Huda Beauty Mercury Retrograde Eyeshadow Palette


Здравейте,
Започвам новата година с пост-ревю за най-новата палитра на Huda Beauty, а именно Mercury Retrograde.






Купих палитрата в деня на лансирането ѝ и смятам, че за това време съм натрупала обективни впечатления за нея.

Тази палитра, както и останалите продукти на Huda Beauty може да намерите ексклузивно в магазините на Sephora. Именно от там купих и моята, като цената ѝ е 143 лв.


Mercury Retrograde съдържа 18 цвята сенки с общ грамаж 16,1 гр. Сенките са разпределени в 4 категории - има 9 матови цвята, 6 металически, 1 глитър и 2 тип "ефект" (sheer multi-reflective shadows). Палитрата е произведена в Италия.

Опаковката на Mercury Retrograde е от здрава пластмаса. От вътрешната страна на капака има голямо огледало. Апликатори и четки не са включени.


Честно казано, при първи поглед палитрата не представляваше интерес за мен. Струваше ми се, че няма да използвам повече от половината цветове в нея. Реално, точно два са цветовете, заради които закупих палитрата, а именно матовото ментово-зелено и матовото лавандулово-лилаво.


Матовите цветове в Mercury Retrograde са страхотни! Разпрашването е минимално и сякаш сенките се преливат сами. Наистина не е нужно абсолютно никакво старание, а резултатите са отлични. Това се усеща особено при работа със зеленото и с лилавото, защото тези цветове в матов вариант обикновено са "тебеширени". Пигментът не е изключително силен, но за мен това не е минус, защото по този начин се подпомага лесното преливане. При желание, без проблем може да наслоите цветовете, за да бъдат те по-силни.

Аз често използвам матовите цветове от палитрата и за пълен моно-грим (съставен само с един цвят). Цветът Haze е перфектен за тази цел и през пролетния сезон със сигурност ще го използвам често.

Цветовата селекция на матовите сенки е изключително добра и с тях може да направите перфектна градация от светло към тъмно. За моите вкус и предпочитания, матовите сенки са достатъчни за пълен грим на очите.

Металическите сенки имат интензивен пигмент и блясък и също са с отлични характеристики. Не се разпрашват и дори и със суха четка са достатъчно наситени. Все пак, може да ги нанесете с пръст или с навлажнена четка за още по-силен ефект. Моментално озаряват клепача и придават по-интересен вид на грима.

Глитърът е с подобрена (от предишните палитри) формула. Не е така сух и се нанася много по-лесно. Има плътност, която го задържа по-добре върху клепача. Блясъкът е интензивен. Съветвам да го нанасяте с пръст.

Последната категория са по-скоро сенки-ефект или top coat. Могат да се нанасят директно на клепача или върху друг цвят, за да му придадат различен ефект. Не са ми любими и ги ползвам рядко.

За мен палитрата Mercury Retrograde се оказа голямо попадение и я използвам почти ежедневно. Знам, че цената е малко висока (на мен също не ми се понрави), но ако цветовете са такива, които бихте ползвали, то палитрата ще Ви е от полза. Качествено си заслужава и смятам, че с времето ще оправдае инвестицията си.












Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up