MAC Overdressed Pigment (MAC x Charlotte Olympia Collection)


MAC x Charlotte Olympia Collection

Не знам как, не знам защо, но е факт - колекцията-колаборация на MAC и дизайнерката Charlotte Olympia е вече в България. Безумно шашната съм от този факт, особено като се има предвид, че тази колекция още не е пусната за продажба дори в САЩ. Чувствам се привилегирована :)



MAC x Charlotte Olympia Collection

MAC x Charlotte Olympia Collection

Принципно, лично мое мнение, колекцията не е особено интересна. Само малка част от продуктите привлякоха вниманието ми, а и опаковките на повечето неща изглеждат много зле. Като много евтини, дрогерийни продукти. Но цените им хич не са такива.

Пигментът Overdressed е на цена 49 лв., а съдържа само 1 гр. продукт. Това си е обир, предвид, че редовните пигменти на MAC са на подобна цена, а съдържат цели 4,5 гр. продукт.

Пигментите са многофункционален продукт, който може да се използва за очи, лице, устни, нокти, или както още се сетите. Повече за пигментите на MAC съм писала ТУК

MAC x Charlotte Olympia Collection

MAC x Charlotte Olympia Collection

Overdressed е от изключенията в колекцията на Charlotte Olympia, които имат приятна опаковка. Много сладка всъщност, с характерното за дизайнерката лого - паяжина. Като всички пигменти на MAC, и този е като бурканче - като отворите капачето директно стигате до пигмента. Не е тип "солничка", няма никакви допълнителни капачета или стопери, което за много хора е неудобно при работа с пигментите като цяло.

MAC x Charlotte Olympia Collection

Пигментът е много фино смлян, няма едри частички, а само оцветения прашец в комбинация с много нежен златист блясък. На моята кожа седи кремаво-бежаво с леко прасковен отенък. Много неангажиращ и носим цвят, подходящ за ежедневието и офиса. 

Всеки грим нося с база, така нося и пигмента Overdressed. По този начин няма никакво събиране на цвета в гънките на клепача. 

Като наситеност на цвета имам леки забележки. Overdressed не е така пигментиран, както се очаква от пигмент, но на два пласта покрива отлично. Със сигурност може да се нанася и с мокра четка, за да бъде по-силен интензитетът на цвета, но аз не съм любител на този тип нанасяне. Предполагам, в бъдеще ще го слагам върху основа от кремообразни сенки.

За да мога да положа повече цвят върху клепача, нанасям с четка с потупващи движения, като задължително преди това изтръсквам излишното количество прашец, за да не се посипе по лицето ми. 

Ето и грим, направен с Overdressed (пигментът е положен върху подвижния клепач):

MAC x Charlotte Olympia Collection

MAC Overdressed пигмент в никакъв случай не е задължителна покупка. За тези пари е много по-добре човек да си вземе например Naked от пигментите на марката. Ако сте колекционери обаче, със сигурност ще представлява интерес за Вас :)





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up