Make Up For Ever Artist Shadows D-236, S-924 & D-750



Тази година Make Up For Ever празнува юбилей - 30 години от създаването на марката. По този повод MUFE лансираха колекцията сенки Artist Shadows, включваща цели 210 цвята.



Artist Shadows се разпределят в пет групи, според техния финиш:
  • M - matte (матов финиш);
  • S - satin (сатенен финиш);
  • D - diamond ("диамантен", силно блестящ финиш);
  • ME - metallic (металически финиш);
  • I - iridescent (преливащ финиш, по-слабо покривен).
Какъв е финишът на сянката може да разберете от името й. Всяко име е съставено от буквата, съответстваща финиша, и номер.

Сенките са с грамаж 2,5 грама и цена 40 лв. за брой. В България се предлагат в магазини Сефора, но не цялата гама от цветове е налична.


Опаковката на Artist Shadows е малка и компактна. Освен това самата сянка е под формата на рефил и може да бъде извадена от единичната опаковка и поставена в палитра на марката (или празна MAC палитра, Z-палитра и т.н.).

Не знам каква е цената на празна палитра на MUFE, тъй като моята беше подарък с покупка. Рефилчето се вади лесно от опаковката. Аз използвах острия връх на пила за нокти.



Цветовете, които имам са D-236, S-924 и D-750.




И трите цвята са средно пигментирани. За да се получи плътен и ярък цвят, трябва да се напластят малко повече. С разпрашването нямат проблем - съвсем малко и допустимо е.



Това, кето не е допустимо обаче е, че зеленият и лилавият цвят ми боядисаха космите на четката, с която ги ползвах. И ги боядисаха завинаги.


Пробвах да махна оцветяването с течността за чистене на четки на MAC (около три пъти), миене с шампоан, миене с олио. След всички тези опити половинката реши да пробва с разредител за боя - пак не стана. 

Винаги снимам продуктите, преди да ги ползвам, за да мога да Ви покажа красиви снимки :) Така направих и с тези сенки. При вида на четката обаче искрено се притесних как се предполага да сложа тези боядисващи сенки върху нежната кожа на окото.

Престраших се първо с прасковения D-750. Този цвят не беше оставил следи върху четката, с която го пробвах. Слагала съм цвета вече редица пъти и нямам проблем с него. Прекрасен цвят е, нищо че на снимките това не си личи, "Отваря" погледа, има безброй частички, които искрят невероятно красиво.

D-236 и S-924 реших да нанеса като тънка очна линия. Направих я тип "Дъга", тоест с няколко цвята. Като основа сложих бяла очна линия. При свалянето на грима видях, че на местата, където бяха нанесени тези цветове, кожата ми беше оцветена. Наложи се да търкам изключително упорито, което е недопустимо за тази зона, за да мога да изкарам по-голяма част от попилия в кожата пигмент.  Въпреки това остана една по-тъмна, червенееща видима линия. На сутринта я нямаше, но все пак - Хей, това са очи, не може да им се причинява такъв дискомфорт. А принципно моята кожа дори не е чувствителна. Мисля, че при подобна кожа реакциите биха били много по-силни.

Ето и състава на сенките:

D-750 се оказа голямо попадение и въпреки случилото се с останалите два цвята, смятам, че сенките са със сравнително добро качество.

Личен съвет от мен - ако искате да ги пробвате, не залагайте на ярките и нетипични цветове. Явно при тях се получава такъв проблем с боядисването.

Ще ми е интересно да споделите дали сте пробвали цветове от серията и ако да - имали ли сте проблеми като моя.



11 коментара

  1. Тъкмо възкликнах трябва да притежавам D-236, откога търся подобен цвят и ти ме отказа. Как може да боядисват толкова много ,представям си как се набиват и насищат в кожата :) Прасковеният е уникален, личи си , че ще стои прекрасно на очите :) много наситени и пигментирани изглеждат обаче :) ще отида да ги погледна :) благодаря за предупреждението :) страхотен пост

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разгледай ги непременно, има страхотни цветове. И не боядисващи :D

      Изтриване
  2. Както винаги - страхотни снимки и хубаво ревю. Изненедах се от написаното от теб. Наистина е недопустимо да оцветяват така, особено при тази им цена. А наистина са хубави и наситени, жалко. Може би действително само по-цветните имат този проблем.

    ОтговорИзтриване
  3. Супер, че могат лесно да се извадят от опаковката като рефили...не го знаех това :)
    Иначе за оцветяването на клепача и при мен го имаше с лилавото....за такава марка е недопустимо. Само някакви неонови евтинджоси са ми боядисвали клепачите до сега.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жаки, и аз сравнително скоро го разбрах. Всъщност - като ми подариха празната палитра и аз бях малко o.O :)

      Изтриване
  4. Тъкмо вчера си харесах три убийствени есенни цвята във Сефора, но това с оцветяването е проблем. Electric палитрата на UD също ми боядисва очите и никак не е приятно.. Не мисля да заложа на още едни сенки, които боядисват. Иначе са прекрасни като цветове - спор няма :)

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля, че тези сенки са по-скоро пигменти и не всички са безопасни за ползване на очи, някой са като руж. Мисля, че гледах едно лилаво, но не съм сигурна дали е това което имаш, за което Темпталия писа, че не е безопасно за очи.
    http://beautylovesbooks.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никой от моите цветове не е от тези, които се водят руж. Но така или иначе когато оцветява кожата, и за руж да се ползва - пак ще е опасно :/

      Изтриване
  6. Страхотни цветове, но това с оцветяването направо ме отказа... Недопустимо за марка от този клас. Благодаря за прекрасното ревю и снимки.. D750 мисля, че могат да послужат и за много красив руж.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е недопустимо, но поне не при всички цветове е така.

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up