Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow Palette



Шоколадовите бонбони на Too Faced са вече при мен и бързам да Ви разкажа какви са впечатленията ми от палитрата :)



Както (предполагам) знаете, в средата на месец декември Too Faced лансираха своята трета палитра от "Шоколадовата серия", а именно Chocolate Bon Bons Eyeshadow Palette. 




Като размер палитрата е същата като предните две (ревю на Too Faced Chocolate Bar може да видите ТУК, а на Semi-Sweet Chocolate Bar ТУК). Металната кутия е здрава и се затваря стабилно. Този път обаче е розова и вместо да имитира парченца шоколад, 14 от 16 сенки са поставени във форма на сърце. Като грамаж палитрата е малко по-голяма от предните две от серията. Двата големи цвята са по 2,2 гр., но останалите 14 са по 1 гр., а не по 0,95 гр, както при предните палитри.


В опаковката на Chocolate Bon Bons Palette има и малка книжка с инструкции и примерни гримове, нещо типично за Too Faced.

И този път в състава на сенките има какаова пудра. Сенките миришат на шоколад, но много по-малко, отколкото миришат предните две палитри от серията.

Към момента Chocolate Bon Bons не е налична в България, не знам и кога ще бъде заредена тук. Аз поръчах моята от американския сайт на марката. Там цената й е 49 долара. Поръчах я до адрес на превозвач, но от сайта правят доставки и до Великобритания, ако този вариант Ви устройва. Освент това палитрата е налична и в английския сайт на Debenhams, където аз лично не мога да пазарувам, но пък може Вие да имате по-голям късмет :)



Никога не обяснявам коя сянка какъв цвят е, защото на всяка кожа цветовете изглеждат различно. И ако аз Ви напиша, че Almond Truffle е розова сянка, ще ме помислите за луда, но точно така седи на моята кожа.

Като цяло не мога да кажа, че Chocolate Bon Bons съдържа невероятни и невиждани цветове. Въпреки това обаче аз я смятам за много успешна и хубава палитра, защото цветовете са супер носими, идеални за ежедневен грим, като са включени и цветове, подходящи за по-силни визии. Освен това сенките са с много приятна текстура, работи се много лесно с тях, прашат се малко (при мен само Divinity е по-прашлива), а се разнасят и смесват с лекота. Палитрата би била идеална дори и за абсолютно начинаещи в гримирането,

Пигментът им е много добър, но не отличен. Повечето от цветовете имат нужда от малко повече напластяване, особено по-тъмните такива.









Too Faced Chocolate Bon Bons е много приятна палитра, при която вероятността да се допусне грешка при гримирането е елиминирана. С цветовете се работи с лекота, а блендването им е като детска игра. 



Не мога да Ви препоръчам Chocolate Bon Bons като задължителен "Must-Have" защото, сигурна съм, всички имаме поне 1/3 от палитрата под формата на други сенки. Все пак ако си търсите палитра, с която да можете да правите хубави гримове дори и със "затворени очи", Chocolate Bon Bons ще Ви хареса много. Ако трябва да опиша с една дума палитрата, то тя би била "лесна" и то само в положителния смисъл на думата. А понякога имаме нужда точно от такава лекота, каквато тя дава. Да не мислим кое с кое да съчетаем, ще се смесят ли сенките добре, ще личи ли преливането, а да знаем, че ще нанесем с четка бързо няколко цвята и пак гримът ще е изпипан, без да сме загубили половин час с 217 на MAC в ръка ;)




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up