Chanel Noir et Blanc de Chanel (Fall-Winter 2019 Collection) Part 1



Здравейте,
Тази седмица е посветена на Chanel и през нея ще Ви разкажа за продуктите от новата Noir et Bland de Chanel-колекция.
В този първи пост ще Ви споделя моите впечатления за продуктите за очи от колекцията.


Започвам с един много интересен продукт, представен в два цвята. Ombre Premiere Top Coat представлява ефект, който може да се нанася върху сенки за очи или върху чист клепач. Много е важно да повторя, че това е ефект, а не класическа сянка. Тоест тя няма и не би трябвало да има пигмента, който сенките притежават.

Ombre Premiere Top Coat се предлага в два цвята - 317 Carte Blanche и 327 Penombre. И двата цвята са лимитирани.

Всяка опаковка съдържа 2,2 гр. продукт и по един апликатор за нанасяне. Формата на опаковката е класическата за Chanel. В тази колекция обаче, някои от продуктите са в лимитирана, бяла опаковка. Конкретно при Ombre Premiere Top Coat, цветът Carte Blanche е в бяла опаковка, а цветът Penombre - в черна.

Carte Blanche има бяла основа и безброй много фини, блестящи частици. Изглежда като скреж.

Penombre има маслено-зелена основа и отново съдържа блестящи частици.

И двата цвята съм нанасяла както с техния апликатор, така и с пръст. И по двата начина ефектът е много красив, но когато се нанасят с апликатор, той се цапа от предварително нанесения основен цвят. 

Двата ефекта се едни от моите лични топ-продукти в колекцията.





Нанесени самостоятелно

Нанесени върху цвят. От ляво на дясно - основният цвят, основният цвят + Carte Blanche, основният цвят + Penombre

В Noir et Blanc de Chanel има 2 палитри с по 4 цвята сенки. Едната е Les 4 Ombres 334 Modern Glamour (лимитирана), а другата Les 4 Ombres 332 Noir Supreme (лимитирана). В този пост ще Ви покажа втората.

Както вече споменах, тя включва четири цвята сенки - зелено с фини блясъци, сатенено сиво-синьо, сатенено бордо и топло кафяво с фини частици.

Опаковката на палитрата е същата, като при останалите от серията Les 4 Ombres и включва велурен калъф, огледало от вътрешната страна на капачено, както и 2 четки. Общият грамаж на сенките е 2 гр.

Цветовете са много красиви и подходящи точно за есенно-зимния сезон. Пигментът на сенките е добър, като могат и да се напластяват. Разпрашването е минимално. Не съм ги пробвала без база, но с база издържат върху клепача цял ден. Единственият минус на палитрата за мен е, че не е достатъчна за пълен грим на очите.




В категорията Продукти за очи, колекцията включва и спиралата Le Volume de Chanel 90 Noir Intense (става част от перманентната линия на марката), както и моливът Stylo Yeux Waterproof 949 Blanc Graphique (лимитиран цвят).

Вече съм правила ревю за спиралата Le Volume de Chanel, което може да си припомните ТУК. Аз обожавам тази спирала и смятам, че е една от най-добрите опции, които може да намерите на пазара. При мен дава страхотен, драматичен обем, като подчертава очите прекрасно, издържа цял ден, не се размазва и не дразни очите ми. За новата 90 Noir Intense имам абсолютно същите мнение и впечатления, като разликата е, че тя би трябвало да е с по-наситен цвят. Съвсем откровено ще Ви кажа, че аз разлика не мога да уловя, за мен и 10 Noir, и 90 Noir Intense са с достатъчно тъмен и наситен черен туш.

Опаковката съдържа 6 гр. продукт.




Цветът на молива Stylo Yeux Waterproof 949 Blanc Graphique бих определила като матов off-white ("мръсно бяло" звучи някак неприятно). Моливът е водоуствойчив и изключително дълготраен. Ползвала съм го както върху клепача, така и във водната линия на окото. И по двата начина трайността му е отлична, не дразни очите и не се размазва. Аз предпочитам да го използвам най-вече върху самия клепач, а не във водната линия, защото за тази зона предпочитам по-телесен цвят, тип светло прасковено.

Моливът е с големина 0,30 гр.




Колекцията Noir et Blanc de Chanel ще бъде налична съвсем скоро в магазините, оторизирани да предлагат марката. А тук може да очаквате още постове, в които ще Ви разкажа повече за продуктите от нея.


* Продуктите са ми предоставени от Chanel. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.




Няма коментари

Публикуване на коментар

Blog Design by Eat Love Make up