Tati Beauty Textured Neutrals Vol. 1



Здравейте,
Новото ревю в блога е посветено на първата палитра от бранда Tati Beauty, а именно Textured Neutrals Vol. 1.



Няма да е лъжа ако кажа, че това лансиране беше едно от най-чаканите през 2019г. Не само защото е стартовият продукт за бюти-бранда на Tati, а и заради интересната концепция на палитрата.

Аз исках да я купя от чисто любопитство. После се отказах, но все пак, с подкрепата на любим човек, палитрата е в ръцете ми.

Към момента Tati Beauty Textured Neutrals Vol. 1 може да закупите само и единствено от сайта на марката. И макар палитрата да не е винаги налична, тя ще бъде част от перманентната линия на марката.

Може да я поръчате директно до България. Няколко човека ми писаха, че са направили така и палитрата е пристигнала директно в пощата, тоест не е била задържана на Митница и за нея не се е наложило да платят допълнителни такси.

Tati Beauty Textured Neutrals Vol. 1 съдържа 24 цвята сенки и е на цена 48 долара. Глитърните сенки са с големина 0,75 гр. всяка, а останалите са по 1 гр.

Опаковката на палитрата е направена от плътен картон и се затваря чрез магнит. По покритието на палитрата лесно остават петна и няма как опаковката за дълго да остане с отличен вид. Визуално много ми харесва заради изчистения си вид и използваните при дизайна цветове. Съдържа голямо и качествено огледало.

Както вече споменах, палитрата привлече аудиторията най-вече с интересната си концепция. Сенките в Textured Neutrals Vol. 1 са съчетание между 6 цвята, представени в 4 различни текстури.

Цветовете са: Memory, Ritual, Story, Soothe, Aura и Poet.
Текстурите са: Matte, Sequin, Metallic и Glitter.

В това ревю ще насоча вниманието Ви повече към финишите, отколкото към самите цветове (освен ако няма нещо, с което конкретен цвят да изпъква).




Започвам със сенките Matte - класически матови сенки, с много наситен пигмент. Разпрашването при тях е наистина минимално. Черният цвят е един е най-добрите черни, които съм тествала. Цветът Ritual обаче е доста труден за преливане и грешките с него почти не могат да се избегнат. При останалите матови цветове такъв проблем няма.

Сенките Sequin са това, което най-силно ме привлече в палитрата. Те представляват матови сенки с допълнителни частички. Сложени върху ръката изглежат наистина страхотно и интересно. На око обаче, нещата са малко по-различни. Частичките, които са това, което правят сенките интересни, много лесно падат от клепача и накрая оставам с класически матови сенки. Пробвах няколко различни начина на нанасяне - с пръст, с навлажнена четка, само чрез потупване и без допълнително разнасяне, с напластяване. Резултатът е почти винаги еднакъв и абсолютно незадоволителен. При мен най-добре се получи чрез напластяването на цвета с плоска четка, като дори така има частички, които не се закрепят за клепача и красивият ефект на Sequin всъщност изчезва. А решите ли да използвате и четка за преливка - задължително оставате с класически матов грим. Разочарована съм от този финиш.

Преминавам към Metallic. Тези сенки са с много добър пигмент и минимално разпрашване. Препоръчвам да се нанасят с плоска и навлажнена четка. Имам забележка към сенките и тя е, че те Не са металически. Блясъкът и интензивността им са мноого далече от тези на качествените металически сенки. Искам да отбележа, че от тази категория, цветът Aura може да използвате за хайлайтър и е много красив, нанесен по този начин.

И за финал са сенките, които са най-големият хит в палитрата, а именно Glitter. Глитърните цветове са наистина много красиви. Всеки от тях включва прекрасен блясък и различни по цветове и големина частици, които добринасят за цялостния (наистина забележим) ефект на грима. Обаче! Задължително ги използвайте с база за глитър. Абсолютно задължително! Без да се считам за спец, смятам че съм сравнително кадърна и внимателна в гримирането и знам как да избягвам грешките и нежеланите ефекти. Колкото и да се старая с тези глитъри, частици от тях задължително попадат върху лицето. Освен това, се трансферират и върху горния клепач. Затова Ви препоръчвам да използвате хубава глитър-база. Дори и с нея, такъв трансфер се получава, а без нея положението е абсолютно отчайващо и глитърни частици имам по цялото лице! Тези глитър-цветове са наистина разкошни като ефект, но не особено лесни за употреба.

Цялостно за цветовата концепция бих казала, че за мен е недостатъчна. Ще обясня защо. Аз основно правя грима си по следния начин: градация с различни матови цветове и блестящ цвят върху подвижния клепач. Точно за тази градация предоставените в тази палитра цветове не ми стигат, а и с тях получавам прекалено еднообразни визии.

И за финал бих казала - макар палитрата да изглежда "основна", базова и т. н., според мен тя няма да улесни начинаещите в грима и въобще не е чак толкова елементарна за употреба, както се твърди. Имайте предвид и че някои от цветовете не са предназначение за ползване върху клепача.

Лично аз със сигурност ще продължа да използвам палитрата и ще очаквам с нетърпение да видя какви нови цветови комбинации ще лансират от бранда, но не мога да категоризирам Textured Neutrals Vol. 1 като любима за мен.



Memory

Ritual

Story

Soothe

Aura

Poet








Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up