Как съхранявам четките си за грим - Реорганизация


Преди
Преди време Ви показах как съхранявам четките си за грим в този пост. Не знам дали съм Ви казвала как и къде се гримирам. Нямам тоалетка със стол, на които да се разположа спокойно (така е който не е мислил при обзавеждане на дома). Гримирам се седнала на леглото, с едно малко огледалце в ръка, взимам куфара с гримовете до мен, а четките оставям на нощното шкафче. Така че ми е много важно всичко да е подвижно, максимално удобно и по възможност леко. Е, куфара с гримове няма как да олекотя, но поне при четките имам тази възможност.



След
Именно затова започнах да търся алтернатива на тежките, стъклени вази, които използвах преди. Много от гурутата в You Tube използват ... (не знам саксии ли ги водят или вази), та реших да видя дали и в българската Икеа са налични.

Ето за какво става дума:


Тези, нека ги наречен вази, се предлагат в три размера. Този на снимката е средният (цената беше около 10-12 лв.). Малкият е по-скоро като моливник, а в по-големия четките направо потъват. Изключителен плюс е, че са много леки.

Реших все пак да сложа и в тях пълнеж с топчета. Използвах по-малко топчета, отколкото при стъклените вази. Някъде около 3 пръста, за да може четките да седят изправени. Ако няма пълнеж четките отново потъват във вазата, като по този начин, опирайки се на стените, може космите да се деформират.


Определено бих казала, че този вариант ми допада много повече от предния. Допълнителен плюс е, че тези вази могат да бъдат украсени - чрез добавяне на панделки, мъниста, надписи и каквото още се сетите. За сега в изчистен вариант ме устройват най-много.


Ще ми интересно да разбера Вие как съхранявате четките си (идеи никога не са излишни) и кой от двата показани варианта Ви харесва повече?




14 коментара

  1. Ако не са твърде леки, за да падат лесно, намерила си перфектни вази. ♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не са твърде леки. И без топчетата не падат. Наистина идеални <3

      Изтриване
  2. Точно вчера бях в ИКЕА и си взех същите - страшно удобни са и даже си закачам разни обеци по дупчиците :D

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво изглежда. Можеш ли да ми кажет откъде взе тези топчета и как точно се водят?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След едно дълго ровене в нета успях да намеря от къде взех топчетата - http://www.elegantz.bg/cveten-pyas-k-i-kam-ni?page=2 :)

      Изтриване
  4. И моите са в изправено състояние в едни съдчета, но това, което ме притеснява при този вид съхранение, е напрашаването... Затова някои ги държа в brush guards, коклкото и да не е естетично. Мила, xx

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много се притеснявах от напрашването, но когато ги държах в кутия много се деформираха :( И затова реших да ги чистя по-често, но да запазя формата им. Тези brush guards ги използвам вече само при пътуване.

      Изтриване
  5. Наистина са много добра идея и ще стоят добре върху тоалетката ми!

    ОтговорИзтриване
  6. Изглеждат прекрасно, а и топченцата са супер допълнение :)
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На YT гурутата може да се разчита за добри идеи :)

      Изтриване
  7. Моите са във висока права кутия с капак. Не искам да ми прашасват излишно...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може ли снимка? Ако мога да скрия и моите без да се прашат и деформират ще е страхотно!

      Изтриване

Blog Design by Eat Love Make up