Dior Extreme Perfection & Hold Makeup Base SPF20 и Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder - перфектната комбинация за матирана кожа

Dior Diorskin Forever & Ever Control - Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder

Като човек с комбинирана кожа и особено мазна Т-зона, постоянно съм в търсене на идеалните матиращи продукти. Когато излезна новата серия на Dior бях безкрайно скептична. Просто не съм очаквала, че точно те ще ми предоставят най-доброто (до момента) средство за контролиране на омазняването. Но пък изненадите са най-приятни точно когато не ги очакваш, нали :)



Dior Diorskin Forever & Ever Control - Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder

Нека Ви разкажа и малко повече за тези страхотни продукти по отделно.

* Dior Diorskin Forever & Ever Wear - Extreme Perfection & Hold Makeup Base SPF20


Базата за грим е с размер 30 мл. и цена 79 лв. Опаковката е лека и удобна. 

Консистенцията й е много лека, въобще не се усеща като силиконова, а като крем с много нежта текстура. Има телесен цвят, но не променя цвета на кожата при нанасяне. Попива много бързо.



Страхотен плюс е, че има и SPF 20. 

Състав



* Dior Diorskin Forever & Ever Control - Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder


Пудрата е с размер 8 гр. Не знам каква е цената й в България, тъй като я поръчах от Великобритания, но предполагам е към 80лв. - 90лв.

Пудрата е в комплект с малка кабуки-четка. Аз никога не използвам този тип четки на Диор, защото според мен не са достатъчно нежни и бодат кожата, но всеки сам си преценява :)


Това, лично за мен, е най-подходящата прахообразна пудра за носене в дамската чанта. Знаете как ако носите прахообразна пудра и след това я отворите - навсякъде се разхвърчава прашец от нея. При Диор това е елиминирано, защото пудрата е под контрол. Създаделите й са сложили нещо като сито, мембрана, не знам и аз как да го нарека, което пречи на пудрата да се разпрашва. Това й съоръжение е от еластична материя. Когато искате да вземете от пудрата, просто докосвате повърхността със съвсем лек натиск и през малките отвори излиза точно толкова пудра, колкото Ви е нужна. Дори не е нужно да изтръсквате четката от излишното количество продукт, защото такова просто няма.

Състав
Самата пудра изглежда да има много лек цвят в опаковката, но на лице такъв не се забелязва.

Пудрата е изключително фина и не се усеща върху кожата.


Базата и пудрата нанасям само в зоната на челото и брадичката. Това са двете зони, където омазняването на кожата ми е много силно, особено челото е някакъв ужас.

Това са единствените два продукта, които наистина ми помагат да запазя кожата си матирана за по-дълго време, но освен това изглеждат и отлично върху кожата. Както и самото име обещава - пудрата наистина е невидима. Когато става дума за матиращи пудри, то повярвайте ми - пробвала съм какво ли не. Резултатите никога не са били чак толкова добри, а освен това когато сложа повече пудра, задължително кожата ми започва да изглежда зле.

При комбинацията от тези два продукта на Диор такова нещо не се получава. Колкото и да напластя пудрата, тя винаги изглежда отлично, може би именно заради много фината си текстура.



Не ме разбирайте погрешно, тези два продукта НЯМА да матират мазната кожа за цял ден. За съжаление не, но ще я матират отлично за доста дълъг период. 

След като лъщенето отново се забележи върху кожата ми, просто попивам леко със салфетка и нанасям отново малко пудра. И тя седи все така прекрасно, както и при първото нанасяне. 

Също така съм длъжна да отбележа, че пробвах продуктите и по отделно - базата с друга пудра, и пудрата с друга база. При такива комбинации, лично аз намирам резултатите за не чак толкова впечатляващи. Супер силата на продуктите идва именно в комбинацията им.

Ако кожата Ви е с по-умерено омазняване, то може да харесате и продуктите по отделно. За сериозно отделящите себум кожи обаче, определено решението е в комбинацията на базата и пудрата.

В заключение искам само да Ви напомня да обичате комбинираната/мазната си кожа - тя може и да Ви ядосва от време на време, но пък остарява по-бавно ;)

Dior Diorskin Forever & Ever Control - Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder






Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up