Make Up For Ever Aqua XL Eye Pencils M-26, M-30 & M-40


Много, много обичам когато не сме последна дупка спирка на козметичната индустрия и получаваме на време нови продукти. А още повече обичам когато ги получаваме дори преди другите. Така се получи с новите Aqua XL моливи на Make Up For Ever, които са на българския пазар вече от няколко седмици, а американците още им гледат промо-снимки ;) 




Цветовата гама на Aqua XL е наистина голяма - предлагат се около 20 цвята, все интересни и актуални, като имат както матови, така и блестящи финиши. Единственият цвят, който липсва в колекцията, а на мен много ми се искаше да го има - е телесният. Цената на моливите е 38 лева за брой. Може да ги намерите в магазини Sephora в The Mall и Paradise Center.

Цветовете, които избрах за себе си са:
* M-40 - пастелно жълто с матов финиш;
* M-30 - ментово зелено с матов финиш;
* M-26 - небесно синьо с матов финиш.



Моливите не само ме изненадаха изключително приятно, а направо ме шашнаха със своята дълготрайност. Това са първите моливи, които наистина седят цял ден във водната линия на очите ми! Цял ден! Разбира се, след 10 часа носене цветът им вече не е чак толкова интензивен, както е бил при нанасянето, но е все още ясно видим.

Аз най-много обичам да слагам цветни моливи във водната линия на очите. Смятам, че това носи допълнителна красота на грима, а и освежава всяка една визия.

И трите молива седят много добре във водната линия. От останалата част на грима на очите зависи колко точно ще изпъкне цветът им. За съжаление моите снимки на око не са от най-добрите, а и ги правих вечер на изключително уморени очи, но поне ще добиете представа. Ако затъмните кожата под долните мигли с по-тъмни цветове, моливите биха изпъкнали много повече. На снимките по-долу аз нямам никакъв цвят в тази област, но въпреки това цветът на моливите е наситен. 

Също така на снимките ментовият и синият молив изглеждат подобни, но на живо разликата в цветовете се вижда много повече.

Жълтият молив купих с малко страх дали няма да направи погледа ми "болнав", но всъщност дори го озарява, което ме изненада приятно.


Очите ми не са чувствителни и въприки това е имало моменти, в които съм чувстала дискомфорт заради продукт, нанесен във водната линия. Такъв с Aqua XL няма. Въобще не усещам моливите и не предизвикват никакво дразнене при мен. Надявам се такъв комфорт да има и при хора с чувствителни очи.

Относно нанасянето - преди да нанесете молив от серията върху водната линия, първо го "разпишете" върху кожата (примерно на ръката). Освен това не очаквайте, че с едно минаване ще имате плътен и ярък цвят - не. Трябва да минете няколко пъти, за да добие цветът наситеност. Друга особеност - моливът много бързо се запечатва във водната линия. Докато нанасяте цвета, не спирайте докато не получите желаната наситеност. Когато нося друг молив за очи обикновено го нанасям веднъж, после изчаквам малко, след това нанасям отново, за да "запечатам" цвета. При Aqua XL това не е приложимо. Ако изчакате малко и нанесете пак, единственото, което ще постигнете е чрез натиска да премахнете от вече нанесения цвят. Дано всичко написано дотук има някаква логика и ме разбирате, макар на мен самата да ми е малко трудно да се разбера :D


На кожа моливите са дори по-ярки и наситени и абсолютно не се размазват. До толкова не се размазват, че дори и да ги търкам с ръка не се променят. Шашкащо трайни са, адмирации към Make Up For Ever за постигнатото!

Пробвах с тънка четка за взема цвят от молива и да го нанеса като очна линия, но не останах доволна от резултата. За тази цел много по-подходящи са си класическите гел-очни линии. А и все пак не това е предназначението на Aqua XL.


Обобщено - много, много, много Ви препоръчвам да пробвате моливите. Не се съмнявам, че ще откриете интересен за Вас цвят в голямата им гама, не се съмнявам и, че ще ги харесате като качество. Не мисля, че някоя компания може да лансира по-дълготрайни моливи за очи от тези. Make Up For Ever наистина вдигнаха летвата високо!





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up