Парфюмни предложения за студените месеци


Споделяла съм стотици пъти. Толкова често, че може би на накои от Вас Ви е писнало да го четете и слушате, но аз не разбирам от парфюми. Не мога на база моето обоняние да Ви кажа кой какво съдържа, но пък мога от лицето на един тотален непрофесионалист в тази област, да Ви разкажа мои лични впечатления и усещания.

Тъй като напоследък ми се струва, че има пик на лансиранията в парфюмния свят, исках да привлека вниманието Ви към няколко конкретни аромата. Споделяла съм, че аз групирам парфюмите си според това за кой сезон смятам, че са подходящи. Та, нека Ви представя няколко аромата, които смятам удачни именно за по-студените месеци.



➤ Chanel Gabrielle


Gabrielle беше много чакан аромат. Натоварен с много големи очаквания парфюм, които сякаш не бяха оправдани при голяма част от пробвалите го. Големите очаквания понякога водят до разочарования. При мен обаче беше точно обратното. Имах очакване, че ароматът няма да ми хареса, а се оказа, че ми допадна много. Ако сте го пробвали преди седмици, то Ви препоръчвам да го направите отново сега, когато температурите са вече по-ниски. Според мен Gabrielle е идеален именно за студите дни и при по-високи температури не може да се развие така добре, както при по-ниски.

Парфюмна пирамида:
  • Top Notes: Mandarin Orange, Grapefruit, Black Currant;
  • Middle Notes: Tuberose, Ylang-ylang, Jasmine, Orange Blossom;
  • Base Notes: Sandalwood, Musk


➤ DKNY Nectar Love


Nectar Love е съвсем ново предложение на пазара. "Запознах" се с аромата преди месец, когато бях в Прага. За мен се оказа от този тип, при които не си впечатлен на мига, но постоянно завираш нос отново и отново в напръсканата кожа, за да разбереш какво те привлича. Макар ароматът да е сравнително лек и почти всесезонен, според мен студът му пасва особено добре.

Парфюмна пирамида:
  • Top Notes: Grapefruit, Mandarin Orange, Nectarine, Yellow Freesia, Solar Notes;
  • Middle Notes: Jasmine, Lily-Of-The-Valley, Mirabelle;
  • Base Notes: Beeswax, Cedar, Vanilla, Musk, Neroli

➤ Elie Saab Girl Of Now


С Girl Of Now се "запознах" отново при пътуване и не ме грабна от първия път. Ето затова говоря, че за мен различните аромати имат сезони, в които се развиват много по-добре. Когато приятелките ми започнаха да хвалят Girl Of Now, аз вече се чудех какво се случва, защо на мен не ми допадна, а те са влюбени в него. Любопитството ми беше нарастнало сериозно и пробрах отново аромата. И ето, вече ми харесваше и на мен. Идеален за междинен студ, преди температурите да паднат прекалено. Красив, нежен, едновременно с това интересен и различен. Много модерен аромат, точно за момичетата, които се наслаждават на всеки миг.

Парфюмна пирамида:
  • Top Notes: Grapefruit, Mandarin Orange, Pear, Pistachio;
  • Middle Notes: Orange Blossom, Magnolia, Almond;
  • Base Notes: Patchouli, Cashmeran, Tonka Bean, Almond Milk

➤ Guerlain Mon Guerlain


Тук е време да Ви представя моята най-голяма любов от всички посочени тук аромати. Mon Guerlain съм аз. Толкова силно се идентифицирам с този аромат, че вече за околните е трудно да ме възприемат с друг. За мен той е синоним на женственост, усещане за уют и спокойствие. За него ми е трудно да намеря думи, защото имам чувството, че го омаловажавам. Просто го пробвайте!

Парфюмна пирамида:
  • Top Notes: Lavender, Bergamot;
  • Middle Notes: Jasmine Sambac, Iris;
  • Base Notes: Tahitian Vanilla, Australian Sandalwood, Coumarin

➤ Kenzo Kenzo World


"Всевиждащото око" на Kenzo определено привлича с визията си. Това също е аромат, който не харесах в топлите дни и специално изчаках да застудее, за да го пробвам отново. Разбира се, както и предполагах, че ще се случи, при по-ниски температури ароматът ми харесва много повече. Макар цветът на шишето да ми навява асоциации за несвършващо лято и безкрайно море, за мен това си е есенно-зимен аромат. Дързък и различен е и определено няма да се хареса на всеки, но това го прави само още по-интересен.

Парфюмна пирамида:
  • Top Notes: Red Fruits;
  • Middle Notes: Peony, Floral Notes, Egyptian Jasmine;
  • Base Notes: Ambroxan

➤ Lancome La Vie Est Belle L'Eclat


На дали има човек, който не е чувал за "Прекрасния живот" на Lancome. La Vie Est Belle е аромат, който има както много почитатели, така и противници. Но е така с всеки по-известен аромат. Лично за себе си мога да кажа, че в един момент спрях да ползвам парфюма, защото имах нужда временно да не го усещам. Когато получих новата L'Eclat версия, отворих шишенцето с леко предубеждение, че ще ме посрещне същият познат аромат. Е, оказа се, че греша, защото тази версия е нещо съвсем различно. Няма я тази така до болка позната специфична сладост на La Vie Est Belle. Животът продължава да е прекрасен, но този път не толкова сладък и малко по-различен и оригинален.


Парфюмна пирамида:
  • Top Notes: Bergamot;
  • Middle Notes: Orange Blossom, White Flowers;
  • Base Notes: Sandalwood, Vanilla.


* Парфюмните пирамиди на парфюмите са взети от сайта Fragrantica.com.

** Ароматите Elie Saab Girl Of Now, Guerlain Mon Guerlain, Kenzo Kenzo World и Lancome La Vie Est Belle L'Eclat са ми предоставени от съответните им представителства.






Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up