Tom Ford Warm Winter Soleil Eye And Cheek Palette


Така или иначе започнах седмицата с ревю на продукт, който вече не е наличен, та реших да продължа по същия начин. Следващите няколко поста ще бъдат посветени на лимитирани и вече изчерпани продукти. А днес е ред на палитрата Warm Winter Soleil Eye And Cheek Palette на Tom Ford.




Tom Ford Warm Winter Soleil Eye And Cheek Palette беше част от коледната колекция на марката за 2016 година. В тази колекция освен Warm вариант, палитрата се предлагаше и в Cool версия. 

За моя радост, аз харесах само Warm версията, респективно купих само нея. Казвам радост, защото цената на всяка от палитрите беше 98 британски лири. Това е наистина ужасяваща цена, но все пак нека не забравяме, че всяка от Winter Soleil Eye And Cheek палитрите включва 4-ка сенки, руж и хайлайтър. Предвид цените на тези продукти по отделно, 98 британски лири чак започва да звучи добре. 😊😉



За редовните читатели на моя блог не е тайна, че аз много харесвам козметиката на Tom Ford. Дори съм леко пристрастна и винаги оправдавам цените на предлаганите от дизайнера продукти. За съжаление обаче конкретно тази палитра не мога да нарека "любима". Няма специфична причина. Не е защото цветовете не са хубави или пък защото качеството е ниско. Напротив. Но някак, въпреки красотата си, тази палитра не успя да се намести трайно в сърцето ми.



Сякаш пропуснах да спомена важни неща, затова се връщам леко назад в тематиката на поста.

Warm Winter Soleil Eye And Cheek Palette идва в разкошна опаковка. Красива, класна, изчистена, масивна и радваща окото опаковка. Бяла, със златен кант и красиво изписано името на бранда. И като казвам "златен" кант, говоря за красив отенък на златното, а не от онзи жълтенеещия, който свързвам(е) с кича.

Опаковката е идеална за път, чувства се стабилна в ръката, затваря се плътно и няма опасност от нежелано отваряне. Палитрата разполага и с голямо и удобно огледало.

Както ѝ се полага, е придружена от велурено калъфче, а за моя радост - липстват каквито и да е било четки и/или апликатори.

Както вече споменах, в Warm Winter Soleil Eye And Cheek Palette има 4 броя сенки, руж и хайлайтър.




Сенките по никакъв начин не отстъпват по качество от тези, които са ни познати от класическите 4-ки на марката. Комбинацията от цветове е много приятна, текстурата на самите сенки е отлична, пигментът - много добър. Лично за себе си аз не мога да направя пълен грим на очите само с тези четири цвята, защото никой от тях не е матов. Като изключим това - други забележки не откривам.



Ружът и хайлайтърът са също много добре пигментирани. Като консистенция ружът ми се струва една идея по-сух, отколкото са ружовете от редовната серия на Tom Ford. Самият цвят е много свеж, матов е, и въпреки по-осезаемата си сухота, се нанася и разнася с лекота.

Хайлайтърът има отлична консистенция. Това, което не ми допада лично на мен в него е, че не е достатъчно светъл за вкуса ми и е една идея по-жълтенеещ, отколкото би ми се искало.

Споменах Ви - пристрастна съм на тема Tom Ford, но освен това смея да твърдя, че успявам да бъда и (сравнително) обективна и когато продукт не оправдае очакванията ми (било то и продукт на Tom Ford), аз няма как да не го отбележа. Да, радвам се, че притежавам тази палитра и определено ще продължа да я ползвам и съзерцавам с почитание, но ясно разбирам и осъзнавам, че марката ме е изненадвала с много по-добри и отличаващи се продукти и конкретно тази палитра не мога да нарека "must have".




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up