L'Oréal Professionnel Hairchalk First Date Violet (временна боя за коса)


Днес ще Ви разкажа за един продукт, който много ме развълнува :) А това се случва наистна рядко. А още по-рядко се впечатлявам от продукти за коса.

L'Oréal Professionnel Hairchalk представлява нова, иновативна, временна боя за коса. Като думата "боя" в случая звучи малко плашещо и дори пресилено. Защото Hairchalk оцветява само повърхностно косъма, без вреда и без химични реакции. Точно като принципа на грима - нанасяш и после махаш :)

L'Oréal Professionnel Hairchalk

Останалото може да видите след прекъсването:




Какво представлява Hairchalk - течност с гъстота подобна на боите за яйца. Достатъчно гъста, за да е удобна за нанасяне, без да се разтича излишно. Комплектът включва шише с продукт (50 мл.), упътване и 6 броя листчета за нанасяне.

L'Oréal Professionnel Hairchalk
Тънкият отвор позволява лесен контрол върху количеството, което ще използвате

Как се използва Hairchalk - според упътването Hairchalk се нанася на чиста и суха коса. Селектирате зоната, която искате да оцветите (например връхчета или кичур), разклащате шишето, нанасяте няколко капки продукт върху листчетата и минавате по дължината на кичура/връхчетата.

L'Oréal Professionnel Hairchalk

След като нанесете колкото желаете продукт, трябва да се изчака между 30-60 секунди, след това оцветената зона коса се разресва хубаво с гребен, а накрая издухвате оцветената коса със сешоар. Буквално всичко отнема 2 минути.

Как се премахва Hairchalk - оцветителят се отмива с шампоан. От количеството продукт, което сте използвали и основния цвят на косата зависи колко време ще издържи оцветяването. По правило би трябвало да се измие след около 2-3-4 измивания, но при руси коси е нормално да седи по-дълго време.

L'Oréal Professionnel Hairchalk
Състав
Моите съвети - листчетата, които са включени в комплекта лично на мен не ми свършиха никаква работа. Смятам се за сравнително сръчен човек, а с тях омазах всичко. Затова Ви съветвам въобще да не се занимавате с тях, а да си купите ръкавици - такива за еднократна употреба (като за боядисване на коса или яйца) или както направих аз - да си вземете домакински. Аз избрах едни много тънки, 4 броя в комплект, които ми вършат идеална работа. По този начин ще Ви е много по-лесно, по-прецизно да нанесете боята - имате повече контрол. 
Когато разресвате косата си непосредствено след нанасянето на оцветителя - правете го в банята. При разресването падат ситни оцветени прашинки.
Не се притеснявайте, ако изцапате ръцете си - Hairchalk се измива лесно от ръцете с вода и сапун. Четох мнения, че цапа дрехи, но лично на мен не ми се е случвало.

L'Oréal Professionnel Hairchalk

Относно цвета First Date Violet - на дали сте забелязали, но аз много обичам лилавия цвят ;) Та нямах никакви съмнение, че именно него ще си взема (купих и Garden Party, но за него ще Ви разкажа в отделен пост). Цветът е много хубаво лилаво. Точно лилаво, без синеене. Чисто и красиво. Дори на моята тъмна коса цветът е ясно забележим, на руса би бил истинска красота.

Първоначално направих един скрит кичур за проба. Само след няколко часа вече правих втория и третия. В момента са някъде около 6-7 и вече не са само скрити :) Процесът е много бърз, много лесен и дори приятен. На светлината на офиса кичурите трудно се виждат, което на мен много ми харесва. Някак загатнати са. На слънчева светлина се виждат много повече, което пък ми харесва още повече :) Невероятно доволна съм от резултата. Хем е весел, пролетен, различен, хем не е задължаващ, защото е временен. Както по-хубаво - промяна във визията, но обратима. Особено за хора като мен, които трудно експериментират с прически и цветове.

L'Oréal Professionnel Hairchalk
First Date Violet

L'Oréal Professionnel Hairchalk
First Date Violet

L'Oréal Professionnel Hairchalk
First Date Violet

L'Oréal Professionnel Hairchalk
First Date Violet

L'Oréal Professionnel Hairchalk
First Date Violet

L'Oréal Professionnel Hairchalk може да си купите от салоните, предлагащи продуктите на L'Oréal Professionnel (да, знам колко е "конкретно" :) ). Моите Hairchalk поръчах от сайта www.feelunique.com. Само че за този продукт не се предлага директна доставка до България и трябва да използвате превозвач.

На Вас кои цветове Ви допадат и бихте ли използвали такъв продукт?



8 коментара

  1. Много ми харесва резултата,и това лилавото е страхотно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като за първи път е добре. Следващият трябва да правя по-тънки кичури, но пък определено е интересно :)

      Изтриване
  2. Страхооотно се е получило, чак и на мен ми се приискаха лилави кичурчета!!! Чакам да ми падне "сплаша" и ще си направя коралови кичури :)

    ОтговорИзтриване
  3. На мен ми дадоха само едно тампонче за проба (и нямам инструкции), но и не скърбя - мисля да разнасям с четка. Или както ме посъветва фризьорката, с дунапренена гъбичка, те така ги нанасяли :) И довечера май ще сефтосам синьото!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чакаме разказ/снимки/пост! Много ми е интересно как се е получило при теб.

      Изтриване
  4. Супер ми се вижда! От всички цветове и аз бих заложила на лилавото :)

    ОтговорИзтриване

Blog Design by Eat Love Make up