Ароматни свещи



Днес темата ще е малко по-различна!

Всъщност няма да е чак толкова различна, тъй като в последно време ароматните свещи се превърнаха в задължителен аксесоар за всеки бюти блогър :)



Аз не мога да се нарека голям фен на свещите. Обръщам им внимание само когато дойдат по-студените есенни и зимни вечери. Тогава наистина успявам да се насладя и на аромата им, и на приглушения им пламък.

Ароматът има най-голямо значение за мен. От много миризми ме боли главата. Освен това помещението, в което паля свещите е голямо и ароматът на свещта трябва да е силен, за да се усеща навсякъде.

Ароматните свещи, на които разчитам сега, са следните:

* Zoella Let's Glow Fragranced Candle - Zoella е световно известен британски блогър/влогър. Съвсем наскоро лансира своя козметична колекция, която включва продукти за баня и тяло, несесери и въпросната свещ. Продукти на Zoella Beauty може да се поръчат от www.feelunique.com, като конкретно цената на свещта е 5 лири.

Zoella Candle

Zoella Candle

Zoella Let's Glow Fragranced Candle е в кръгла, метална опаковка. При отваряне свещта е със силен аромат - сладка ванилия и флорални нотки. За съжаление когато свещта се запали, атоматът не е така силен. За да съм точна - дори не се усеща. Трябва много да се приближа до свещта, за да усетя аромата й. Определено няма да повторя тази покупка.

* Narciso Rodriguez Narciso Scented Candle - този тип ароматни свещи обикновено са подарък при покупка или част от сет. Аз я получих когато си закупих парфюма Narciso. Той е с много силен аромат и според мен е подходящ за много студено време. Свещта също е със силен аромат, който се носи из цялото помещение. Не мога да обясня на какво точно мирише, както вече съм споделяла - не разбирам от описания на парфюми и аромати. Важното е, че ми харесва и че идеално се връзва с представата ми за аромат за студеното време.

Narciso Rodriguez Narciso Candle

Narciso Rodriguez Narciso Candle

* Yankee Candle Salted Caramel - ароматните свещи на Yankee Candle са изключително известни. Тъкмо се чудех от къде мога да се сдобия с тях, когато съвсем случайно видях, че се предлагат в магазин Аико. От фирмата предлагат наистина огромен избор от аромати, като в Аико са заредени сравнително много от тях. Освен този тип свещ (104 гр. за 17,99 лв.), в магазина има и ароматните тартове (20 гр. за 2,99 лв.), ароматизатори за кола (от които не останах доволна, 8,99 лв.) и големите свещи в буркан (624 гр. за 39.99 лв.). Свещите на Yankee Candle горят много бавно и наистина стигат за много дълго време. Ароматът е от силните и се усеща в цялото помещение. 
Като човек, обожаващ соления карамел, тази свещ е истинско удоволствие за сетивата ми <3

Yankee Candle Salted Caramel

Yankee Candle Salted Caramel

* Yankee Candle Black Plum Blossom - отново страхотен и силно усещащ се аромат. При тези свещи няма как да не попаднеш на аромат, който ще ти хареса. А някои от тях миришат толкова вкусно, че дори предизвикват невероятно силно желание да бъдат опитани.
Харесвам и масивните стъклени бурканчета, в които са свещите. След изгарянето им, бурканчетата могат да бъдат използвани за други неща.

Yankee Candle Black Plum Blossom

Yankee Candle Black Plum Blossom

* Prada Candy Perfumed Candle - тази свещ ми е подарък от приятел. Като повечето свещи с аромат на парфюми, тази също се усеща в цялото помещение. Много харесвам аромата на Prada Candy и се радвам, че имам и такава свещ.

Prada Candy Candle

Prada Candy Candle

А Вие харесвате ли свещите? Ароматизирани ли предпочитате или нормални? Кои са Вашите любими? Ще се радвам да ми дадете идеи какви още ароматни свещи да пробвам :)




19 коментара

  1. Ще запаля една ароматна свещ в тази сива утрин :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предстоят много утрини и вечери подходящи за ароматни свещи :)

      Изтриване
  2. Аз имам една голяма на yankee, тези малките не са никак изгодни, за двойна цена получаваш шесторно количество с големите.. а тартовете пробвала ли си, дали са добри? Искам да пробвам още аромати...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз последният път си купих тарт - ароматизира огромно помещение за нула време и са страшно икономични. Определено съм фен :)

      Изтриване
    2. Не съм ги пробвала, но ще си взема скоро и аз :)

      Изтриване
  3. Здравей, принципно не обръщам такова внимание на свещите, но предвид, че ще стягам нов дом, може да се сдобия с една :) благодаря за информацията :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасно <3 Нека новият ти дом да е изпълнен с много щастие и обич <3

      Изтриване
  4. Гледах продуктите на Zoella ,а гледам и самата нея от много време. Супер сладурски са всички :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано другите продукти са по-успешни от свещта ;)

      Изтриване
  5. И аз започнах да си купувам свещи покрай бюти блоговете :) За съжаление имам доста чувствителен нос и много миризми не ми понасят. На Yankee например почти всички са ми прекалено силни или тежки или сладки, засега съм открила, че понасям добре само Clean Cotton и Fluffy Towels.
    Иначе препоръчвам свещите на Rituals (във ФЮ ги има) - миризмите са по-"спа", а самите свещи са много красиви :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много обмислям покупка на свещ на Rituals, обаче не ми се дават толкова пари за свещ :D

      Изтриване
  6. Харесвам ароматни свещи, но някак ги свързвам с престоя си в САЩ. Там навсякъде, във всяка тоалетна имаше наредени такива (Е, не на Прада, разбира се :))) Затова и като купувам, гледам да е някакъв нетрадиционен аромат, нещо по-рядко срещано, различно от ванилия, канела и пр. В момента имам само 1 голяма свещ от Икея, с аромат на бели цветя. Дори съм си намислила за какво да ползвам бурканчето като свърши.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно никога не съм знаела, че Икеа имат свещи o.O Трябва непременно да отида да ги видя. Много благодаря за информацията <3

      Изтриване
  7. Ароматните свещи са ми истинска страст. Непрекъснато имам поне десет, които редувам или паля едновременно за съчетаване на ароматите(всъщност предимно през зимните месеци). Тези дни получих и първата си поръчка от Yankee Candle и сега тествам ароматите. Аз лично предпочитам по-малките варианти за проба и едва след това, ако ароматът наистина ми хареса, купувам по-големите размери.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предвид колко бавно горят техните свещи, и аз предпочитам по-малки. Дори и тези от 104гр. ми се струва, че ги имам от цяла вечност :)

      Изтриване
  8. Обожавам свещи <3 твоите изглеждат страхотно, особено тази на Narciso Rodriguez :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Аз замислям покупка на Salted Caramel в скоро време, мирише наистина божествено.. Благодаря за ревюто! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И мен ме грабна на мига <3 Според половинката мирише твърде силно, но аз все си я представям как ароматизира в коледните дни, когато и от фурната се носи аромат на току-що направени сладкиши <3

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up