устни изполвам много рядко. Бройката, която имам също не е голяма. Нямаше как обаче да не се поддам на тенденцията и да не купя MAC Lip Pencil Soar, който се превърна и в мой любимец. Страхотна комбинация от цвят и качество. Очаквайте скоро ревю!



15. Глос - глосовете са ми много любим продукт и бройката, която притежавам от тях е огромна. Въпреки това нито за миг не се поколебах кой е най-любимият ми - Yves Saint Laurent Gloss Volupté # 19. Няма нещо, което да не харесвам в него. Цветът е страхотен, ароматът просто мечта, усещането върху устните е разкошно! Препоръчвам го с ръка на сърцето. Ревю за него може да видите ТУК.



16. Червило - червила започнах да ползвам сравнително скоро. Особено много харесвам матовите. Едно от най-добрите матови червила като цвят, матов финиш и дълготрайност са Sephora Cream Lip Stain, а най-любимият  ми цвят от тях е 03 Strawberry Kissed. Знам, че това не са типичните червила, поради формата и начина им на нанасяне, но все пак няма как да минат и за глосове :) Ревю на цветовете 03 и 07 може да видите ТУК, а скоро очаквайте и ревю на останалите матови цветове от серията.



17. Лак за нокти - тази година излезнаха много красиви като цветове лакове. Има обаче един, който стана хит заради марката си, заради опаковката си, заради цвета си. Christian Louboutin Rouge Louboutin смело мога да нарека "Лакът на годината". Ревю за него може да видите ТУК.



18. Балсам за устни - не знам доколко редно е балсамът да бъде включен в категорията Декоративна козметика, но ако го приемем като основа за червило/глос, то точно тук му е мястото. Най-добрата основа, включително и за матови червила, съчетата с грижа за устните е EOS Lip Balm. Тези сладки "яйца" напоследък придобиха изключително голяма популярност в България и вече могат да се закупят от няколко страници във Фейсбук. Ревю на балсамите може да видите ТУК.



Това са моите любимци от категория Декоративна козметика. Ще ми е интересно да разбера кои са Вашите любими продукти от 2014г. и дали имаме съвпадение в мненията :)



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up