Ресторант Ahora



Никога не съм писала за заведения. И дори не съм сигурна доколко добре и на място ще се възприеме този пост. Това не е кулинарен блог, нито е "лайфстайл". Но може да си представите колко точно съм впечатлена от ресторант Ahora, щом четете тези редове.....


Считам за нужно да започна с важното уточнение, че този пост не е спонсориран, не е "в колаборация с" или всички останали начини, по които се представят платени постове. Видяхме пост във Фейсбук за откриването на ресторанта, отидохме, хапнахме, платихме сметката и си тръгнахме. Съвсем нормален съботен ден, който се превърна в незабравимо преживяване.

Ще започна с малко предистория:
Аз съм наистина страхотен фен на MasterChef. Гледам от години американската версия на предаването, а вече и българската такава. Чакам с нетърпение да разбера кой ще спечели текущия сезон 3 и победителят ще продължи ли развитието си в професионалната кухня.

Та, когато разбрах, че Севда Димитрова, победителката от сезон 2, е отворила собствен ресторант, веднага поисках да го посетя. Разказах на половинката за моята идея, той я прие и така в събота, след дълга разходка в Борисовата градина, потеглихме към Ahora.

Ahora се намира в кв. Лозенец, бул. "Никола Вапцаров" № 25А. Намерихме лесно заведението и веднага ни направи впечатление колко мил и внимателен е персоналът.



Настаниха ни на хубава маса, точно до прозореца, подадоха ни менютата и ни попитаха какво искаме за пиене. Докато избирахме какви ястия да опитаме, огледахме и самото заведение. То е доста голямо, но е просторно. Масите не са струпани една до друга и човек не се чувства неудобно от близостта на съседните маси. Всичко е направено с внимание към детайла. Няма нищо излишно, кичозно или дразнещо окото.

Заедно с напитките ни, получихме комплимент от заведението - хапки Сърф енд търф.


Хапките се оказаха доста приятна изненада, пробвахме ги с интерес и определено ни харесаха.

След обстоен преглед на менюто, аз избрах да започна със салата, а моят любим премина директно към предястието.

Моят избора беше Българска салата (9,00 лева), а неговият Аранчини и панко пиле (12,00 лева).


Моята салата, на пръв поглед съвсем класическа, се оказа невероятно вкусна. Изненадващо вкусна, като за такава традиционна комбинация. Беше идеално овкусена, с перфектно маринован лук. Кремът от сирене беше страхотна изненада за мен и сериозно се замислям дали да не започна и вкъщи да поднасям салатата по този начин. Най-интересното за мен беше, че в салатата имаше пръст от маслини, а аз, меко казано, мразя маслини. Тази пръст обаче въобще не ми беше неприятна, напротив, идеално допълни чудесните вкусове на салатата. 

Искам да спомена и това, че явно всеки един от продуктите е избиран с мисъл и желание за най-доброто. Определено се усещаше, че продуктите в ястията са пресни и качествени.

Ястието на моят любим също ме впечатли и посягах към чинията му прекалено често, дори получих 1-2 лоши погледа, тип "Джоуи храна не дели" :).

След страхотното начало, преминахме към основните ястия. За себе си избрах Пиле и чоризо (15,00 лева), а половинката заложи на Патешко и гъши дроб (19,00 лева).

Патешко и гъши дроб

За ястието на моя любим не мога да Ви споделя особено много. Аз не съм почитател на този тип ястия и не проявих желание да го пробвам. Половинката обаче беше изключително впечатлен. Заяви, че това е най-вкусното ястие, което е ял и очите му буквално блестяха от удоволствие при всяка хапка. Както правеха и моите, когато опитах пилешкото, което поръчах.

Пиле и чоризо

Невеоятно, изумяващо вкусно ястие. Думите не ми стигат, за да Ви опиша колко щастливи бяха всички рецептори в устата ми. Когато поръчах ястието, бях малко нервна, защото в него има гъбен крем. А аз не ям гъби (ако изредя колко неща не ям, определено ще се изненадате :) ). Кремът обаче се оказа изключително вкусен и допълваше перфектно всички останали елементи в чинията. Не е ли това истински талант - да накараш човек, който не яде определени неща, да ги опита и дори да ги хареса?! Едно голямо БРАВО от нас за Севда и екипа ѝ!

Макар порциите да са "гурме" и по-малки, отколкото сме свикнали да виждаме, единодушно установихме, че сме се наяли. Но толкова много искахме да пробваме и десерите, че не се стърпяхме. Избрахме два десерта. Единият беше Маскарпоне мус с малини, ягоди и огледална глазура (не помня цената), а другият - Шоколадово брауни (8,00 лева).

Маскарпоне мус
Ако предните ястия ни харесаха невероятно много, то десертите ни изпратиха в друга Вселена. Като човек, който обожава да консумира и да приготвя десерти, с ръка на сърцето мога да заявя, че никога, никога през живота си не бях опитвала толкова вкусни десерти!

Шоколадово брауни

Маскарпоне мусът се топеше в устата. Идеално сладък и перфектно комбиниран от плодовете в него.

А браунито... За него мога да направя отделен пост. Това брауни буквално ме накара да настръхна няколко пъти и насълзи очите ми от удоволствието, което изпитвах при всяка хапка. Прекрасно, богато на вкусове брауни, гарнирано със сладки пуканки, захарен памук, свежи ягоди и най-най-най-вкусния сладолед, който съм опитвала. Не мога да Ви опиша за какъв пир на вкусове става дума. Това е нещо, което трябва да се опита!


Севда дойде да поздрави всички клиенти в ресторанта. Успяхме да поговорим няколко минути, да ѝ пожелаем много успех и да похвалим всички ястия, които пробвахме.

Това посещение в Ahora се превърна в празник за нас. Отношението, персоналът, интериорът, ястията - всички елементи се допълват идеално и само след едно ходене категорично мога да заявя, че това е новият ми любим ресторант. Всеки ден с половинката водим един и същи разговор - кога ще отидем пак? Надявам се да е още днес!

От сърце желая на Севда и целия екип, старанието и любовта, които влагат в Ahora, да бъдат забелязани от повече хора и скоро в ресторанта да може да се стъпи само с предварително направена резервация! Защото те залужават наистина голям успех!

Аз и любимият ми мъж Ви препоръчваме непременно да посетите Ahora. Сигурни сме, че ще се влюбите в този магичен ресторант, предлагащ най-зашеметяващата храна, която сме опитвали!

P. S. Сайтът на Ahora все още не е напълно направен. Адресът му е www.ahora.bg. Фейсбук страница - https://www.facebook.com/sevda.dimitrova.ahora.






Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up