Любими продукти за 2014г. Категория: Грижа за кожата и други



Дойде време и за втория пост от серията "Любими продукти за 2014 г.". Първият, който е на тема "Декоративна козметика", може да разгледате ТУК.

Реших във втория пост освен грижата за кожата, да вмъкна и останалите елементи, които са ми били помощници през годината, но които са твърде малко, за да си имат свой пост :)

Кои са били любимите ми продукти за грижа за кожата и подпомагащи средства през 2014 г. може да видите след прекъсването:



1. Крем за околоочния контур - единственият крем, от който наистина забелязах разлика в деликатната околоочна зона е La Prairie Eye and Lip contour cream. Той определено повлия ползотворно на фините линии и те видимо намаляха. Използвам кремчето само в зоната около очите, не съм го ползвала за контура на устните и нямам впечатления как би се отразил там. 



2. Дневен крем за лице - от години ползвам него и до сега не съм намерила нищо по-добро. Става дума за Estée Lauder Day Wear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Creme Oil-Free SPF 25. Ах, че дълго име! Та това кремче е моят верен спътник вече няколко години. Харесвам го, защото се бори с първите признаци на стареене, има SPF 25, а и няма как да не отбележа свежия му аромат.



3. Нощен крем - абсолютно категорично и предполагам без изненади - Lancôme Hydra Zen Nuit Neurocalm Soothing Recharging Night Cream. Този крем купувам от ..... не знам от колко години. Много са! Обичам го, той ме обича, разбираме се прекрасно. Ревю за него може да видите ТУК. Основното - хидратиращ крем (не би бил достатъчен за по-сухи кожи), лек и успокояващ кожата.



4. Серум за лице - серумът, който най-много ми хареса е Lancôme Visionnaire. Той повлия добре на кожата ми, без да получавам раздразнения или пъпки, както съм чела, че има реакции при не малко хора. Избистря тена и има лека коригираща сила върху петната по кожата.



5. Дегримьор за очи - използвала съм много видове на какви ли не марки. Лично за мен най-добрият е дегримьорът Mixa Bi-phase Cleanser. Харесвам го много повече от всичко изпробвано - Chanel, Lancôme, Clarins и т. н. Цената му е много по-ниска от посочените, а трие грима от очите с лекота. Винаги държа поне по 2 опаковки в банята си.



6. Дегримьор за лице - фаворит още от първата туба, това е Shiseido Ibuki Purifying Cleanser. Помага за идеалното почистване на лицето, освен това има леки ексфолиращи частици, а аз обожавам ексфолирането. Ароматът му е повече от прекрасен, а допълнителен плюс е, че е много икономичен. Ревю може да видите ТУК.



7. Маска за лице - не съм голям почитател на маските и рядко ползвам. Следователно искам от това рядко ползване да има максимален ефект. Точно за това за любима маска избрах GlamGlow Youthmud. Тя почиства кожата в дълбочина, изравнява тена, омекотява кожата, ексфолира.



8. Ексфолиант за лице - най-обичаният от мен, също в продължение на дълги години е Clinique Exfoliating Scrub. Порепоръчвам го на всеки, който иска по-сериозно ексфолирането и може да си позволи едри и груби частици при ексфолирането. Ревю за продукта може да видите ТУК.



9. Серия за тяло - победителят в тази категория е серията с праскова на The Body Shop. Обожавам аромата на серията, а продуктите ползвам с огромно удоволствие. 



10. Серия за коса - не говоря често за косата си тук, даже мисля, че не съм я споменавала въобще :) Косата ми е с много тънък косъм, лесно се омазнява, следователно губи и обем (който и без това невероятно трудно постигам). Боядисвам се веднъж или два пъти в годината в цвят, близък до естествения ми. Трудно се поддава на обработка, а след нея, независимо от количеството лак, което ползвам, след няколко часа няма и следа от прическата. Та и затова не говоря за косата си. Нищо не може да й помогне. От много време съм се отказала да пробвам шампоани за обем, защото нямат резултат. Използвам само за боядисана коса. Преди време обаче пробвах новата (тогава) серия на Kérastase Densifique - Bain Densité. Използвам шампоана и маската от серията и това е буквално единствената серия, която има резултат при мен. Косата ми придобива приличен естествен обем, усеща се по-плътна, а освен това термичните обработки като използването на преса, маша и т. н. държат за по-дълго време.



11. Парфюм - малко трудно избирам парфюми и дълго време използвам доказа ли се във времето любимци. Един такъв е Shiseido Zen Sun 2013. Когато излезна си взех 3-4 опаковки от него и сега ползвам вече последната. Много ми е тъжно, защото ароматът е лимитиран и се намира трудно. Все пак когато започне да свършва и тази опаковка, ще направя всичко възможно, за да се сдобия с нова.



12. Средство против изпотяване - поръчах този продукт само от любопитство, а той се оказа феноменален. Това е Dove Go Fresh Maximum Protection. Под формата на крем е и е най-доброто, което съм ползвала срещу изпотяване. Препоръчвам силно. За съжаление не се предлага в България. Аз съм го поръчвала от boots.com.



13. Лакочистител - много, многоооо мразя да си махам лака от ноктите. Невероятно неприятно занимание ми е. Sephora Express Nail Polish Remover е моят любим помощник когато дойде време за това досадно задължение. Независимо дали става дума за нюд лак или за ярък червен цвят, този лакочистител маха лака за отрицателно време. 



14. Четки за грим - много, много, много трудна категория. Все пак трябваше да избера само една. Реших категорията да я разделя на две части - четка за лице и четка за очи. Избрах четки, не с които мога да направя цялостен грим, а такива, с които има разлика. Има разлика дали ще ползвам тях или ще ползвам други. Тези две четки лично за мен са най-добрите по предназначението си:

14.1. Четка за грим на очите - всеизвестната MAC Brush 217. Най-добрата четка за преливки, която съм ползвала.


14.2. Четка за грим на лицето - тази четка я исках много и бях безумно щастлива, когато се сдобих с нея. Става дума за Marc Jacobs Bronzer Brush. Феноменална четка както като качество, така и като функционалност.


Това бяха всички мои любимци за 2014 г. Добра беше годината. С много интересни и хубави продукти. Ако можеш щях да включа още продукти във всяка една категория, но исках да избера личните си най-най-най!

Надявам се да Ви е било интересно. Усмихнат ден Ви желая!




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up