Dior Diorshow Color & Contour Eyeshadow & Liner Duo 457 Water Lily (Dior Spring 2016 Collection Glowing Gardens)



Козметичната индустрия е необятна и постоянно лансира нови и нови продукти. Някои са отлични, други прилични, а трети - пълен провал. Когато се интересуваш от козметика и пробваш много продукти не само не си застрахован от покупката на неуспешни такива, но и някак си много по-критичен към недостатъците им. Е, или поне аз съм такава.





Тази пролет Dior направиха една доста голяма и разнообразна колекция. Един от продуктите в нея е този дуо-стик, който има сянка от едната страна и молив за очи от другата. 

Цветът, който аз избрах да си купя, е 457 Water Lily. Стик-сянката е с големина 0,8 гр., а моливт - 0,3 гр. Вече съм забравила цената, но по спомен беше малко над 60 лв. Дуо-то се предлага в още 4 цветови комбинации.



И двата нюанса на зелено ми харесват много и смятам, че са много подходящи за по-шарен и весел грим. Качеството на продуктите не ми е особено любимо обаче.


Стик-сянката е с наистина разкошен цвят. Искрящо, пролетно и нежно зелено с малки блясъчета. Нанасям сянката директно върху клепача, като използвам четка само, за да няма резки линии там, където е границата между чистата кожа и положения цвят. Пигментацията е средна, а издържливостта - почти отлична. Забележката ми е към това, че цветът не може да се нанесе особено равномерно. Седи някак на линии, особено по гънките на клепача. Когато се нанесе отново, в опит да се коригира неравномерното нанасяне, положението става още по-лошо, защото натискът (макар и минимален) върху клепача от своя страна "сваля" вече положения цвят. Единственото решение е да се изчака достатъчно време между нанасянето на 2-та (в моя случай) пласта цвят, като по този начин пак не се получава напълно равномерен цвят. Това обаче не се вижда с просто око, може би благодарение на интересния цвят и комбинацията с блясък.


Моливчето много ми хареса като цвят. Пак е средно пигментирано и много издръжливо. Неговият минус отново е в малко по-трудното нанасяне. Тук то се дължи на факта, че при първото използване на молива острият му връх се затъпява и оттук нататък имате просто стик, а не молив за очи.


От предлаганите общо 5 цвята стик-дуо съм използвала само Water Lily и не зная дали впечатленията ми биха били валидни и за останалите цветове. Ако Вие сте използвали някой от тях, ще се радвам да споделите в коментарите си и Вашите впечатления.


Определено не намирам Diorshow Color & Contour Eyeshadow & Liner Duo са особено успешен продукт на марката, но какво да правя - купила съм си ги, ще си ги ползвам :) Ако трябва да избирам между стик-сенки - определено бих предпочела предлаганите от Шанел.





Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up