Huda Beauty Desert Dusk Palette


Предполагам вече до всички достигна страхотната новина, че най-новата палитра на Huda Beauty е вече налична в магазини Sephora в България. Desert Dusk е първият продукт на марката, който се предлага в България. Аз си поръчах палитрата веднага, щом излезна във Великобритания. За тези няколко седмици изпробвах всички цветове по няколко пъти и смятам, че съм натрупала достатъчно и обективни впечатления. Нека Ви споделя и какви са те.





Desert Dusk е втора палитра за Huda Beauty. Ревю на първата палитра може да видите ТУК

Desert Dusk съдържа 18 цвята сенки, а общият им грамаж е 25,2 гр. Цената, на която се продава палитрата в Sephora е 130 лева. Единственият цвят, който се повтаря и в двете палитри на Huda Beauty е Angelic, но той има малки разлики и не е абсолютно идентичен.


Опаковката на Desert Dusk е от твърд картон. Затваря се посредством магнит. Върху горния капак са изобразени магнетичните очи на самата Huda Kattan, основателката на Huda Beauty. Те ще Ви "посрещнат" и при отварянето на палитрата, под формата на предпазваща сенките пластина. От вътрешната страна на капака има и огледало. Към палитрата не са включени допълнително четка или апликатори.


Сенките в Desert Dusk са разпределени в няколко категории:
 - 8 матови цвята;
 - 6 блестящи;
 - 3 дуо-хром;
 - 1 глитър.







Desert Dusk предизвика много противоречиви коментари. Чела съм доста ревюта за нея, като с някои от тях съм съгласна, за други се чудя за една и съща с моята палитра ли става дума. Казвам всичко това, за да Ви предупредя, че е възможно да не се съгласите с мен, но това не прави мнението ми или мнението Ви грешно. Просто тази палитра наистина се възприема много различно при всеки.







За мен Desert Dusk е изключително добра палитра. Макар да не харесвам на 100% всички цветове в нея, качеството на палитрата одобрявам категорично.

Матовите цветове се разпрашват минимално. Това, по мое скромно мнение, са едни от най-добрите матови сенки, до които съм се докосвала. Пигментът им е отличен, но въпреки това разпрашването едва се забелява. Преливките правя с лекота, а комбинациите, които се получават, оставят страхотно впечатление.

Блестящите цветове в палитрата намирам за много по-лесни за работа от тези, които се предлагат в първата палитра на бранда. Пигментът им е много добър и се нанасят с лекота. Аз предпочитам да ги нанасям с пръст, но и с четка резултатът е красив, а ако четката е навлажнена - дори отличен. Има няколко цвята, чиито частици са по-едри и не полепват добре върху клепача. Това най-силно забелязвам в цвета Nefertiti.

Дуо-хром цветовете също предпочитам да нанасям с пръст. Техният пигмент е добър, като търпи и наслояване. Всичко зависи от това какъв ефект търсите. 

Цветът Cosmo е чист глитър. Не го считайте за сянка, не е такава. В частиците няма никаква спойка, която да ги придържа здраво помежду им или към самата палитра. Това е глитър, който само леко е притиснат в "гнездото", за да заеме форма. Лично аз Ви препоръчвам веднага щом вземете палитрата в ръце, да отсраните Cosmo и да го пренесете в отделно контейнерче. Повярвайте ми, това ще Ви помогне както в работата с него, така и в опазването на палитрата от частици.

Cosmo е впечатляващ цвят. С него бях гримирана на партито по случай лансирането на Kat Von D в Sephora и получих безброй комплименти (за които много благодаря). На всички им беше интересно как точно съм работила с пигмента, а истината е, че не направих нищо специално. Нанесох всички матови транзитни цветове, "изчистих" клепача с коректор и след това с навлажнен пръст поставих пигмента върху клепача. Самото поставяне като движение се състоеше в притискане на пръста към клепача, без да разнасям допълнително. По време на гримирането използвах протекторите Shadow Sheets, за да предпазва вече гримираното ми лице. Няколко глитърни частички бяха уловени от тях, но след като свърших да нанасям Cosmo, нито едно глитърче не "напусна поста" си и клепачът ми блестеше в красиви безброй цветове. Разбира се, ще е много по-лесно ако просто използвате по-лепкава база или още по-добре - база за глитър, но аз исках да експериментирам.


За мен Desert Dusk определено е попадение. Макар при някои цветове да има специфика на нанасянето, когато човек свикне с това, работата с палитрата става удоволствие. Това обаче не е палитра за всеки ден, ни най-малко. Тя е палитра за поводи, за експерименти, и за ентусиасти. За хора, които не се притесняват от цветовете, не се притесняват от блясъка и определено нямат проблем с това да бъдат забелязвани. Ако Вие си търсите такава палитра, то Desert Dusk има какво да Ви предложи. Особено в празничния сезон съм сигурна, че много от притежателите на палитрата ще посягат именно към нея. Ако си търсите палитра за ежедневен грим, за офис грим, за разходки в парка - Desert Dusk не е за Вас.


Радвам се, че аз съм от хората, за които Desert Dusk се оказа попадение и използвам палитрата с голямо удоволствие при всеки възможен повод.

Интересно ми е да разбера какво е Вашето мнение за палитрата. Ще очаквам коментарите Ви! ❤



Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up