Как съхранявам четките си за грим





Четките са много важен помощник в прекрасния ритуал по грим. Трябва да се съхраняват правилно, да се чисят нежно и да се отнасяме с любов към тях, за да ни служат по-дълго време :)



Много ми беше трудно да намеря подходящ начин, за да ги съхранявам. Принципно съм прибран човек, искам да няма много вещи на показ, всичко да е скрито и подредено. Дълго време държах четките си в кутии, за да може да седят скрити в шкафа. След известно време обаче започнах да забелязвам, че косъмчетата им се деформират. Вече беше станало наложително да ги извадя на показ и да ги подредя в чаши/вази/купи.



И така започна едно голямо търсене - както на съда, в който да ги сложа, така и на пълнежа, който да ги държи. Исках да взема масивна, тежка купа, за предпочитане в лилавата гама. Тези, които избрах взех от Айко, цената им беше малко под 10 лв. за брой.


За пълнеж се спрях на малки топченца от пластмаса в розов цвят. Много трудно ми беше да намеря подходящи топченца. Притеснявах се, че ще наранят дръжките, но така или иначе по-добре с надраскани дръжки, отколкото с прегънати косми и нарушена форма. За съжаление не мога да се сетя от кой сайт ги взех. Цената беше към 5 лв. за пакетче, нужни ми бяха 3 пакета за трите купи.




Вече от около 2 месеца съхранявам четките си иманно по този начин и дръжките не са се надраскали. Хубаво е формата на топченцата да е овална и да няма остри ръбове, да за да избегне драскането.







3 коментара

Blog Design by Eat Love Make up